reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

reklama
asiunia masakra z tymi pampersami
asienka ooo duza stopke ma Twoj Skarb, moja mala ma 23 i pol

no i po odebraniu malej z przedszkola, caly dzien ladnie na wc sie zalatwiala byla grzeczna i nie marudzila :szok: w przeciwienstwie do innych dzieci, a jutro twierrdzi, ze tez idzie, moj maly dzielny skarb,
a tak cos do smiechu Wam jeszcze napisze, mowie dzisiaj rano do mojej malej, ze w przedszkolu Pani Jej da jesc, a ona mi na to - a Mama nie ma? :-D

Martusia super debiut, dzielną masz córeczkę! a jaką zabawną do tego :))

Sebastian dzisiaj wrócił z placu zabaw jak już ciemno bylo, a i tak zaliczył 10min płaczu w łóżku (a jeszcze się bawił normalnie samochodzikami, jadł kolację, kąpał się, dopiero w łóżku mu się przypomniało) że on chce "dada" albo "tam" :/

Witam drogie Panie

U nas był czas remontu, więc mimo iz czesto zaglądałam, to sie nie odzywałam. Poza tym wróciłam do pracy. STaś miał dzis także debiut przedszkolny i jak sam wyznał płakał tylko trochę, i nikogo nie bił. Poza tym nie chował głowy pod koc, a pani wściekła sie na niego tylko raz, :) Nie wiem ile w tym prawdy, bo co jakis czas zmieniał wersję. Najpierw mówił, że wsciekła sie na niego i na Matyldę, a później twierdził, że żadnej Matyldy nie zna ;) Zobaczymy jak będzie jutro. Myslę, że gorzej.

Zosia jutro wędruje do niani. Serce mi się ściska na mysl, że ja tam zostawię. Wiem, że będzie miała dobrze, ale i tak sie martwie. Taka juz ze mnie kwoka.
Niezaleznie od tego dobrze jest wyjść z domu w innym celu niz spacer z dziecmi lub zakupy.

Dobrego wieczoru

martusia super:-) i do tego dowcipna:-)
magnez będzie dobrze;-)
mój Bartek też często robi napad furii jak chcemy iść skądś gdzie mu sie bardzo podoba najczęsciej z placu zabaw a najgorsze co nas spotkało to jak byliśmy w centrum hndlowym i tam sa pojazdy na pieniążki więc moje kochane dziecko bardzo chciało sie przejechać i było miło gorzej z wyciągnięciem go stamtąd!!!!ryk wrzask ludzie sie patrzyli jakbym nie wiadomo co mu robiła ale ja miałam to gdzieś i z taka syrena szłam spory kawałek.

magnez słodki ten Twój Stas, a o Zosie sie nie martw jak dobrze wybralas nianie, to na pewno bedzie Zosienka tam szczesliwa :tak:
Tygrynka, aguska ja tez mam problem z zabioeraniem mojej malej z niektorych miejsc, a co aut na pieniazki to ja mowie, ze mama juz idzie i napreawde ide i ona wtedy z zalamana mina wychodzi z autka i mnie goni

a dzis u nas drugi dzien przedszkola, mala rano piszczala, ze chce spac, ale jak uslyszala, ze idzie do przedszkola, to od razu wstala i juz za brama przedszkola ucielka nam i do dzieci pobiegla heh, no i wczoraj zasnela w przedszkolu :szok: i teraz pisiu juz na wc robi w domu tez tak chce, gdzie do tej pory bala sie wc jak ognia :szok::-D

Witam mamusie.
Mam synka 2 latka i 4 miesiące
i dzisiaj jest drugi dzień w przedszkolu, a ja sobie nie mogę miejsca znaleźć....jakoś mi tak dziwnie.
Wczoraj po pierwszym dniu, sześciu godzin jak mnie zobaczył to się tak rozpłakał z żalem,aż mi się łezka zakręciła .A dzisiaj poszedł z uśmiechem.

martusia fajnie że małej tak bardzo sie podoba przedszkole:-) co do odchodzenia od tych aut to ja też to robie ale mój jest tak uparty że i tak tam zostanie i będzie sie darł że ja odchodzę chyba musi do tego dorosnąć:-p
kasia nie dziwie ci sie że nie potrafisz miejsca sobie znaleźć ja swojego jeszcze nie daje mam zamiar za rok jak sie uda ale naqwet nie umiem sobie tego wyobrazić jak top będzie serce to chyba mi pęknie:-( ale wiem że w pewnym wieku trzeba dziecku pozwolić na ta samodzielność trzymaj sie będzie dobrze;-)

kasiu ja tez nie moge sobie miejsca znalezc, mimo, ze moja chodzi do przedszkola z checia, najchetniej bym jej kamerke do pupci przymocowala, zeby moc widziec co ona tam robi :-D ale to taki juz moj charakter, ze chcialabym miec nad wszystkim kontrole, a u nas jescze taki problem jest, ze mala slabo mowi i mi nie powie co robila w przedszkolu itd.

ale trzeba wierzyc, ze bedzie dobrze., w koncu i tak by nadszedl taki moment w ktorym bysmy musieli wypuscic te nasz Szkraby w swiat :tak:

reklama
jestem padnięta, poczytałam Was w dzień, miałam odpowiedzieć wieczorem, ale nie mam już sily.. Sebastian od paru dni zasypia z płaczem, czy to na drzemkę czy wieczorem, kompletnie nie mam pomysłu co z nim robić, bo nic nie skutkuje :/ dzisiaj chciałam go przetrzymać to układał autka do 23 i padł ze zmęczenia :/ ech, mam nadzieję, że to chwilowe.. dobranoc!

Do góry