reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

asieńka podziwiam Twoją Anie, że tak wytrzymuje bez drzemki. Kuba jeszcze do niedawna ucinał sobie po dwie drzemki w ciągu dnia. Dopiero od kilkanstu dni wystarcza mu jedna drzemka. Cóż,miłość do drzemek ma chyba po mamusi;-)

reklama
asieńka podziwiam Twoją Anie, że tak wytrzymuje bez drzemki. Kuba jeszcze do niedawna ucinał sobie po dwie drzemki w ciągu dnia. Dopiero od kilkanstu dni wystarcza mu jedna drzemka. Cóż,miłość do drzemek ma chyba po mamusi;-)

Też się jej dziwię, szczególnie, że ona ciągle jest w ruchu, po 16 zaczyna być lekko śpiąca, ale wtedy wychodzimy na dwór, zabawiam ją, po 18 zaczynamy szykować kąpanie, myjemy, mleczko, kołysanki i spać

wow Asienka to nieźle Ci śpi, super :)
mój Sebastian bez jednej drzemki nie ujedzie, jak jest bardzo gorąco to nawet dwie ma.. tylko poza spaniem to on jest mega aktywny, chyba że czyta książeczkę lub przelewa wodę w baseniku, wtedy wiem że 15min posiedzi w jednym miejscu :D

wiecie co, zastanawiam się nad danonkami... dajecie swoim maluchom? bo mój Sebastian nie pije mleka, ani krowiego (jeszcze nie dawałam bo czasem od nadmiaru nabiału pękają mu kąciki uszów), ani mm (pluje nim :/), dostaje pierś na dobranoc i czasem się zdarzy raz wciągu dnia, je codziennie żółty ser, masło.. pediatra mówił żeby dawać danonki, i że w ogóle starczy mu wapnia (bo martwię się trochę, że mało, dzisiaj trochę kakao spróbował ale bez szału), dentystka mówiła żeby nie dawać bo tam mało wartości a dużo cukru... ale Sebastian nie je słodyczy więc tak myślę że jak trochę tego zje to nic mu się nie stanie? trochę w kropce jestem z tematem nabiału u nas :D

wow Asienka to nieźle Ci śpi, super :)
mój Sebastian bez jednej drzemki nie ujedzie, jak jest bardzo gorąco to nawet dwie ma.. tylko poza spaniem to on jest mega aktywny, chyba że czyta książeczkę lub przelewa wodę w baseniku, wtedy wiem że 15min posiedzi w jednym miejscu :D

wiecie co, zastanawiam się nad danonkami... dajecie swoim maluchom? bo mój Sebastian nie pije mleka, ani krowiego (jeszcze nie dawałam bo czasem od nadmiaru nabiału pękają mu kąciki uszów), ani mm (pluje nim :/), dostaje pierś na dobranoc i czasem się zdarzy raz wciągu dnia, je codziennie żółty ser, masło.. pediatra mówił żeby dawać danonki, i że w ogóle starczy mu wapnia (bo martwię się trochę, że mało, dzisiaj trochę kakao spróbował ale bez szału), dentystka mówiła żeby nie dawać bo tam mało wartości a dużo cukru... ale Sebastian nie je słodyczy więc tak myślę że jak trochę tego zje to nic mu się nie stanie? trochę w kropce jestem z tematem nabiału u nas :D

dzisiaj śpi od 19:-):-):-). Ja Ani daję, ale rzadko, bo jej to ciężko jogurty i serki wchodzą:baffled:

ASIEŃKA pociesze cię (tak myśle) mój młody jak był w wieku twojej Anulki to też zaczął szale i nie chciał spa w dzień, ale u nas nie było opcji żeby odstawił drzemki (ze względu na prace-mijamy się z M i on po nocce musi miec jakąś drzemke bo tak by spał po 3-4godz na dobe) i leżałam z Kacprem przez godzine, 1,5 i zrozumiał ze w czasie drzemki i tak będzie musiał leże, więc zrezygnował z byntowania się
TYGRYNKA ja daje danio i inne jogurty odkąd mały skończył rok... inaczej właśnie wogóle nie miałby styczności z nabiałem bo jak rok skończył to odstawiłam od piersi to on nawet modyfikowanego nie chciał już pi, krowiego bałam się da, i zaczęłam od jogurów, nasza pediatra powiedziała że ja je właśnie jogurty, sery, twarożki to że wapnia nie zabraknie a i nie zaszkodzą, a jak skończył jakoś rok i 7może 8mieś to zaczęłam dawa krowie-płatki, zupki mleczne, budynie bo samego nie wypije

u nas oliwka pije rano i wieczorem 220ml mleka tzw swiezego z odrobinka kakaa, bo inaczej mleka nie ruszy, a modyfikowanym tez pluje, jakis czas jadla danonki, ale jej zbrzydly, wiec obecnie jestesmy na etapie pauli, i deserkow owocowych gerbera, male sloiczki z twarozkiem, nie pamietam dokladnie nazwy, taki sloiczek mala je dodatkowo co 2-3 dni i obowiazkowo codziennie jogurcik, tak jak pisalam powyzej obecnie paule wcina :-)

cześć dziewczyny wróciliśmy wczoraj z Płocka było fajnie
Co do danonków to my nie jemy wogóle nabiału przez alergie
mały pije mm 3 razy dziennie razem około 500ml mamy narazie czekać może mu minie

reklama
Cześć dziewczyny, mam nadzieję, że mogę dołączyć do Waszego grona. Jakoś tak powoli odkrywam zakamarki forum:tak:

Mam do Was pytanko odnośnie jedzenia w nocy - czy wasze pociechy też jeszcze ciągle jedzą w nocy? Franc cały czas 2 x mleko lekko zagęszczone kasza bezmleczną (150-180 ml).

Ja daję małemu od czasu do czasu danonka, oprócz tego jogurty naturalne, bo danonki jednak dużo cukru mają.

Do góry