reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

reklama
mój synek od bardzo dawna nie je w nocy jak skończył 6 msc to już przestał jeść.
a ja wam coś powiem już wcześniej pisałam że Bartuś jest bardzo bardzo żywy i nadal taki jest jednak widzę jak dorasta do pewnych rzeczy np. do oglądania bajek wcześniej nie usiedział 5 minut a teraz potrafi obejrzeć siedząc nawet 15 minutowa bajke!jestem w szoku bo to tak nagle sie zmieniło.

kasia gratuluje suchych nocy u nas jak na razie bylo 5 suchych dwie mokre i dzis znowu sucha,

co do nocnego jedzenia to ja swoje dziecka i kolezanki moje swoje tez odzwyczaily dziecko od jedzenia w nocy podajac wode zamiast mleka dziecku z czasem odechce sie budzic :-)

Ze starsza córką też ta zrobiłam, tylko przy Franku mam pewne obiekcje bo on w dzień jednak mało je i jest dość drobny. Chciałam raczej zrobić takie rozeznanie czy 2latki jeszcze w nocy jedzą (córa juz w tym wieku tylko wodę w nocy piła..).
Choroba, naprawdę już żaden (prawie) dwulatek w nocy nie je?

FraniowaMama Witaj ja też się dzisiaj witam, moja Dominika też nie je w nocy tylko pije wodę nie wiem czy naprawdę chce jej się pić czy tylko to wspomnienie cycka a nie ciąga już piersi od lutego.
KasiaF87 Gratulacje!!! I proszę podaj przepis na naukę nie sikania w pieluchę eh... Domka na razie woła sisi ale chodzi jej o to że jak siądzie na nocnik to dam jej mój telefon i będzie oglądała filmiki ze sobą w roli głównej... Narcyz mały:D
aguska2017 no dzieci dorastają do pewnych rzeczy też to zauważyłam Domiśki w prawdzie bajki nie interesują ale 3 dni temu przyniosła książkę do czytania na dobranoc i już dziś trzeci wieczór czytałam Calineczkę jestem z niej dumna bo już 3 razy próbowałam z bajką na dobranoc:D

witam
Kasia gratuluję suchych nocy!
FraniowaMama witam serdecznie, myślę że nie masz co się martwić nocnym jedzeniem Frania, mojej koleżanki córeczka jest co prawda młodsza niż Franek ale bardzo drobna, waży niecałe 7kg i też podaje w nocy jedzenie, żeby chociaż trochę podjadła bo w dzień to niejadek jest.. pewnie to niewychowawcze czy źle działa na zęby, ale podobno jak maluch mało je to się chwyta każdego sposobu by jednak coś wciągnęło..

KASIEK przepis? no coś ty... żadna mama go chyba nie ma... Myśle że może potrzebuje jeszcze czasu, ja jak zaczełam oduczac przed końcem 2r.ż. to wogóle efektu nie było... odczekałam, a on momentalnie sam zaczął woła, dzięki zakupowi nakładki na deske... poczuł się dorosły :-)
FRANIOWA ja jak odstawiłam od piersi (jak kończył roczek) to przestał jeśc w nocy, i od tamtej pory tylko woda... nie boisz się o zęby małego?
AGUSKA masz racje niektóre rzeczy stają się z dnia na dzień, nasz np z dnia na dzień zaczął grzecznie chodzi za ręke, taki się troszke spoojniejszy zrobił... i np. nigdy nie mógł sie za bardzo na kołysankach skupi a dzisiaj sam zaczął śpiewac i domaga się
MARTUSIA no to gratulacje dla twojego... przecież to prawie rok różnicy a on tak pięknie już śpi bez pieluszki... BRAVO BRAVO BRAVO

I wogóle mój młodzieniec dzisiaj nas zaskoczył i policzył do 15 :-) za co dziękuje naszej wspaniałej PKP synuś uwielbia pociągi to i policzył... fakt przy 14 wrócił do 12 ale potem dalej poszło :-)

Ja też myslę, ze z odpieluchowaniem to trzeba wyczuc moment, kiedy dziecko jest gotowe. U córci udało nam się odpieluchowanie za dnia w wieku 2,3 , jeszcze 2-3 mies pieluche na noc na wszelki wypadek zakładlismy.

Kasiu, co do zębów - jasne że sie boję. W dziale eksperckim zakładałam na ten temat watek, ale w sumie konkretniej odp nie dostałam. Ja myslę, że mleko to w wypadku Fraka małe miki, bardziej obawiam się o wszystkie czynniki - silne antybole szpitalne, sterydy wziewne no i to jedzenie w nocy. Byłyscie ze swoimi pociechami juz na wizycie u dentysty?

Kochane wpadłam jeszcze przed snem się szybciutko pochwalić :) jestem tak dumna z mojego szkraba, ze az mi szczena opadla heh, przed chwila mala sie obudzila i zawolala ze chce siusiu w szoku jestem normalnie, bo ona z reguly sie nie budzi w nocy zeby znowu zasnac tylko zeby wstac jak juz, a tu prosze pieknie zrobila siusiu i poszla spac dalej, moze to dlatego, ze ja staram sie ja bardzo chwalic jak w nocy nie napisia w pieluszke, hurra :-D

reklama
martusia BRAWO dla Oliwki!!!
Franiowa moja chrzesna jest dentystką i co pojade do rodziców to jej tam zajrzy na razie jest ok ale zamierzam jej zalakować ząbki ale czekam żeby dolne trójki wyszły bo na 5 to będę czekać i czekać:D

Do góry