reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

MArtusia, brawa dla malutkiej:)

Kasia, a co mówi ta Twoja kuzynka? Bo lakowanie to chyba jak sa jakieś zeby już ruszone próchnicą? Bo jest jeszcze lakierowanie..
Musze chorobo pochodzic wokół tematu

reklama
Bry ;-) witam sie ladnie na watku - jeszcze mnie tu nie bylo ;-)

Ze starsza córką też ta zrobiłam, tylko przy Franku mam pewne obiekcje bo on w dzień jednak mało je i jest dość drobny. Chciałam raczej zrobić takie rozeznanie czy 2latki jeszcze w nocy jedzą (córa juz w tym wieku tylko wodę w nocy piła..).
Choroba, naprawdę już żaden (prawie) dwulatek w nocy nie je?

spoko...moja Monia jeszcze w nocy cyca ciagnie....

martusia wielkie gratki dla małej:-)duma to cię pewnie rozpiera;-)
ja narazie czekam az wszystkie ząbki ładnie powychodzą i czekamy teraz na 5 i wtedy mam zamiar iść do stomatologa.
dziewczyny u nas jak narazie bunt małego sie pogarsza ma mocne napady furii jak jest tylko coś nie po jego myśli staram sie nie reagować ale w niektórych sytuacjach niestety muszę to robić bo Bartek sie zanosi:-(
wczoraj to tylko marzyłam kiedy zaśnie bo miałam już dosyć jego wrzasku do tego wczoraj przebila nam sie 3 i mały byl nie do zniesienia

Bry ;-) witam sie ladnie na watku - jeszcze mnie tu nie bylo ;-)

spoko...moja Monia jeszcze w nocy cyca ciagnie....

Ufff..

Śledzisz mnie;-)

Aguska, polecam Ci żel OrajelGel, z USA, znieczula całkowicie dziąsła. Jest rewelacyjny na takie b problematyczne ząbkowanie.
Wczoraj wydałam ostatnia tubkę po ząbkowaniu Franiu, więc cie nie poratuje - przesłałabym Ci, ale pokop w necie. Na allegro nie znajdziesz - wystawiłam i dostałam ostrzeżenie, ze Orajelu wystawiac nie wolno. Poszukaj na e-bayu, ja tam kupiłam.

Witam sie z kawusią

MARTUSIA no to gratulacje dla malutkiej... to ja wczoraj gafe strzeliłam, bo myślałam że wy też bez pieluchy ;-) ale powiem ci że u mnie jak właśnie zaczął czu że mu sie chce siusiu w nocy to jak miał pieluche to popłakiwał mi, jakby mu przeszkadzała bo w dzień śpi bez już długo to i w nocy chciał... a teraz jak śpi bez to spokojniej, raz sie na siusiu obudzi tylko :-)
AGUSKA współczuje buntu, wiem co przechodzisz... nasz jak ma gorszy dzień to też mam ochote uciekac... ale te dni zawsze są jak jest ze mną a jak z mężem, albo dziadkami to jest grzeczny, ja wracam z pracy to jęki i stęki się zaczynają... A czasem to jak furii dostaje to jedynym rozwiązaniem jest kąt... teraz już się uspokaja na samo hasło kąt... niestety nie na długo... już nie mam czasem do niego siły... na szczęście u nas bez zanoszenia. a u nas to już trwa 9mieś...

Co do jogurtów, powiem wam że ostatnio mały dostał monte, dałam mu a sobie wzięłam taki serek wiejski, ten granulowany, usiadłam koło niego, wziął żeby spróbowa, przy połowie oddał mi swoje monte i powiedział że ja mam sobie to zjeśc, i zjadł cały wiejski :-) tak więc może i dla któregoś z waszych dzieci będzie to dobra alternatywa za te słodzone

franiowa mama dzięki za podpowiedź z tym żelem z tym że u nas już prawie koniec z zębolkami ;-)tylko 5 zostały ale to dopiero za jakiś czas no i te 3 muszą ładnie urosnąć ja stosuje bobodent może nie jest zbyt silny ale mojemu Bartkowi troche pomaga;-)
Kasia u nas podobnie Bartek głownie jest nie dobry przy mnie!chociaż u niego to dopiero bunt sie rozkręca widzę jak chce coś mi powiedzieć a jeszcze nie umie i to go złości.Musimy jakoś to przeboleć:tak:
Za to zaczął sie ładnie bawić potrafi sie wreszcie na czyms skupić dłużej niż 5 minut oczywiście pomysłów to mu nie brak.wczoraj zaklinował mi sie pod stołkiem nie mogłam go wyciągnć po czasie jednak dałam rade.

aguska2017 na ząbki dobry jest DENTINOX mocny bo sama próbowałąm, ale Twój maluszek ma dużo ząbków moja jest 4 miesiące starsza i ma 14 to znaczy prawie 16 bo już widać te dolne trójki, ale ona pierwsze zęby miała w wieku 11 miesięcy:)
Dziewczyny na pocieszenie moja chyba zawsze jest niegrzeczna i jej pełno nie usiedzi na miejscu ale jeszcze jakiś strasznych problemów z nią nie mam:)
KasiaF87 moja Dominika też dużo jogurtów jadła najbardziej to danio ale już nie tak jak kiedyś teraz właśnie też ten serek wiejski uwielbia ja jej robię ze szczypiorkiem chociaż i tak ładnie je nie muszę przemycać jej jakiś produktów ostatnio zajadałyśmy się szpinakiem z kluseczkami
Franiowa lakowanie też jest przeciw próchnicy i tak jak lakierowanie lepiej to zrobić jak tej próchnicy jeszcze nie ma.

AGUSKA no z tym że denerwuje sie bo nie wie jak ci coś powiedzie to masz racje, ale moj właśnie już wszystko mówi ale bunt mu został niestety... i często właśnie słysze "jak ciebie nie było to był taki grzeczny" mam już dośc słuchania tekstów tego typu bo ludzie zachowują sie jakbym źle go wychowywała i może sie od niego miała wyprowadzi żeby był grzeczny
KASIEK ja niestety muszę mu przemyca... warzywa... na szczęście uwielbia owoce, marchewke zje tylko gotowaną a tak poza tym to warzywa są be... a i pomidora zje... i kiszonego ogórka

KasiaF87 to powiem Ci tak że nie ma rzeczy której Dominika nie zje, je poprostu wszystko a teraz są owoce na drzewach to sama idzie do ogrodu i sobie zrywa. Zastanawia mnie to co jest powodem że dzieci są wybredne przecież nie znają smaków.

reklama
KASIEK no wiesz, przecież już w wieku pół roku dostają różne "smakowitości" więc taki dwu czy trzy latek ma już jakiś swój gust, mój np uwielbia wszystko co kwaśne... cytryne sam chodzi i liże, ogórki kiszone też wciąga, ale jakiś brokuł czy kalafior odpadają... ale to ma po tatusiu... obaj lubią ostre i kwaśne jedzenie, zresztą ja też ale i warzywo zjem ;-)

Do góry