reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
reklama
ale naklikałyście postów przez cały dzień:szok: aZ trudno nadążyć:eek:

baska - supreowa rodzinka z Was widac że bardzo szczęśliwa:happy: , a napewno sie ureguluje małemu spanie to bedziesz z nami codziennie na bb:tak: , całuski dla Kmilka:-D

justyna - faktycznie super zdjecie Liwki z tym kieliszkiem:-) , ach zeby u nas były takie place zabaw:tak:, jak spacerek udany, mamusia oderwała sie od pracy:confused: a co do fotelika to dla nas równiez bezpieczeństwo Kubusia na pierwszym miejscu:tak:

oliwka - dobrze zrobiłas ze poszłas z Oliwką na spacerek szkoda takiej pogody :tak: za niedługo moze pogoda sie popsuc i jeszcze na dodatek godzinke przestawiamy to sie dość nasiedzimy w domach:-(

karolinka - co to za kiepski humorek Cie dopadł:confused: :-( może Lenka coś wyczułą od mamusi;-), mam nadzije ze to jednodniowy wybryczek Lenki i dzisjiaj wrócił wszystko do normy:happy:

mamaboo- to by sie mozna faktycznie wsciec :wściekła/y: a zaręczyny musza koniecznie być nie odpuszczaj, a potem piekny slub :tak: może koleżanki z bb przyjada coooooooooo:szok:

shinue - do jakiego ty fryca chodzisz :szok: masz racje zmiń zakład:tak: i nie przemęczaj się:no:

karlam - życze zdrówka:-) , ja w ciąży miałam bakterie w moczu i brałam Urosept

To narazie spadam bo musze poprawki zrobic co do malowania ale nareszcie konczymy:-)

Spokojnej nocki

MamoNatalki witaj! :-) Fajnie ze do nas zawitałaś, przekonasz się że było warto :tak: Ja jestem z Katowic, ale przez jakiś czas mieszkałam w Mysłowicach a dokładniej na Wesołej :happy:. Napisz coś więcej o sobie i swojej córci :rolleyes: i koniecznie wklej jakieś fotusie.
Oliwka śliczny piesio!:tak: Oliwce też widać że się podobał :cool2:

Justyna bardzo fajowe zdjęcia :happy: Liwia jest przesłodziutka, ale te dzieciaczki szybko rosną prawda ;-)

Basia nie martw się, na pewno już niedługo Kamilek da Wam więcej czasu na odpoczynek i będziesz mogła częściej tu zaglądać. Róbcie Malutkiemu dużo zdjęć :tak: takie dzieciaczki błyskawicznie się zmieniają :tak:.
Mnie dziś wzięło na wspominki i oglądałam sobie pierwsze zdjęcia Karolinki. Jak miała miesiąc to ważyła o 100 gram mniej niż Twój Kamilek przy porodzie :-D

Kubusiowa fajnie że juz kończycie, w każdym remoncie najprzyjemniejszy jest finał :tak: i osiągnięte rezultaty. Na pewno macie teraz w mieszkanku suuuper!

Dobranoc Wszystkim! Do jutra mamuśki! Całuski dla wszystkich dzieciaczków a brzuchatki niech pogłaskają swoje śliczne brzusie :yes: :rofl::cool2:

witam kolejną szcześliwą mamusie ze śląska .Zaglądaj tu czesto i pisz duzo:tak:;-):-) Ja jestem z wodzisławia wiekszej dziury;-)
kubusiowa kurde ale bedziesz mieć pieknie ,i te poprawki prawdziwy majstersztyk z ciebie jest;-)

izuniu niezdażyłam tobie odpisac :sorry2:faktycznie piesio miodzio a Oliwka wniebowźieta jak go widzi;-) a ja takie wspominki mam co chwilke zdiecia ,film a nawet czasami ciuszki malusie ogladam i lubie w nich kopać chyba ze mną jest bardzo źle :szok::rolleyes:ale co zrobic same rece pchają sie do tych ciuchów:-D:-D a ja jestem wtedy:happy::happy::happy: tyz lece do wyrka papapa do juterka Dobrej nocki;-)

Kurcze! Nie było mnie 2 dni a wy 11 stron naprodukowałyście!
Po pierwsze dziękuję w imieniu Ani za swszystkie komplementy!
Ja czuję sie już dobrze.
Na USG brzuszka nic nie wyszło. Wszystko OK. Nie zrobił tylko badania w trakcie picia, bo nie wzięłam butelki. Jak się rejestrowałam to babka kazała, żeby mała była przynajmniej 3 godziny na czczo. W dodatku karmię wyłącznie piersią i nie brałam butelki, choć miałam odciągnięte. Kurcze powinny mówić, żeby wziąć butelkę, no nie? Jestem trochę wkurzona!
I właściwie dalej nie wiem czemu tak ulewa. W czwartek idę do mojej pediatry z tym wynikiem USG. Ostatnio kazała jej dawać Nutriton - zagęszczacz do mleka. Dzisiaj kupiłam. Kiedyś też to jej kazała dawać i miała zatwardzenie, więc teraz się troche boję jej to dać. Mała i tak robi kupki raz na tydzień.
MariaOla - leżaczek bardzo się przydaje. Ania jak jest ze mną w ciągu dnia to naajlepiej jak mnie cały czas widzi. Więc jak robie coś w kuchni, albo idę się kąpać ;-) to biorę ją ze sobą w leżaczku. Nie wiem ile kosztują, bo ten odkupiłam od znajomych za 80 zł. Jest firmy CHicco. Jestem z niego zadowolona - jest regulowany od leżenia zupełnie na płasko, aż do zupełnego siadu. Bożna w nim też bujać - i też zachamować bujanie. i ma dodatkowo (ściągane) ograniaczniki na główkę dla młodszycgh dzieci.
Karolinna - Lenka ślicznie je i ile już ma zębów!!!!
Shinue - ja jestem z Rybnika i rodziłam w Rybniku.
Justyna - nie robiłam badania moczu i posiew. Myślisz, że powinnam? Trzeba mić skierowamie?
Iza1 - byłaś na tym basenie z małą? Chciałam iść z małą, ale trochę się boję tego chloru. Podobno dla maluchów woda w basenie powinna być ozonowana.
Mama Natalki - witaj. Jak pisałam jestem z Rybnika.

No jakoś się udało. Musiałam robić notatki, żeby pamiętać co komu napisać.
O 3.00 znajomym urodził się drugi synek - niedawno napisał SMSa.

Wpadłam tylko przywitać nową mamusię- Mamę Natalki:-)
(i choć raz chcę być pierwsza ;-) ) Ja jestem z Katowic.
Zmykam, bo za chwilę będę miała gości (rodzice przyjeżdżają :happy: :happy: )
Miłej soboty życzę wszystkim!!!! Buziaczki dla dzidziolków :-)

witajcie
mandarynka gratulacje dla znajomych jacy oni muszą być szcześliwi ,:happy:;-)fajnie ze z mlunią wszystko dobrze .
Lece zaparzyć kawunie.narazie
mokate również życze ci miłej soboty:-);-)

czołem śpiochy ;-) :-D

Piotrek rządzi od 4.32. mózg mi się lasuje :confused: :sick: obtłukł mnie swoimi łapiszonami równomiernie

Mama Natalki: witaj. to jesteśmy sąsiadkami zza miedzy. ja jestem z Sosnowca, ale w sumie bliżej mi do Mysłowic aniżeli do centrum S-ca. w której dzielnmicy mieszkasz???????

miłego dnia. u mnie pochmurno i mgliście strasznie.

reklama
witam w mglisty dzionek

Mama Natalki - cześć nowa mamo:-), fajnie że zawitałaś na nasz wątek! Jest tu bardzo fajnie same fajne dzieciaczki i fajne mamusie tu klikaja więc pisz o córci i o sobie jak najwiecej i oczywiście wklejaj fotusie:tak: . Ja jestem z Żor:happy:

Mandarynka - cos musiałam ominąć i nie doczytałam że USG chodziło o wystawienie diagnozy co do ulewania:-p :-( Kubus tez miał mieć robione USG ażeby stwierdzic czy ma refluksa żołądka bo też mu sie ulewało, ale ja tak jak ty nie wziełam butelki bo poprostu nie wiedziałam :baffled: :wściekła/y: ale pani doktor stwierdziła żeby taka 100 % diagnoze wystawic to należałoby dziecko podłączyc do sądy na 24 godz. :szok: to ja wtedy zapytałąm sie czy jak to sie potwierdzi czy jest jakies "lekarstwo" że mały przestanie ulewać a ona mi na to że nie to tylko byłoby potwierdzenie co do ulewania:baffled: , Dlatego wycofałąm sie bo dla potwierdzenia diagnozy nie dam dziecka do szpitala:no:. Kubus jak skończył pół roczku przestał ulewać więc poprostu "zaworek" sie wykrztałcił:happy:. Gratki dla znajmomych!!!!:-)

mokkate - życze miłej i udanej soboty :-)

oliwka - a tego pieska to maż juz na zawsze:confused: , sliczne zdjęcia Oliwki z psiakiem:laugh2:, na mieszkano diametralnie sie zmieniło :happy: mi sie podoba bardzo dobrze sie czujemy :tak:

kaska - no nieżle wam daje Piotruś ranne pobudki brrrrrrrr:baffled: ;-) , odpukac ostatnio Kubus przesypia prawie całą noc tzn jest jedno podejscie z woda dla Kuby i spi a o 5:30 przebudzenie na cycusia i dalej spi do 7:30 :happy: rewelka mozna powiedzieć że jestesmy wyspani:tak: tylko cichoooooooo żeby nie zapeszyć:laugh2:

iza - musisz przyjechac i sprawdzić czy zmiana wystroju wyszła na dobre:confused: :-D , a jak Karolinka dałam rodzicom pospac:confused: po co ja zadaje pytanie pewnie TAK

kawusia juz wypita, Kubus drzemie spadam cosik robic, musze podłożyć zasłony i powiesic :happy: :-)

Do góry