reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

Cześć,jestem nowa i w zasadzie od razu z problemem. Może któraś mama dwulatka mi doradzi?Mój synek od pewnego czasu dostaje ataku histerii. Przykładowo-wracamy ze spaceru, albo budzi się po drzemce i coś chce, z reguły kiedy zaczynam spełniać jego zachciankę-czy to wyjście z wózka, czy chęć na ręcę, on się potwornie denerwuje i zaczyna płakać, twierdząc, że to nie to-i zaczyna się.Przykładowo-Mama wstań, mama stań tu, mama idź. Dostaje przy tym takiego ataku płaczu, że jeszcze chwila a sąsiedzi zaczną wzywać odpowiednie służby. Moje wyjście z pokoju i brak reakcji powoduje jeszcze większy płacz i tak w kółko.Ani przytulenie, ani próba odwrócenia uwagi i zajęcie go czymś innym nie pomaga.Zaciska piąstki i się złości. Czy któraś z Was przechodziła podobne sytuacje?

reklama
Cześć dziewczyny!
Ciężko coś u mnie ostatnio z mobilizacją, jakoś nie chce mi się komputera włączać i przez to w ogóle tu nie zaglądam.
Generalnie wszystko u nas ok, Rafał już zdrowy, w 100% odpieluchowany i w ogóle jest dobrze. Pogoda oczywiście kiepska, ale mam nadzieje, że się poprawi - w końcu długi weekend zaczął się. Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze, bez żadnych problemów :) Odpoczywajcie sobie na urlopach i trzymajcie się ciepło.

P.S. Witam wszystkie mamy, które do nas dołączyły :)

mama iza ucałuj Rafałka ;-)
u nas z odpieluchowaniem bardzo daleko droga jeszcze
katarina to raczej na pewno bunt dwulatka każda z nas to przechodzi.nie wiem ile twój synek ma ale mój też już tak sie złości i potrafi dać popalić.

Dzięki, tak też myślałam, choć teściowa uważa, że to coś na tle nerwowym i trzeba porady lekarza. A jak Wy radziłyście sobie z takim buntem?10 sierpnia mój Synek skończył 2 latka.

Hej dziewczyny! Zbieram się i jakoś zebrać się nie mogę. Potrzebuję chyba kopa mobilizującego :D Taka ładna pogoda a mnie taki leń trapi, wstyd. Co do tego buntu to ja nie jestem pewna czy mój Rafał to ma, ale ostatnio zauważyłam, że wścieka się niemiłosiernie jak mu coś nie wyjdzie, albo jak mu na coś nie pozwolę. Wtedy tłumacze mu, żeby spokojnie, nie denerwował się, w ogóle mówię do niego spokojnym tonem a jak się daje to go przytulam i staram się uspokoić i to zazwyczaj wystarcza, ale zdarza się mega histeria i wtedy czekam aż się uspokoi i tylko patrzę, czy sobie krzywdy nie robi :D

Witam niedzielnie my chyba też dziś pojedziemy gdzieś nad jeziorko i plac co by dzieci się wyszalały ;-)

Katarina mnie zawsze pediatra powtarza żeby nie słuchać babć ;-)

Mama iza to ja ci daje mega kopniaka:-D jak leń odejdzie to daj znać:-D
u nas jest bunt już od dawna ale ostatnio sie nasilił.Podobnie jest jak u Mamy izy ale często mały histeryzuje o byle co i piszczy niemiłosiernie ja albo nie zwracam uwagi albo staram sie przetłumaczyć na spokojnie oczywiście przytulanie jest jak najbardziej wskazane w takich chwilach ale tylko jeśli mały ma na to ochote.

Aguska dzięki, chyba mi pomógł bo w końcu się ruszyłam. Kilka kaw też chyba zrobiło swoje. Nie wiem czy to przez tą pogodę czy jak? Może za niskie ciśnienie i dlatego taka niemoc mnie dopadła. Najważniejsze, że w końcu mi przeszło. Teraz mam energie a nie mam co z nią zrobić. Tak źle i tak niedobrze :D

reklama
ja dzis wrocilam ze sluzbowego wyjazdu nad morze z moim chlopem heh, juz 4 dzien bez malej, pierwszy raz sie z nia na tak dlugo rozstalam, ale w sumie myslalam, ze bedzie gorzej, ciekawe jak jutro zareaguje jak mnie zobaczy heh

Do góry