reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

reklama
Wiola22 witaj
A ja mam pytanie do mam dwulatków myślałyście już nad prezentami świątecznymi dla maluszków, bo ja jakoś nie mogę się zdecydować co kupić mojej małej i jeszcze drugie pytanie: zastanawiam się nad przebraniem kogoś z rodzina za Mikołaja, tylko, czy moje dziecko nie jest jeszcze na to za małe, czy się nie wystraszy:szok:

Rossa my myślimy nad prezentem, ale nic nie możemy wymyślić:-p. Może do niedzieli wymyślimy, bo jedziemy na zakupy. Na pewno w paczce będą jakieś słodycze, jakieś ciuszki, bo młoda powiedziała, że chce sukienkę w kwiatki i nowe kredki:-p:rofl2::cool2:, pewnie coś do rysowania będzie. A na przebranie Mikołaja, hmm, moja ostatnio mówiła, że się Mikołaja boi, więc w tym roku jeszcze oszczędzę jej stresu

U nas będzie Mikołaj wujek sie przebierze ale czuje że małemu sie nie spodoba jeśli zacznie płakać to po prostu wyjdzie.
nad prezentami sie zastanawiałam z tym że ja mam chłopca więc to troche inne kategorie:-D bo u nas samochody króluja:-D
wszystko zależy ile kto chce wydać;-)

Rossa my z mężem nie wiemy co kupić naszej córeczce co jej mogłoby sprawic radosc a z przebraniem sie za mikolaja troche sie wahamy bo moze sie wystraszyc i zamiast radosci moze byc placz:no:wiec chyba mikolaj odpada jeszcze w tym roku bo nam sie wydaje ze jest za mala

no właśnie też się zastanawiam nad tym Mikołajem, czy się nie wystraszy, choć ona się ogólnie nie boi i raczej jest odważna (szczególnie jak jest z mamą:laugh2:) i tak sobie myślę, czy jej nie zacząć przygotowywać, pokazać obrazki i zdjęcia Mikołaja, opowiedzieć kim on jest i opowiadać, że to taki fajny dziadek z zabawkami:-)

a z prezentów to:
klocki Lego Lego Duplo, Piknik Kubusia, 5945, klocki - Lego - Zabawki i gry dla dzieci - sklep internetowy Smyk.com
klocki drewniane zabawki DREWNIANE klocki 210szt -LITERKI (1939112498) - Aukcje internetowe Allegro
tablica do pisania TABLICA MAGNETYCZNA SUCHOŚCIERALNA PISAK LITERKI ! (1933926811) - Aukcje internetowe Allegro

zastanawiam się też nad jakąś lalką interaktywną z akcesoriami lub grą edukacyjną tego typu:
Memo zabawki, gra edukacyjna - Granna - Zabawki i gry dla dzieci - sklep internetowy Smyk.com
lub
Domino kolory, gra edukacyjna - Granna - Zabawki i gry dla dzieci - sklep internetowy Smyk.com

słodyczy raczej jej nie kupię (na pewno dostanie od dalszej rodziny więc byłoby już za dużo), a ubranko na pewno też jej kupię bo zawsze się przyda.

no i właśnie sama nie wiem, a może macie jakieś sprawdzone zabawki, czym chętnie bawią się wasze dzieci

Powiem ci że mój mały ostatnio z chęcia sie bawił kuchnia jak byliśmi na sali zabaw.normalnie gotował:-D ale to już troche droższy prezent
a co twoja malutka lubi robić?
mój ma klocki i chętnie sie nimi bawi
a ciastolina?albo lala gadająca albo z akcesoriami do karmienia itp?
odkurzacz żelazko fajne sa takie gadżety bo wtedy mała będzie mogła robić podobne rzeczy co ty;-)

Rossa u nas prezent musi być wypasiony, czyli duży, więc i dlatego słodycze. U nas to tylko od nas Ania dostanie, chyba, że ciocia z wujkiem wpadną na pomysł, w tamtym roku dostała w Wigilię, ale nie liczę. Zresztą nie wymagam. Wiadomo, jak już wrócimy w przyszłym roku do kraju to pewnie prezentów będzie więcej, więc od mamy i taty skromniejszy, ale w tym roku szalejemy:-p:rofl2:. Fajne wybraliście prezenty, mnie się wszystkie podobają:cool2:

reklama
hej prad wrocil po 1 w nocy na szczescie zadne drzewo sie mina dom nie przewrocilo

co do Mikolaja to mala bedzie miala w tym roku w przedszkolu,pierwszyraz, do tej pory czulam, ze jest za malutka

Do góry