reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

Hej dziewczyny!
Mamy pierwsza sucha noc! Sukces :) Zobaczymy jak bedzie dzis. Mam nadzieje, ze rownie dobrze. A tak poza tym to niedawno wrocilam z pracy i padam na nos, nie lubie poniedzialkow na szczescie jutro juz wtorek :D Zaraz musze jeszcze skoczyc na dzialke zobaczyc jak tam moje warzywka :) Ale lenia mam, koszmar, mam nadzieje, ze u Was lepiej jest :)
Udanego popoludnia

reklama
mama iza super mamy maluchy w bardzo podobnym wieku a u nas nic:-(Bartek kompletnie nie kuma o co chodzi z tym nocnikiem owszem usiadzie ale zaraz wstaje i idzie w inne miejsce nasiusiać tak jak dziś poszedł do szafki od biurka i tam zrobił kałuże:-D z tym że ja zdejmuje mu jak narazie na krótko pieluche góra 30 minut i tyle więc może jak zacznę na dłużej to zacznie rozumieć.ale jeszcze chyba z tym poczekam;-)
powiedzcie mi dziewczyny czy wasze dzieci mniej jedza?tzn te które skończyły około 1,5 roku?bo czytałam że około tego czasu dziecko zaczyna np. być niejadkiem wybrzydzać i o wiele mniej jesć no i u nas takie zachowanie sie zaczęło!oczywiście Bartuś nie to że jest od razu niejadkiem ale je o wiele mniej niż jeszcze miesiac temu i troche sie martwie tym bardziej że jest alergikiem i nie je wielu produktów

Mama_iza gratuluje suchej nocki. Ja tez wczoraj byłam nie do zycia. Zresztą dzisiaj nie jest wcale lepiej. Wczoraj miałam sporo roboty i poszłam spać po 23, a o 5 rano trzeba było wstać...:-(
aguśka coś chyba jest z tym "niejedzeniem" Kiedyś Kuba zjadał wszystko co tylko było jadalne (niejadalne zresztą też;-)) A teraz to już różnie bywa. Czasem zje wszystko ze smakiem, czasem zje np. tylko kilka łyżeczek obiadku i już mu wystarcza... No i przez ostatnie 2-3 miesiące prawie nie ruszył z wagą... A jak u Was jest z tą wagą??? Dziecko mojego kolegi z pracy waży 10 kg a ma 10 m-cy. Kuba ma niespełna 18 miesięcy i waży 11,3 kg...

Kamea dziecko 10 msc się nie rusza tak jak nasze maluchy więc może być grubsze a potem może mu waga spaść.u nas nie wiem ile jest ale w kwietniu ważył 11kg teraz tylko widzę że rośnie ale jaka waga to sie przekonam jutro bo idziemy na mała kontrole.myślę że za bardzo sie nie ruszyła ale te 11,5 chyba ma;-)
A Bartek ma tak jeden dzień że zje ładnie a drugiego bardzo mało połowę tego co dzień wcześniej

Mama_iza gratuluje suchej nocki. Ja tez wczoraj byłam nie do zycia. Zresztą dzisiaj nie jest wcale lepiej. Wczoraj miałam sporo roboty i poszłam spać po 23, a o 5 rano trzeba było wstać...:-(
aguśka coś chyba jest z tym "niejedzeniem" Kiedyś Kuba zjadał wszystko co tylko było jadalne (niejadalne zresztą też;-)) A teraz to już różnie bywa. Czasem zje wszystko ze smakiem, czasem zje np. tylko kilka łyżeczek obiadku i już mu wystarcza... No i przez ostatnie 2-3 miesiące prawie nie ruszył z wagą... A jak u Was jest z tą wagą??? Dziecko mojego kolegi z pracy waży 10 kg a ma 10 m-cy. Kuba ma niespełna 18 miesięcy i waży 11,3 kg...

Ania ma 10,5 kg:-), ale ona zawsze tych niskich centylach była

u nas oliwka tez je w kratke ma takie okresy ze sie zamartwiam bo nic nie je a zaraz potem takie ze je az za duzo np. moja i swoja zupe, uwielbia wszelkie zypy i szczypiorek heh a batonami pluje bo nie jest do nich przyzwyczajona heh

u nas oliwka tez je w kratke ma takie okresy ze sie zamartwiam bo nic nie je a zaraz potem takie ze je az za duzo np. moja i swoja zupe, uwielbia wszelkie zypy i szczypiorek heh a batonami pluje bo nie jest do nich przyzwyczajona heh
U nas są dni, że tylko mleko z kaszką, a są takie, że co chwilę młoda buzią rusza

reklama
Witam wszystkie mamy :-)
Ponieważ moja córcia ma już prawie 14mc postanowiłam trochę pozaglądać do tego wątku i pogadać z wami, które mają dzieciaki w podobnym wieku :-) mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona :-)
Co do jedzenia to muszę potwierdzić to, że mój dotychczas wszystkożerny dzieć stał sie bardziej wybredny :-) i jej waga ok. 10,50kg też już się tak gwałtownie nie zmienia za to przybywa jej centymetrów :-)

Do góry