reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

Tygrynka dziekuje za zyczenia, ale mieliscie dlugie wakacje super :-D wiesz co ja jako pedagog mysle, ze najlepiej dla Dziecka jak do 3 roku zycia jest z kims w domku, ale to juz ot taka moja sugestia

reklama
Hej młody zalał mi klawiaturę i kilka liter mi nie chodzi co znacznie utrudnia pisanie. Wszystko u nas ok, siusianie nocne minęło. Dziś mamy zaplanowane kilka wizyt więc zapowiada się ciekawie :) Co do siedzenia z dzieckiem w domu to fajnie jak można z dzieckiem siedzieć jak długo się da, ale odkąd jestem w klubie malucha to uważam, że jednak jeśli jest możliwość choć na parę godzin np do przedszkola czy klubu malucha to warto skorzystać bo dziecko wśród innych dzieci lepiej się rozwija i w ogóle szybciej wszystkiego uczy.
Udanej niedzieli :)

hej
Tygrynka super wakacje mieliście:-) fajnie że mały przytył i urósł oczywiście:-)
ja tam narazie siedzę z małym w domku ale myślę że za jakiś czas bardziej będę myślała o żlobku
pozdrawiam
mama iza super z siusianiem a raczej z jego brakiem:-D u nas nadal nic mały lata w samych majtach i leje pod siebie aż miło a na nocnik za nic nie chce siadać więc nadal go nie naciskam ale prbuje co jakiś czas;-)

Hej ale coś pusto tu ostatnio. Co słychać? Wakacje się skończyły to i czasu coraz mniej. Nie wiem jak u Was, ale u mnie już jesień. Zimno i buro na dworze, a słońce to już rzadkość. Mam nadzieje, że u Was jest lepiej.

aguska spokojnie, na wszystko przyjdzie czas. Nie ma co się stresować :)

mama iza u nas tez jesien, zaczynamy juz kompletowac garderobe do przedszkola, a jutro ide na spotkanie do przedszkola, pierwszy raz, ciekawe w jakim nastroju wroce i jak tam moja mala zareaguje na przedszkole od czwartku

Najpierw sie przywitam :-)

Mama niesfornego i kochanego Josha ktory 20.09 skonczy 3latka :-D

mama iza u nas tez jesien, zaczynamy juz kompletowac garderobe do przedszkola, a jutro ide na spotkanie do przedszkola, pierwszy raz, ciekawe w jakim nastroju wroce i jak tam moja mala zareaguje na przedszkole od czwartku

ahhh zazdroszcze, nasz dopiero od stycznia idzie...
oby wszystko poszlo jak po masle :-) tego wam zycze ;-)

Witam nową mamusię :) nie spojrzałam że masz dwójkę dzieci i się zdziwiłam że 3letni Josh ma dopiero 1 ząbek :D
Mama_iza z klubem malucha uważam podobnie jak Ty :) najpierw planuję pół roku pochodzić raz czy dwa razy w tygodniu z małym na jakieś zajęcia, potem na pół roku tak go puścić samego na dwie, trzy godziny raz w tygodniu czy jakoś tak, a za rok normalnie do przedszkola jak będzie miał 2,5 roku :) zobaczymy co mi wyjdzie z tych planów ;)
u nas też jesień, ale w przyszlym tygodniu ma być ładnie.. zobaczymy. wczoraj kupiłam małemu pełno jesiennych ciuszków w tesco bo była promocja i ma fajne spodnie, dresy.. ale to już nie takie fajne ciuszki jak letnie koszulki i spodenki :D
miłego dnia!

tygrynka to widzę że mamy podobne plany co do maluchów;-)
my też mamy już prawie wszystko na jesienne chłody oprócz trzewików ale na to chyba jeszcze czas by coś wybrać;-)

witaj asiunia

my juz po debiucie w zaprowadzaniu malej do przedszkola, pobiagla do dzieci jak na skrzydlach, praktycznie nas nie zauwazajac :-D

i nawet dala sie Pani na wc wysadzic a w domu nigdy nie dala sie przekonac do wc tylko nocnik i nocnik heh

Ostatnia edycja:
reklama
Ahh zazdroszcze wam tych przedszkoli... No coz trzeba czekac... :)

Ja tez juz jesienna garderobe wyciaglam dla chlopakow i powoli kupuje reszte :-D

martusia bo to tak jest ze nowe miejsce jest fajne i nawet wc bardziej atrakcyjne niz w domu :-D hihi

a wyobrazcie sobie ze ostatnio kolezanka mi wspomniala o jej znajomej ktora posyla corke do przedszkola (ma 2lata teraz) i probuje ja uczyc na nocnik/wc. A w przedszkolu wyobrazcie sobie babki jej zakladaja pampersa bo mowia ze nie chca by im wykladzine posikala :eek: noszzz coz za swinstwo! A w kolejnej grupie w jej przedszkolu jest zakaz noszenia pampersow to nie wiem kiedy ona ma to dziecko nauczyc jak w przedszkolu olewaja sprawe :crazy: ja bym sie niezle wkurzyla - zwlaszcza ze placi i to nie male pieniadze :baffled:

Do góry