reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Cześć dziewczyny! Nie było mnie tydzień. Nie jestem w stanie nadrobić wszystkich tych stron. Cofnęłam się tylko do mojego ostatniego postu i odpowiadam na pytania sierowane do mnie.

Iza1 - u nas niestety trzeba wyłożyć cała kwotę na raz za ten basen i w tym jest właśnie problem. Mąż nie chce o tym słyszeć bo 250zł to jest trochę kasy.

Kubusiowa - wiem, że są woreczki na mocz dla niemowlaczków, ale moja kuzynka- pediatra (matka 3 dzieci) powiedziała mi że one nie są jałowe i jak zbierała do nich mocz własnych dzieci to wychodziły zafałszowane wyniki. Dlatego poleciła mi kupić pojemniki jałowe na mocz.
Próbowałam w zeszłym tygodniu już 3 dni i dalej nic! Raz doczekałam się kupki :-) (a u Ani to rzadkość - 1 na tydzień). Będę znowu jutro próbować.

W ciągu tego tygodnia Ania skończyła 5 miesięcy. W sobotę byliśmy na urodzinach u znajomego i Ania była bardzo grzeczna.

reklama
Cześcć cioteczki:-)
mandarynka naj naj najlepszego dla Anusi z okazji 5 miesiąca;-)
Zapowiada sie ładna pogoda bedziemy musieli ja pozytecznie wykożystac:tak:ale najpierw sprzatnąc a i kawulca wypic bo niedawno wstaliśmy :szok:jak długo śpie to później sie fatalnie czuje,juz mi głowa pęka:-(

Cześć dziewczyny !
U nas w sumie wszystko ok - guzki zniknęły i mleka zbiera sę bardzo mało.W piątek robiłam okłady - masowałam, odciągnęłam i ściągnęłam się gorsetem.... Kupiłam też tabletki z szałwi i pomogło. Teraz odciągnęłam w sobotę o 16 a następny raz dopeiro dzisiaj rano. Także jest bardzo fajnie i się cieszę..
Oskarek robi coraz większe postępy - już bez stracvhu stoi przy meblach i chodzi w bok. czasem się puszcza - stoi sekundę , potem robi mneijw ięcej taką minę: :szok: i upada :-) .
Wczoraj postawiłam się teściowej, tata R. miał urodziny i kochana babcia chciała Oskarowi zaaplkować torta :wściekła/y: . Dałam mu flipsa i powiedziałam, ze nie chcę aby jadł słodyczy, bo się potem przyzwyczai i jak wyjdą ząbki to będzie jak wampir wyglądał. Bo w sobotę dała mu całe małe prince polo - myślałam, ze wyjdę z siebie - co to w ogóle za szkoła !!!!
Młody dostal kataru - nie wiadomo skąd, dwa razy zaapalikowałam mu Nasivin i cały czas ściągamy i wycieramy nosek. Przez to jest mardny i mało je - rano wypijał w sobotę i niedzielę po 100 ml mleka.
Tak to chyba tyle z nowości.
Kto odpadł z tańca ???? Bo nei miałąm czasu obejrzeć :zawstydzona/y: :zawstydzona/y: :-) .
Mandarynka - wszystkiego najlepsiejszego dla Ani !!!!!!!!
Kaśka dla Was również ciepłe uściski z okazji 8 msc !!!!
Kubusiowa piękne fotki - nam sisotra R. nie chce pożyczyć aparatu i chyba nici z uwiecznienia pięknej polskiej Złotej Jesieni :-(
Oliwka śliczna foteczka - a córcia rozkoszna :-)

Witam, witam!!!
U mnie się znowu zapowiada szybki dzień. Za chwilę jadę z teściową na zakupy (Musi sobie płaszcz na zime kupić). Wysypka Martynki blednie i nie pojawiła się w nowych miejscach. :-)

Oliwka- chorujesz na migrenę? Pytam, bo moja siostra tak i właśnie jak za długo śpi to głowa jej pęka.

MamaBoo- to super, że poradziłąs sobie z zastojem mleka. teraz to już pójdzie z górki.

Mandarynka- buziaczki dla Ani z okazji ukończenia 5 miesiąca!!!

Justyna- ale Ty pracowita kobieta jesteś....:szok:

Karolinna- foteczki świetne, ale co się dziwic- takie modelki, to jak mogą zdjęcia nie wyjść!!! :happy:

"mokkate o,Daria nie miała 3-dniówki:confused:a moze też tak lekko przechodziła ze nie zauwazyłaś:cool2:;-)."
Ooooo....Ty!!!!!! Pogadamy!!!!;-) :-D ;-) :-D

Sandros- życzę powodzenia z nianią. Takie polecone od znajomych są chyba najlepsze. :tak:

Kubusiowa- cos się ostatnio mijamy na forum:-)

Wczoraj Daria była na koniach-pierwszy raz na łaciatym. :-)
Była zachwycona. Martynka oczywiście imprezę przespała.
Zobaczcie same.
Zobacz załącznik 15222Zobacz załącznik 15223Zobacz załącznik 15224

.witam:-)

dziękujemy za komplemetna:zawstydzona/y::happy:.

a ostatnio to jest zatrzęsienie
zdjeć na wątku śląskim:-D

kubusiowa to jak sprawdzisz sweterek to napisz:laugh2:

mamaboo odpadła Liszowska...szok:eek: myślałam ze wejdzie do finału;-)

mokkate
to w tym tyg nici ze spacerków:dry:bardzo fajny ten koń,a czemu tak Darii się podoba? bo ma inny charakter? czy chodzi tylko o jego kolor:confused:.Bardzo fajnie wyszłaś na tej fotce...z ta opaską cię jeszzce nie widziałam:cool2:

oliwka
Oliwka wygląda ładniutko:tak:.

justa nie pracuj tyle!!!!;-).

.miłego poniedziałku:-).

Cześć dziewczyny!
Karolinna fajna fotka (widze tylko jedną), cieszę się że Lence już nic nie jest i możecie korzystać z jeszcze w miarę ładnej pogody.

MamaBoo super że z Twoimi cycorkami wszystko ok. ;-) a jeśli chodzi o slodycze to masz rację i nie popuszczaj! Ty jesteś matką i się na to nie godzisz więc ona powinna to uszanować.
Dużo zdrówka dla Oskarka oby katarek szybko minął!

Mokkate super fotki Twoich panienek :-) Miłego szybkiego dnia!

Mandarynka najlepsze życzonka dla Ani!!!

Zmieniłam Karolince miejsce spacerków i od 3 dni w ogóle nie płakała, nie chce jej chwalić :baffled: chyba wtedy miała jakieś złe dni albo może tereny jej sie znudziły :confused: Więc muszę odczekać zanim znów pójdę z małą w okolice Rolnej ;-)

A dzis ma to badanie słuchu, nie wiem po co :confused: Bo wydaje mi się że słuch ma dobry, ale może to poprzednie wyszło jednak jakoś niedobrze i skierowali ją na to bara. Boję się że dadzą jej znieczulenie ogólne bo na tym badaniu musi spać, cały czas będę się bać że stanie się coś niedobrego.
Muszę ją teraz pomęczyć i nakarmić kaszką to może będzie spała :confused: ale szanse marne a jak ją wyjmę z wózka to na pewno się obudzi.

Kończę bo bardzo płacze. Na razie!

nie jest tak źle dziewczyny !! grunt ze robię to co lubię i że jest doceniona moja praca :-)

Mandarynka ja mam obcykane wszystkie sposoby pobierania moczu i tak jak piszesz woreczki są do bani .... my robimy tak rano jak tylko sie przebudzi to do wanny i stawiam ją i puszczam wode i suiśki lecą prosto do kubeczka ! ale Twoja malutka jeszcze nie stoi to moze przytrzymaj ją na siedząco i z pomocą męza na pewno sie uda !! A w Rybniku nie idzie na raty na basen płacić ?? bo ja chodziłam tam dwa sezony ale całość płaciłam wieć nie wiem na 100%

Mokatka widze że koniary jesteście !! Moja Liwia tez za konikami strasznie jest !! a masz gdzieś na zdj cały Twój wózio a miałaś chyba czerwony prawda ???

mamaboo super że Oskarek tak fajnie przechodzi roztanie z cycusiem:-)szkoda ze ja nie moge tak napisc:-(Duzo zdrówka dla małego:-)
mokate super zdiecia z konikami i Dari sie podoba:happy::-) a Martynia przespała taką frajde ,szkoda. :-)A nawet niewiem czy mam ta migrene ,bo zawsze jak dłużej pośpie to głowa mi peka i zanim dojde do siebie to troche musi potrwać:-:)wściekła/y:
iza napisz jak bedziecie po wizycie i nie zamartwiaj sie napewno bedzie wporzadku;-)
My juz po spacerku ,oli pospała na dworku teraz zerwało sie jakies wiatrzycho paskudne ,prawdziwa jesien:szok:

reklama
Mokatte śliczne fotki ! A gdzie się wybraliście na konie ?
Iza mam nadzieję, że nie uspali Karolinka, bo to, ze wyniki będą dobre to jestem pewna :-) .
Kaśka teraz dopiero przeczytałam o teściowej - ja nie wiem co to za gatunek :-) .
Mama Natalki dziękujemy :-)
W ogóle trochę mi smutno i nie wie co mam pisać, ale nie chcę też pisac o moim dołku . Pokręciłam - mam nadzieję, ze zrozumiałyście.
Jedną decyzję w kazdym razie juz podjęłam - Oskar będzie chodził do żłobka jak nie będzie R. i napisałam mu to w smsie. Niech lepiej on jej to powie, bo jak ja usłysze choć słowo spzreciwu to mogę pwoiedzieć za dużo......

Do góry