reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

magnez Kochana udanej zabawy przyda sie Wam jak to kazdemu malzenstwu chwilka wytchnienia :tak:
asienka nie sprawdzaj co chwile bo zwariujesz, ale wiem co przezywasz u nas wlasnie dobiegaja koncowi 3 tygodnie stresu, ale z tego co pamietam to ospa zaczyna sie wpierw temperatura, ale nie wiem dokladnie poczytajh sobie jeszcze na necie, z jednej astrony sie stresujesz, ale z drugiej im szybciej przejdzie tym lepiej, wiem wiem latwo mi mowic...

u nas dzisiaj kolejny dzien przygod, ja dzisiaj sprzatalam i odkopywalam pojemnik na brudy bo juz noga mialam ugniecione he he, a moja Cora wpadala na coraz to bardziej szalone pomysly, najpier korzystajac z okazji, ze mamusia jej bacznie nie obserwuje powlewala do kubeczkow pisie z nocniczka, nie pierwszy raz z reszta, powkladala woreczki z herbata i parzyladobie herbatke blee :no: wytlumaczylam jej ze to be itd., a mimo to wieczorem postanowila znowy wyprac w nocniczku swoje frotki do wlosow blee :wściekła/y:, no i zeby na tym byl koniec to jeszcze bym to jakos zdzierzyla, no, ale jeszcze wymalowala sobie cale nozki z gory na dol lakierem do paznocki i tapczan i krzeslo przy okazji tez wrrr szorowalam wszystkim czym sie da wnishem, zmywaczem do paznokci i na koniec dopiero nitro pomoglo na tapicerke, ale i tak delikatnie widac, palce mnie bola jak piernik od szorowania a smierzdzi jak dwa pierniki blee, zostawilam lakie w pokoju, fakt moja wina, ale jak ostatnio go dorwala to sobie ladnie wymalowala paznokcie przy raczkach i odlozyla a dzis caly lakier zuzyla masakra normalnie jakas :szok: lae przynajmniej bedzie co wspominac po latach :-D

reklama
Martusia niby zaczyna się temperaturą i mogą być objawy jak przy przeziębieniu, ja się boję tej ospy, bo nie wiem, jak Ania wytrzyma swędznie:-D:-D:-D

Mała wstała rano, położyła mi głowę na brzuchu i mówi mama tuji (mama tuli):-D:cool2:, może i kocham niedługo się doczekam;-)

Magnez udanej zabawy, wybawcie się za wszystkie czasy i niczym nie martwcie, rodzice na pewno sobie poradzą:tak:
Asieńka nie dziwię się, że sprawdzasz, też sprawdzam co chwilkę czy nie ma nowych krostek ;-) wolałabym teraz przejść ospę, niż potem jak będzie młody starszy, a ja będę pracowąć..
Martusia o kurde ale masz pomysłową córeczkę:-D niezłe z tą herbatką z nocnika (bleee;-)), ale z lakierem to ufff ale miałaś sprzątania :szok:

Mała wstała rano, położyła mi głowę na brzuchu i mówi mama tuji (mama tuli):-D:cool2:, może i kocham niedługo się doczekam;-)

pewnie doczekasz:tak:;-) słodko...

u mnie jest - kochasz mamę?: NIE!:dry::-D
dzien dobry!
nas dzisiaj w nocy o 4:20 obudziły krzyki.. 5 mężczyzn się wykłócało o coś pod blokiem, aż Seba mi się obudził :dry:na szczęście szybko zasnął, a oni do 4:40 wrzeszczeli na siebie - też sobie znaleźli miejsce na to :no:
ale za to wstaliśmy... ok 10:30 :-D dzisiaj dzień leniucha, trochę posprzatamy, spacerek...
miłego dnia :tak:

Tygrynka Seba pewnie tak z przekory mówi,;-):cool2:. Ania czasem też tak mówi, ale na pytanie kogo kochasz mówi mama, tata, babcia, dziadzia, ciocia, uje (wujek), Julia (kuzynka) i dzidzia, która u cioci w brzuszku mieszka

Asienka napewno nie długo sie doczekasz;-)

A mój Bartuś dziś nie śpi:szok:nie chce zasnąć na drzemke i boje sie że zaśnie popołudniu a wtedy hulaj dusza do nocy nie mogę na to pozwolić:no: chyba jak sie da to go troche przetrzymam o ile nie zaśnie gdzieś w trakcie zabawy

Hej dziewczyny!
Cały tydzień ciężko mi się zebrać żeby napisać do Was, ale plus taki, że chociaż czytam wątek na bieżąco.
Dobrze, że ospy żaden maluch nie miał, bo to paskudna choroba. Mój młody na szczęście też ok, miał lekki katar tylko, ale już mu przeszedł. Gorzej ze mną, bo zawalone gardło mam i ledwo mówię. W sumie to chyba od tego ciągłego gadania, bo w pracy osiem godzin non stop coś paplam a i po powrocie do domu nie siedzę cicho :D Co do odpieluchowania to u nas coraz lepiej. W dzień już nie nosi pieluchy prawie w ogóle, chyba, że szykuje się jakieś dłuższe wyjście np na zakupy i wiem, że będzie problem z siusianiem. Na noc jeszcze mu zakładam, ale to już też kwestia czasu bo wczoraj już się wkurzał, nie chciał jej i próbował ściągnąć. W sumie po nocy na suchą pieluchę więc może faktycznie jej nie potrzebuje. A tak poza tym to słucha coraz dłuższych bajek przed snem i sam domaga się żeby mu czytać. Zauważyłam, że najbardziej lubi Frankilina i dziś rano włączyłam mu na kompie z ciekawości czy będzie go równie chętnie oglądał co słuchał. Efekt taki, ze nie miałam dziecka przez 10 min i w szoku do tej pory jestem :D
Za pół godziny jesteśmy umówieni ze znajomymi więc muszę już uciekać, bo nadal w proszku jestem. Mam nadzieje, że się nie spóźnie.
Udanej niedzieli!

aguska jesli malutki ma sucha pieluszke po nocy to moze faktycznie warto mu teraz zdjac co sie nauczy bo a noz cos mu sie odwidzi i zacznie ja moczyc, moja fakt faktem jest starsza, ale my tez zdjelismy pieluszke jak zauwazylam ze jest pare dni sucha, juz sie zmoczyla raz czy dwa, ale mamy pod przescieradlem foliowe ochraniacze zeby materac sie nie znsizczyl i to faktycznie nie az taki problem wyprac posciel i pizamke dziecku jak sie wydaje ja sie troche balam tych nocy bez peiluszki no ale dalismy rade :) teraz cieplo jest to w razie co posciel szybciutko schnie po wypraniu

reklama
Cześć Dziewczyny.
Troche mnie nie było, ale w pracy miałam straszny młyn, a w domu remont:baffled:
Mam nadzieję, że dzieciaczki nie złapały ospy. Kciuki trzymam.
Mama_iza, mam nadzieje, że noc była sucha;-)
Magnez jak po imprezce?
Miłego dzionka, wpadne w ciagu dnia ;-)

Do góry