reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

Wiki a fajnie bylo choć mały raz zrobił scene w sumie to nawet nie wiem o co poszło ale przytulił się do drzwi od pokoju i płakał w niebogłosy po 5 minutach żalu podszedł i sie przytulił.
A koleżanka już się nie może doczekać córci:-)jest w 35 tyg

reklama
Czesc dziewczyny.
Asienka wspolczuje Ci tego odpieluchowywania. Ciesze sie ze mam ten temat juz za soba. Ciezko jest cokolwiek poradzic bo kazde dziecko jest inne, ale przede wszystkim Ty musisz wyluzowac. Dzieko moze wyczuwac presje :) hehe ale madrala ze mnie :) Ja Ci powiem ze sama sie stresowalam bo ciagle sie ktos chwalil jak to jego roczne dziecko pieknie sika samo na nocnik i wogole, tesciowa mi sto przykladow podawala ktore to dziecko juz samo nie sika a ma iles tam miesiecy. No i naciskalam na ta moja biedna Zuzie ze dziecko tak znienawidzilo nocnik ze sie juz nie mogla na niego patrzec :) Postanowilam totalnie odpuscic. To bylo jak miala z poltora roku. Stwierdzilam ze skonczy 2 latka, bedzie akurat cieplo i napewno zaskoczy. Ale raz tak jakos bylo ze mialam z weekendem 4 dni wolnego (bo na codzien Zuzia jest z opiekunka, ja wracam kolo 16) i skorzystalam z okazji ze mala miala ochote latac po domu na golasa, i sobie mysle a to przyniose nocnik do pokoju. No i tak latajac na golasa podbiegala do nocnika za kazdym razem jak sie jej chcialo. No i tak po 4 dniowym bieganiu na golasa zalapala na raz. Zabralismy tez od razu papmersa na noc i na wyjscie bo moim zdaniem to jest troche dezorientacja dla dziecka jak raz moze sikac w majtki a raz nie.... I tak odkad skonczyla 20 miesiecy nie miala na sobie pampersa. Oczywiscie zdazalo sie jeszcze ze sie zmoczyla w nocy kilka razy ale wsyzstko jest do przezycia. Nie raz w dzien z braku czasu :) tez sie zsika ale i tak jestem mega szczesliwa ze to juz mamy za soba. Szczerze wspolczuje mamom ktore musza zakladac pampersy 4 letnim dzieciom chocby tylko na noc.
To tyle z tematu pieluchy :)
Poza tym siedze w pracy, nie chce mi sie nic robic, czyli wszystko po staremu.
Milego dnia Laski!

Megi dzięki mi się wydawało, że mała szybko załapie, bo sygnalizowała i w ogóle, ale teraz stawia wielki opór, nie czuje, że ma mokro. Na golasa lubi latać, ale na nocnik nic nie zrobi, kupa to w ogóle tragedia

Cześć Dziewczyny. Byliśmy wczoraj z Kubą na szczepieniu. Oj płakał bidulek, płakał strasznie. Ale w ramach pocieszenia pani doktor podarowała juniorkowi malutki samochodzik i troszeńke przeszło.
Ale ciągnie mi się ten tydzień w pracy, koszmar jakiś. Dawno nie miałam takiego kryzysu. Już nie mogę doczekać się sierpniowego urlopu!
Asienka, powodzenia w odpieluchowywaniu!

O kurde kamea przypomnialas mi ze mialam zadzwonic do lekarza po recepte na duga dawke szczepionki na kleszcze!!! Calkiem bym zapomniala.
Asienka, nie denerwuj sie, moze ona jeszcze po prostu nie jest gotowa, nie naciskaj, moze odpusc jej na jakis czas. Wiem, napewno masz juz dosyc zmieniania tych pieluch i zawsze to by juz kasa w portfelu zostala (wiem cos o tym) ale nerwy sa tu najgorszym doradca wierz mi.

Hej jestem tu nowa mam na imię Kasia mam 23 lata i córkę Dominikę która niedawno skończyła rok i 8 miesięcy. Pozdrwaiam

kasiek witaj:-)
u nas ok tylko bartuś coś dzis strasznie markotny jest teraz wcina kalafiorka;-)
nadal ząbki mu dokuczaja ale jest coraz lepiej
asienka tzrymam kciuki że Ania wkoncu sama zechce korzystac z nocniczka;-)
U nas nadal nosnik bardziej jako zabawka ale są minimalne postępy choć jeszcze ani razu nic do niego nie zrobił jednak jak już robi to biegnie do nocnika więc zaczyna rozumieć po co on wogóle jest:-)

reklama
Na razie nocnik to jest zabawka, rano siadam po kilkanaście razy a i tak zsika się w majtki, z gołym tyłkiem fajnie się lata. Nóżki zaciska, żeby się nie posikać i ubiera pieluszkę. Przyjdzie i na nią kolej

Teraz siedzi i przymierza skarpetki:rofl2::-p

Do góry