reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

Dzień dobry

Pszczółko ja nie pomogę niestety

U nas weekend przedłużony, bo co jakiś czas w Irlandii pierwszy poniedziałek miesiąca to tzw Bank Holiday, takie płatne wolne:-), nawet jak się nie pracuje to za 8 godzin dostaje się kasiorkę. Wczoraj mieliśmy jechać do Ogrodu botanicznego, ale nie było pogody, cały dzień wisiały chmury a wieczorem się wypogodziło:dry:, ale na dzisiaj nas znajomi zaprosili. Pogoda oczywiście dzisiaj już ok:baffled:

reklama
pszczolkamaja wiem ze mozna zrobic dziecku testy z krwi ale one ponoc wykazuja tylko czy dziecko jest uczulone a na co to juz takie tradycyjne skorne, ktore robi sie dzieciom od 3 roku zycie, tyle wyczytalam dzisiaj w gazecie

na weselu bylo super, w zeszlym roku tez bylismy z oliwka, ale zeszle wesele wspominam bardzo kiepsko, musialam non stop pilnowac oliwki bo schody byly wysokie na korytarzu, za to w ten wekend super, w ogole nie wiedzialam, ze mam dziecko, mala super bawila sie z dziecmi na placu zabaw, wlascicielka przyniosla dzieciom nawet nowe opakowanie zabawek do piasku :), po 23 zasnela grzecznie w samochodzie, i spala az do rana :), chociaz rozwazalam w razie co polozenie jej w pokoju na gorze, ja natomiast tak sie wybawilam, ze mam pecherze w kolo na calych nogach he he, co bylo najsmieszniejsze to nad ranem wysiadl prad i sobie sami spiewalismy m.in. jest juz ciemno, wszystko jedno, he he, ale wkrotce wlaczyli, nawet wygralam dwie butelki wodki eh, jak poloze mala to sobie drinka zrobie hehe :-D

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny ja dziś krótko i szybko, bo ledwo żyje. Ten upał mnie dobija. Weekend minął niestety bardzo szybko, ale dobrze chociaż, że tak fajnie :) I tak byle do piątku, za cztery dni weekend :D

Hej :)

Weekend,weekend i po weekendzie !! ehhhh, mógłby potrwać dłużej :-D

Magnez- Sto lat dla Córeczki :)) Jak imprezka??

moja mała ma ze mna za dobrze he he zrobilam jej manicure i pedicure taki dorosly z przyczepianymi kwiatkami ha ha slicznie wyglada moja mala dama i czywiscie zadala mi po swojemu kolekjne trudne pytanie dlaczego tatus sie nie maluje heh

Martusia, achhhh manicure, pedicure, kokardeczki, sukieneczki :)) Trzeba szybko starać sie o siostrzyczkę dla Igora :-p

Pszczolkamaja ja Igorowi robiłam testy z krwi zaraz po skończonym roczku. Dostałam konkretną informację na co moje dziecko jest uczulone.

Asienka moja siostra mieszka w Irl i też wiecznie narzeka na pogodę. Taki urok zielonej wyspy :-D

Igorek w sobotę dostał gorączki, kurczę ta prawa dolna czwórka strasznie go męczy :((

A dzisiaj spędziliśmy pół dnia w drodze i moje dziecko w samochodzie istny Aniołek :)

Cześć dziewczyny.
Przede wszystkim spóźnione życzenia urodzinowe dla naszej małej solenizantki STO LAT :-)
Z tymi testami krwi, to gdzieś słyszałam (właściwie chyba na opolskim wątku któraś mama pisała), że dopiero po 3 r.ż. są wiarygodne, ale głowy sobie uciąć nie dam.
martusia, ale Ci zazdroszczę tej imprezy. U mnie w rodzinie krążą ostatnio pogłoski, że mój kuzyn w przyszłym roku chce się żenić, więc mam szanse załapać się na imprezę ;-)
A propo dziewczynki-ja też chcę!!! Przydałby się jakiś sprawdzony przepis w związku z tym;-)
wika łączę się z Toba w bólu-Kubie wychodzą górne 3-ki, istana masakra!

A nawiązując do tematu weekendu, mój minął super, szkoda tylko, że tak szybkoo...

Witam

Wika8 oj ciężko się pogodzić z tą irlandzką pogodą;-)

Ja od siódmej na nogach, małą jeszcze spała, ale ja ogarnęłam co nieco, żeby teraz cały czas poświęcać jej. Uśmieliśmy się wczoraj z Ani, bo od rana chodziła i mówiła opki, a my nie mogliśmy dojść o co jej chodzi. Wieczorem poszłam zrobić kolację- kanapki a Ania mówi: o mama opki:-D:-D:-D, skróciła sobie wyraz kanapki, a myśmy się głowili. Raz też powiedziała piotuś (Piotruś), jak czytaliśmy skarżypytę, ale potem już nie chciała powtarzać

Czesc dziewczyny! Od poniedziałku zabieram sie zeby do was napisac i na zamiarach sie konczy, ciagle brakuje mi czasu. Ale koncowka tygodnia powinna byc juz spokojniejsza.
U mnie pogoda nadal dopisuje, jest super i oby tak dalej. Zdecydowanie wole smazyc sie w upaly nic marznąc w chlodne dni.
Dziś muszę ruszyc temat zlobka bo ponoc otwieraja w mojej miejscowosci, wszyscy o tym mowia, ale nikt nic nie wie :) i wiecie jak to jest, nikt nic nie wie, a jak juz bedzie oficjalna wiadomosc na stronie gminy to lista przyjetych dzieci bedzie juz zamknieta :) oj wkurzułabym sie wrrr
No nic, biore sie do pracy bo 7 wybija :/
Milego dnia!!!

hej kobietki u nas ok choć bartek chwilami jest nieznośny zaczyna swoje bunty
a tak poza tym to ząbki nadal mu dokuczaja ale chyba najgorsze mamy już za sobą (no oprócz 5)
dziś idziemy do mojej koleżanki która za miesiąc ma termin:-)
Miłego dnia

reklama
Hej :)

Megi - masz rację, zakręć się za tym żłobkiem, po potem może być rzeczywiście za późno. Niestety taka polska rzeczywistość

Aguska- jak wizyta u koleżanki??

Asieńka - dzień dobry:-D:-D hmm, a raczej dobry wieczór:-D

Do góry