reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

Tygrynka dziekuje za zyczenia, ale mieliscie dlugie wakacje super :-D wiesz co ja jako pedagog mysle, ze najlepiej dla Dziecka jak do 3 roku zycia jest z kims w domku, ale to juz ot taka moja sugestia

reklama
Hej młody zalał mi klawiaturę i kilka liter mi nie chodzi co znacznie utrudnia pisanie. Wszystko u nas ok, siusianie nocne minęło. Dziś mamy zaplanowane kilka wizyt więc zapowiada się ciekawie :) Co do siedzenia z dzieckiem w domu to fajnie jak można z dzieckiem siedzieć jak długo się da, ale odkąd jestem w klubie malucha to uważam, że jednak jeśli jest możliwość choć na parę godzin np do przedszkola czy klubu malucha to warto skorzystać bo dziecko wśród innych dzieci lepiej się rozwija i w ogóle szybciej wszystkiego uczy.
Udanej niedzieli :)

hej
Tygrynka super wakacje mieliście:-) fajnie że mały przytył i urósł oczywiście:-)
ja tam narazie siedzę z małym w domku ale myślę że za jakiś czas bardziej będę myślała o żlobku
pozdrawiam
mama iza super z siusianiem a raczej z jego brakiem:-D u nas nadal nic mały lata w samych majtach i leje pod siebie aż miło a na nocnik za nic nie chce siadać więc nadal go nie naciskam ale prbuje co jakiś czas;-)

Hej ale coś pusto tu ostatnio. Co słychać? Wakacje się skończyły to i czasu coraz mniej. Nie wiem jak u Was, ale u mnie już jesień. Zimno i buro na dworze, a słońce to już rzadkość. Mam nadzieje, że u Was jest lepiej.

aguska spokojnie, na wszystko przyjdzie czas. Nie ma co się stresować :)

mama iza u nas tez jesien, zaczynamy juz kompletowac garderobe do przedszkola, a jutro ide na spotkanie do przedszkola, pierwszy raz, ciekawe w jakim nastroju wroce i jak tam moja mala zareaguje na przedszkole od czwartku

Najpierw sie przywitam :-)

Mama niesfornego i kochanego Josha ktory 20.09 skonczy 3latka :-D

mama iza u nas tez jesien, zaczynamy juz kompletowac garderobe do przedszkola, a jutro ide na spotkanie do przedszkola, pierwszy raz, ciekawe w jakim nastroju wroce i jak tam moja mala zareaguje na przedszkole od czwartku

ahhh zazdroszcze, nasz dopiero od stycznia idzie...
oby wszystko poszlo jak po masle :-) tego wam zycze ;-)

Witam nową mamusię :) nie spojrzałam że masz dwójkę dzieci i się zdziwiłam że 3letni Josh ma dopiero 1 ząbek :D
Mama_iza z klubem malucha uważam podobnie jak Ty :) najpierw planuję pół roku pochodzić raz czy dwa razy w tygodniu z małym na jakieś zajęcia, potem na pół roku tak go puścić samego na dwie, trzy godziny raz w tygodniu czy jakoś tak, a za rok normalnie do przedszkola jak będzie miał 2,5 roku :) zobaczymy co mi wyjdzie z tych planów ;)
u nas też jesień, ale w przyszlym tygodniu ma być ładnie.. zobaczymy. wczoraj kupiłam małemu pełno jesiennych ciuszków w tesco bo była promocja i ma fajne spodnie, dresy.. ale to już nie takie fajne ciuszki jak letnie koszulki i spodenki :D
miłego dnia!

tygrynka to widzę że mamy podobne plany co do maluchów;-)
my też mamy już prawie wszystko na jesienne chłody oprócz trzewików ale na to chyba jeszcze czas by coś wybrać;-)

witaj asiunia

my juz po debiucie w zaprowadzaniu malej do przedszkola, pobiagla do dzieci jak na skrzydlach, praktycznie nas nie zauwazajac :-D

i nawet dala sie Pani na wc wysadzic a w domu nigdy nie dala sie przekonac do wc tylko nocnik i nocnik heh

Ostatnia edycja:
reklama
Ahh zazdroszcze wam tych przedszkoli... No coz trzeba czekac... :)

Ja tez juz jesienna garderobe wyciaglam dla chlopakow i powoli kupuje reszte :-D

martusia bo to tak jest ze nowe miejsce jest fajne i nawet wc bardziej atrakcyjne niz w domu :-D hihi

a wyobrazcie sobie ze ostatnio kolezanka mi wspomniala o jej znajomej ktora posyla corke do przedszkola (ma 2lata teraz) i probuje ja uczyc na nocnik/wc. A w przedszkolu wyobrazcie sobie babki jej zakladaja pampersa bo mowia ze nie chca by im wykladzine posikala :eek: noszzz coz za swinstwo! A w kolejnej grupie w jej przedszkolu jest zakaz noszenia pampersow to nie wiem kiedy ona ma to dziecko nauczyc jak w przedszkolu olewaja sprawe :crazy: ja bym sie niezle wkurzyla - zwlaszcza ze placi i to nie male pieniadze :baffled:

Do góry