reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

Wiki juz od dawna nie pije z bulti, wszystko z kubków lub małych szklaneczek.
Ciastolina bawi sie ładnie na swoim stoliku. I nie wydaje mi sie, aby jakoś bardzo sie kruszyło. To chyba zalezy od ciastoliny.

reklama
Witam

Moja od 2rz nie pije juz kaszki podziekowala:-DNie wiem co sie jej stalo ale kasza i spanie popoludniowe nie maja racji bytu od 2rz:eek::laugh2:
Oczywiscie jak jestem w Polsce to chyba tam inny klimat i Laura czasami chodzi mi spac w poludnie no i wstaje o 8 a nie o 9 czy 10:sorry:

Zauwazylam ze moja mala wybiera sobie dzieci do zabawy tzn sa dzieci z ktorymi sie super bawi a sa tez takie przy ktorych sie zaczyna popisywac, jakies przepychanki, duszenie:szok: czy kladzenie sie na kims:szok:Myslicie ze to podejrzala u jakiegos dziecka i papuguje:eek:
Wczoraj bawial sie z 5 letnia dziewczynka i wlasnie takie dziwne zachowania zauwazylam:szok:

To widzę że nie tylko moja pannica tak długo była na butli;-) Rano jak pije mleko to z niekapka i nic się nie wylewa. Butli na szczęście już nie mamy, a Jasia w ogóle nie uczę - pije z niekapka;-)
dowikla bardzo podoba mi się ten cytat co masz w sygnaturce;-) teraz poważnie zastanawiamy się z mężem nad konsumpcją Jasia:-D:-D
Dzieki;-):-D:-D:-D:-D
Witam.
Dziewczyny czy Wasze dzieci tez moga cały dzień przesiedziec przed telewizorem i setny raz oglądac tą samą bajkę. Ja żeby ich odciągnąc to muszę wykręcać korki że niby światła nie ma.
Moje dziewczynki wogole nie lubia bajek:szok::szok::szok:Jak Im wlaczam tv to moze jedna obejrza i to wszystko:-)Za to lubia ogladac reklamy i niektore moje seriale;-):-D:-D:-D
Witam

Moja od 2rz nie pije juz kaszki podziekowala:-DNie wiem co sie jej stalo ale kasza i spanie popoludniowe nie maja racji bytu od 2rz:eek::laugh2:
Oczywiscie jak jestem w Polsce to chyba tam inny klimat i Laura czasami chodzi mi spac w poludnie no i wstaje o 8 a nie o 9 czy 10:sorry:

Zauwazylam ze moja mala wybiera sobie dzieci do zabawy tzn sa dzieci z ktorymi sie super bawi a sa tez takie przy ktorych sie zaczyna popisywac, jakies przepychanki, duszenie:szok: czy kladzenie sie na kims:szok:Myslicie ze to podejrzala u jakiegos dziecka i papuguje:eek:
Wczoraj bawial sie z 5 letnia dziewczynka i wlasnie takie dziwne zachowania zauwazylam:szok:
mozliwe ze takie zachowanie podpatrzyla u jakies dziecka:tak:moje tez w zaleznosci od tego z kim sie bawia to bawia sie na rozne sposoby:-)I tez lubia sobie poswirowac chodzac po kims,skaczac na Niego itd;-):-)

u nas jest problem z bajkami, mały mógłby oglądać wszystkie jak lecą, ale pozwalam mu oglądać tylko te które naprawę wiem ze lubi i czasem gdy jestes mega zajęta to wtedy baja, ale jego chęci są nie ograniczone :) chcialam tez się dodać ze mały sam "porzucił" spanie w dzień jak miał ok 2 latka i 2 miesiące, kaszkę lubi bardzo i mógł by cały dzień sie zajadać ale je tylko tylko na kolacje i lubi tez mleczko pod każda postacią, rano dostaje modyfikowane i czasem w dzień ma ochotę na kakao, ogólnie lubi nabiał je tez jogurty serki i puddingi, ser ale twarożek już nie :)P ale nie wydaje mi się żeby to było źle skoro po prostu lubi mleczko :) pozdrawiam was mamy

witam :) troszkę popisałyście widzę

Odnośnie bajek u nas problemu nie ma. Filip ma tv u siebie w pokoju ale ogląda bajki łącznie chyba z 2h dziennie. Większość czasu spędzamy poza domem lub na zabawach:) Kiedyś jak miał 2 latka to lubiał oglądać bajki i to dużo co było problemem i musielismy z nim walczyć.. ale potem sam z siebie przestał i kiedy ma ochotę idze włączy sobie bajkę a jak nie chce to wyłączy :)

A jeżeli chodzi o butle to moj synek mając rok i 3mies już nie pił z butelki kaszy ani mleka bo nie chciał. Wypluwał i koniec. Od wtedy jedynie mleczko w niekapku pił a kaszkę już normalnie w miseczce łyżeczką. :)

witam się po dłuższej przerwie;-)

co do bajek,to Przemo bardzo lubi je oglądać,ale ostatnio nie ma na nie czasu,zafascynowały go prace ręczne, malowanie,wycinanie,przyklejanie,plastelina...i pomaganie mamie we wszystkim w kuchni:-D

u nas za oknem w końcu słoneczko,ale są tak paskudne kałuże że wyjść się nie chce:no:w dodatku przeziębienie mnie wzięło:nerd:

a co do picia z butli to Przemo pożegnał ją w wieku jedenastu miesięcy

My dzis bylysmy w parku nakarmic zwierzatka
Sloneczko swiecilo na termometrze +5,5st a w parku troche nieciekawie bo male bloto sie zrobilo na szczescie na drozkach kamienie to dalysmy rade przejsc:tak:

Jutro przejde sie do sklepu po klej i po papier kolorowy bedziemy wycinac i kleic.Mialam juz wczesniej sie za to wziasc ale jakos nie mialam weny teraz Anna mnie nakrecila:tak:

Lali dzis bawila sie z kolezanka prawie 2h ciastolina:szok: i przy tym nie klocily sie:tak: fajnie ze dziewczyny sie tak grzecznie bawily bo my moglsymy w spokoju wypic kawusie:tak:

Anka, ale masz fajnie, ja przez te zaspy jestem uziemiona :eek: Helenka już się wypytuje o jakieś dalsze wyjścia, ale czekamy aż to wszystko stopnieje :sorry: Bo nawet niema gdzie zaparkować :no:

Cześć mamuśki :)
Miłego dnia wam życzę! :tak::-)

My z Filipkiem dopiero co wstaliśmy.. teraz idę robić sniadanko i muszę jakoś zaplanować czas do południa:sorry:

anka a co będziecie wyklejać? :) Ja też muszę się zebrać i zajść z młodym po wycinanki itp bo miałam znim już kiedyś zrobić taką wycinankę na okienko ze słonkiem.. :)

reklama
WItam
U nas roztopy i wszystko leje sie w buty, dziewczynki oglądaja bajki jak zwykle ale tylko DVD im zostało bo spadający z dachu śnieg urwał nam satelite. Zajrzałam tylko na chwilke nadrobie Was po niedzieli.
Udanego weekendu Wam życzę

Do góry