reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

reklama
aguska ja się dowiem jak tam z dzieciem jak ją ze żlobka odbiorę :-) ale też zauważyłam, że jak jest gorąco to Lula ma mniejszy apetyt i nie zmuszam jej do jedzenia, pije chętnie a to ważne.

cześć dziewczyny,
pisałam juz u was odnośnie odpieluchowania to moze czas sie na głownym temacie przywitac :)
mam nadzieje ze i ja moge do was dołączyc hm??
jak widac poniżej jestem mamą 20-sto miesiecznego rozrabiaki. Co do jedzenia to ogólnie nie wybrzydza. Zdarza sie ze w upały ma mniejszy apetyt- to normalne. Teraz przez ostatnie dni tez kiepsko jadł bo po raz pierwszy w zyciu był chory [angina]. Dzisiaj pojadł normalne porcje choć bułeczki czy wafelka/paluszka nie chce....byś moze go jeszcze drapie w gardełko.
Odnośnie wymiarów maluszka to Marcel na 20 m-cy stoi tak:
waga 13,300 i 88 cm stopa 14,2 cm
zauważyłam ze właściwie co m-c młody przybiera na wadze od 300 do 500 g oraz średnio po 1-1,5 cm na m-c ;)) [chociaz jednego razu potrafił mi w 3 tyg urosnac 3 cm]

mama i marcel powiem ci że dużego masz chłopca:-)a angina latem to nie ciekawie dobrze że już wyzdrowiał
Ciekawa jestem co nam jutro powie nasza pani doktor no i ile waży moje szczęście a on jeszcze nie śpi:szok:nie wiem ma dziś jakiś dzień taki chyba przez to gorąco i on niby zmęczony ale lulu nie chce

Cześć dziewczyny!
Póki co noce mamy suche, ale coś czuje, że dzisiejsza będzie potopem, bo Rafał robi dziś jakoś siku na raty. Nie wiem o co mu chodzi. Biega co jakiś czas na nocnik i puszcza po kilka kropli. W sumie myślałam, że może pęcherz przeziębił, ale to chyba by go bolało. No nic, zobaczymy co to będzie. W każdym razie wielkie dzięki za wszystkie gratki od Was :)

Kozaczino, Mama_i_marcel witajcie wśród nas :)

Aguska spokojnie Bartuś też załapie te siusianie. Myślałam, ze Rafał też będzie spokojnie do dwóch lat latać w pampersie a tu niespodzianka. Założę się, że z Bartkiem też tak będzie :) Zresztą nasi i tak są jeszcze mali na te sprawy, mają na to czas.
Co do tego jedzenia to ja też zauważyłam, ze Rafał zaczął mniej jeść i zrobił się bardziej wybredny. Martwi mnie to trochę, ale mam nadzieje, ze to nic takiego. Jak będzie trzymać wagę to będzie ok. Może właśnie to wszystko przez to, ze tak gorąco jest. Dzieciakom nie chcę się jeść a żołądek zapełniają napojami i nie czują tego głodu? Sama już nie wiem...
Co do wagi to Rafał to kawał kloca bo waży 16kg, ale ma 90cm wzrostu więc jak to mówią kawał chłopa z niego, po tacie hi hi. No i nie można powiedzieć, że jest gruby, bo tłuszczu jakoś nie widać w nadmiarze, ale jak już to "nabity" :D

Dobra dziewuszki, ja uciekam bo Rafał już kima to ogarnę z grubsza dom i lece spać. Dobrej nocy i do jutra!

Mama_iza i jak się czujesz, lepiej już? fajnie Wam idzie odpieluchowywanie, super, gratuluję!!

powiedzcie mi dziewczyny czy wasze dzieci mniej jedza?tzn te które skończyły około 1,5 roku?bo czytałam że około tego czasu dziecko zaczyna np. być niejadkiem wybrzydzać i o wiele mniej jesć no i u nas takie zachowanie sie zaczęło!oczywiście Bartuś nie to że jest od razu niejadkiem ale je o wiele mniej niż jeszcze miesiac temu i troche sie martwie tym bardziej że jest alergikiem i nie je wielu produktów

u nas jest to samo:tak: jak jest gorąco to od razu mniej je, i od czasu do czasu wybrzydza albo to za czym szalał zaczyna mu się nudzić i juz nie chce.. a więc chyba normalne zachowanie;-)

No i przez ostatnie 2-3 miesiące prawie nie ruszył z wagą... A jak u Was jest z tą wagą??? Dziecko mojego kolegi z pracy waży 10 kg a ma 10 m-cy. Kuba ma niespełna 18 miesięcy i waży 11,3 kg...

teraz już dzieciaczki nie będą tak szybko przybierały na wadze.. mój Sebastian waży ok 10kg:tak:

mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona :-)

oczywiście, że nie przyjmiemy, idź sobie stąd :no:
(ps. nie jestem taka wredna, tylko z Kozaczino się znamy i to na żywo, więc sobie pozwalam:-p)

mam nadzieje ze i ja moge do was dołączyc hm??

oczywiście że tak:tak:

Co do wagi to Rafał to kawał kloca bo waży 16kg, ale ma 90cm wzrostu więc jak to mówią kawał chłopa z niego, po tacie hi hi. No i nie można powiedzieć, że jest gruby, bo tłuszczu jakoś nie widać w nadmiarze, ale jak już to "nabity" :D

wow, to masz dużego faceta w domu:tak: a raczej dwóch, skoro mówisz, że to po tacie ;-) mój Sebastian ma teraz 92cm ale tylko 10kg wagi, więc przy Rafałku wyglądałby jak patyczek;-) ale jak ja byłam mała to też byłam chuda (buuu i czemu sie to zmieniło??:-:)-p), na męża też wołali "patyk od lizaka".. teraz mój tata mówi na Sebastiana "badylek":-D

my w czwartek wyjeżdżamy na wakacje i już doczekać się nie mogę!! nie będzie mnie miesiąc w domu, więc będę zaglądała z doskoku:tak: dobrej nocki!

reklama
Cześć DZiewczyny.
Naprawdę macie pożadnych facetów w domu:tak: Z takimi chłopakami to nie strach wyjść na miasto wieczorową porą;-)
Tygrynka ale Ci zazdroszczę wakacji... Ja muszę czekać jeszcze niecały miesiąc na mój urlop ... Ale w tym roku nigdzie się nie wybieramy, bo nie umieliśmy z mężem zgrać urlopów:-(

Do góry