reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

Cześć kobietki:-)
widzę że tu mamusie będą miały bardzo fajna prace;-)
Ja chce Bartka dać do żłobka około 2 roku ale czy dam to nie wiem najpierw musze sie starać o przyjęcie eh
Nie wiem czy tą rozłąkę przeżyję ale narazie o tym nie myślę i ciesze sie moim maluchem:-)
dziś w nocy mały mi marudził patrzyłam mu w buziaka ale on nie chce mi pokazać co tam sie dzieje bo ja myślę że to przez zęby.
Miłego dnia

reklama
Witam i ja
U mnie od rana kiepsko. Rafał wymiotuje. Nie wiem czy to niestrawność czy jelitówka :-( Biega i bawi się normalnie tylko co jakiś czas wymiotuje. Wypił wodę - zwrócił, zjadł kawałek suchej bułki - zwrócił. Nie wiem co z nim zrobić.

Mama_iza gratuluję stażu!! biedny Rafałek, najważniejsze to dawaj mu jak najwięcej picia, na jedzenie może nie mieć teraz ochoty...
Charlene powodzenia w pracy!
Joasiula witam i ja :)

my już po szczepieniu.. szczepiliśmy szczepionką prorix, podobno bardziej oczyszczona niż ta mmr, ciekawe.. a Sebastian był bardzo dzielny! ani razu nie zapłakał! ani przed, ani w trakcie, ani po wkłuciu :D nawet go trzymac za bardzo nie trzeba było bo siedział grzecznie i się patrzył co pani robi :D pielęgniarka była w szoku, w nagrodę mały dostał dwie naklejki dzielnego pacjenta ;) ze wzrostem stoi w miejscu za to wagowo poszedł do przodu i osiągnął szałowe 9,5 kg :p
wczoraj latał jak szalony, jakby w ogóle nie był szczepiony, ale dzisiaj od rana jest marud (spał od 21 do 9!co prawda od 6 próbował się budzić ale się przytulał i spał dalej), nic mu nie pasuje...
no nic, miłego dnia!

I jak tam chłopcy? Lepiej?

U nas panuje katar. Dzieciakom leje sie z nosa.
No i rozwiązała sie sprawa rozstania z Zosią. Nie przyjęli jej do żłobka. I może bym nie narzekała, gdyby nie fakt, że nie stać nas na nianię. A do pracy czas wracać.

Ale za to cieplej za oknem. To całkiem niezła wiodomość.

Jedna z nian zazadala 600 zl. U nas to jest sporo. Albo raczej dla nas. Bo wychodzi 300 zl przedszkole, 600 zlotych niania, 800 zl oplaty i nie ma mojej pensji.

Witam kochane z rana
Bartek wstaje coraz wcześniej dzis9o 5.15:szok: musze chyba spróbować go kłaśc troche później
Pogoda zapowiada sie fajniusia:-)
Ach te opłaty mnie nie byłoby stać na nianie
Mama iza i jak Rafałek?przeszło?
Tygrynka dzielny chłopak z twojego Sebastianka;-)
U nas w przychodni też szczepia Priorixem
Miłego dnia

Dzień dobry Koleżanki :-)
U nas na szczęście już wszystko w porządku. Od rana chodził i wymiotował w dodatku nic kompletne nie chciał jeść ani nawet pić. Martwiłam się. Koło 11 zasnął i jak już się obudził to wszystko było ok :-) Co prawda dalej nie jadł zbyt chętnie, ale nie zwymiotował ani razu i pił nawet trochę. Ze zmęczenia padł o 19 i dopiero dziś o 8 wstał pełen sił i głodny, bo od razu zaczął domagać się śniadania :-)

Magnez1 szkoda że Zosi nie przyjęli. To duży problem. A mają tam chociaż jakąś listę rezerwowych?

U nas ze żłobkiem to w ogóle jest koszmar, bo w nie mamy typowego żłobka a tylko punkt żłobkowy - bodajże 20 miejsc na całe miasto. Nie mam stałej pracy więc nawet nie startowałam.

reklama
Do góry