reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

Witam wszystkich.
Moja Klaudia w dzień pije ze wszystkiego w czym jej sie picie poda, ale w nocy musi mieć butelkę bo ze wszystkiego innego się jej wylewało. Co do mycia ząbków wystarczy że wezmę obie dziewczynki ze sobą do łazienki jak ja myję zęby i one same wołają jak skończą ja robię tylko poprawki, teraz im zamówiłam z oriflame takie szczoteczki co same stoją i do kompletu pastę i nie mogą sie doczekać aż te szczoteczki przyjdą.
Ciastolinę też chciałam kupić, ale boje sie że Amelka będzie chciała ją jeść bo robi tak ze zwykłą plasteliną.

reklama
Hejka :) Ja Brunowi myję ząbki rano a wieczorem tatuś mu myje ... troszkę sam czyści ale wolę sama dokładnie doszorować :-)

O jedzenie ciastoliny nie bój się jest makabrycznie słona :) a składniki to sama natura ... napewno "zdrowsze" niż plastelina :-D

Witam wieczornie;-)
Bajeczka o franklinie przeczytana i Jula spokojnie zasnęła. Ale jak chciałam żeby mi opowiedziała bajkę zaraz po przeczytaniu to nie bardzo pamiętała:confused2:
Zgadzam się, ciastolina jest niezdatna do spożycia:-D:-D Ale nawet barwniki są spożywcze i aromaty zresztą też:tak:

ja malemu podaje ciastline na duzej desce... to dobry sposob na to zeby zatrzymac wtedy dziecko w jednym miejscu a nie latal z tym po calym domu :) wtedy wie ze to jest jego kacik do pracy w ktorym nabalagani to trzeba poziej posprzatac :)

Moja i tak lata z tym po całym domu:confused2: Taka niespokojna dusza z niej:-D Ale w sumie nie myślałam że się to tak będzie kruszyć...

Witam wieczornie
Troszke mnie tu nie bylo i uzbieralo sie troche czytania
Z tego co pamietam to tak;
Moje w dzien tez pija ze wszystkiego:tak::tak::tak:A w nocy nie pija wcale i nigdy nie pily:tak::tak::tak:
Zabki myja tylko wieczorem bo rano jakos nei chca:no:
Ciastoline kiedys mialy to chwile sie bawily a pozniej ciastolina byla wszedzie lacznie z Ich uszami:szok::szok::szok:

MAGDA
Moje dziewczynki do dzisiaj pija kaszke z butli:tak:Pija ja tylko wieczorem i nie co dzien wiec daje Im tak jak chca

Witam nowe mamusie:-)

To widzę że nie tylko moja pannica tak długo była na butli;-) Rano jak pije mleko to z niekapka i nic się nie wylewa. Butli na szczęście już nie mamy, a Jasia w ogóle nie uczę - pije z niekapka;-)
dowikla bardzo podoba mi się ten cytat co masz w sygnaturce;-) teraz poważnie zastanawiamy się z mężem nad konsumpcją Jasia:-D:-D

Witam.
Dziewczyny czy Wasze dzieci tez moga cały dzień przesiedziec przed telewizorem i setny raz oglądac tą samą bajkę. Ja żeby ich odciągnąc to muszę wykręcać korki że niby światła nie ma.

Bruno pije normalnie z kubeczka ale rano i wieczorem kaszkę z butli ....:) W nocy nie pija ani nie jada nic od 7 miesiąca życia ....
A jeśli chodzi o bajki .... to Bruno ogląda 30 minut dziennie i nie miałam nigdy z tym problemu .. sam wyłącza jak skończą się dwie bajki :) Ale też uwielbia w kółko ten sam odcinek traktora Toma :)tylko jeśli na CBeebies jest coś naprawdę ciekawego to zamieni ....namawiam go codziennie na coś innego ale nie zawsze ma ochotę :) chce ten sam to ogąda ten sam .... acha i nie ogląda na mus codziennie no i kupiliśmy nowe płyty z traktorem Tomem ... zobaczymy jak mu się spodobają :)

Witam.
Dziewczyny czy Wasze dzieci tez moga cały dzień przesiedziec przed telewizorem i setny raz oglądac tą samą bajkę. Ja żeby ich odciągnąc to muszę wykręcać korki że niby światła nie ma.

:-D:-Ddobre - uśmiałam się:-D:-D Nom moja Juleczka też lubi w kółko oglądać te same bajeczki:tak: Ale raczej codziennie zmienia, dzisiaj w "menu" są smerfy;-) Tyle że ona może się skupi na bajce 10-15 min i już leci się bawić i ja jej wtedy myk wyłączam telewizor:tak: czasem zauważy i się złości to ją czymś zajmuje, a czasem nawet nie zauważy;-) Myślę że tak godzina dziennie się uzbiera przy tych bajeczkach:-)

reklama
witam Kamilek bardzo rzadko śpi w dzień . jeśli już to godzinkę. pie z niekapka z twardym ustnikiem lub z bidonu ze słomką .w nocy nie pija, czasem rano jak wstanie pije herbatkę od razu po przebudzeniu. jeśli chodzi o bajki to jak zapewne każde dziecko uwielbia je oglądać mógłby cały dzień. z tym ze ja mu puszczam jedna dziennie wieczorem przed spaniem , czasami włączam mu w dzien jeszcze jakąs krótka jak musze cos zrobic a on zrzędzi .

Do góry