reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Hejka:-)

Wróciłam niedawno z zakupów:-) i moge zliczyc do udanych!. Wreszcie kupiłam kozaczki (oficerki), do nich spódnica jeansowa do kolanek, koszula biała (typ sprtowo-eleganka) i pasek czarny z klamra srebrną :-D gitowo to wszysktko wyglada.
Tak bym miła super humor tylko jak wróciłam do domku przytuliłam Kubusia i wyczułam gorące czoło :-( no i pech stan podgorączkowy prawie 38 dałam mu panadaol i teraz spi moze to na dalsze zeby:confused: . Czyli ze spaceru nici, zreszta niedawno zerwał sie u nas mocny wiatr:-p
I jeszcze wam powiem że jak wracał po zakupach do auta odpadł mi obcas z buta i strzeliły mi na tyłku spodnie:-D czyli odchudzanko:tak:

Mandarynka - Wszystkiego najlepszego dla Ani!!!!!!!!:-)
a z tymi woreczkami to mnie zaskoczyłaś:szok: :confused: ale dobrze wiedzieć to jak bedzie nastepny raz to też do kubeczka bedziemy "łapać":tak: życze wytrwałości w "łapaniu" u Was:-)

justyna - fajnie jak sie robi to co sie lubi i jeszcze jest z tego kaska:tak:

mokkate - ale fjne zdjęcia, Daria zafascynowana konikami:confused: :-) , a Martynka to narazie "olewa";-) , no no no co za fryzurka :tak: ładnie Ci w tej opasce:-) No właśnie nie umiemy sie jakoś zgrac na bb ani na gg :-( :dry:

mamaboo - zdrówka dla Oskarka!:-)

iza - daj szybciutko znac jak tam badania przeszły:confused:

kaska -jak tam spacerek zaliczony:confused: , fotki porobione:confused: obowiazkowo sie pochwalic proszę:tak:

karolinna - dzięki za nnfo na bb:-)

oliwka - to miałaś szczęście ze spacerkiem:tak: , bo ja rano byłam w Rybniku, a teraz chciałm iść z Kuba na spacerek to zaczęło bardzo mocno wiac,że az strach że głowę urwie;-)no i zrszta ta gorączka :-(

reklama
Kubusiowa mam nadzieję że to ząbki a nie jakieś przeziębienie :baffled: Dużo zdrówka dla Kubusia, ucałuj go gorąco od cioci Izy i do Karolci :-*
Fajnie żę zakupki się udały :-)

Już po badaniu :-) i jestem mega zadowolona. A było to tak: przesunęłam dziś Karolince kaszkę tak żeby zjadła przed samym wyjściem i zrobiłam jej dziś więcej niż zwykle, udało mi się tak zrobić że zjadła wszystko :tak:. Badanie było w Ligocie w szpitalu, to od nas 4 przystanki i już w autobusie mała zasypiała, ale ją budziliśmy, po drodze też brało ją spanko, ale oczywiscie nie pozwoliliśmy jej spać. Jak weszliśmy do szpitala i była pora na spanie to juz jej przeszło i się zaczęła rozglądać, uśmiechać. Byłam zła że nie daliśmy jej wcześniej spać. Po chwili wożenia zaczęła mrużyć oczka ale ciężko jej było zasnąć - tyle ciekawych rzeczy dookoła ;-) , weszliśmy do gabinetu zapytałam czy to badanie jest konieczne i czy może się małej coś stać podczas robienia. Lekarka powiedziała że nic jej nie grozi a jest konieczne ze względu na niski apgar, przykleiła jej na główkę 4 diody (chyba) i powiedziała że możemy ją teraz uspać, a jak nie będzie spała to nie będzie badania. Wyszłam z nią na dwór i błyskawicznie zasnęła, potem lekarka tylko podpięła jej kabelki (cały czas leżała w wózku) i założyła słuchawki, śmiesznie wyglądała :-D a spała tak twardo aż zaczęła lekko chrapać :-D żałowałam ze nie wzięłam aparatu :baffled: No i badanie wyszło bardzo dobrze, jeszcze będzie mieć jedno takie zwykłe jak będzie miała 9 miesięcy. Dostaliśmy naklejke do wklejenia do książeczki, diody ściągnęłam jej dopiero w domku a wcześniej cyknęłam fotkę więc potem wkleje i zobaczycie jak to wygląda :tak: ;-)

Sorki że tak się rozpisałam :eek:

iza widzeszniebyło co sie denerwowac ale naszczesie masz p;-):-)otwierdzenie :-)
kubusiowa
ciekawe moze ząbki albo wirusa załapał ,ta pogoda teraz zdradliwa .Dzieciaczki pokolei chorują:-:)tak:Ztymi portkami i obcasem to miałas pecha ,ale to musiało wyglądac:-D:-D

iza - to spoko, że jest okej:-)

oliwka - oby to nie było jakies chorubsko:-( , a portki pekły jak wsiadałam do samochodu a pod domem załodniłam marynarką a obcas tez juz pod samochodem:-D

Kubus teraz zjadł całą zupkę, czyli apetyt dopisuje:tak: może nie bedzie tak źle

Oliwka zapomniałam napisać wcześniej - super fotusie, taka już duża i śliczna panienka z Twojej córci :tak: I ubrana w moje ulubione kolorki ;-)

Kubusiowa fajnie miałaś z tymi portkami :-D dobrze że to pod domkiem :tak: To dobrze że Kubuś ma apetycik :-) ta temperaturka to na pewno nic takiego.

MamaBoo trzymaj się i odgoń wszystkie złe myśli! Zobacz jak pięknie świeci słonko :happy:

Kaśka ja też dopiero teraz przeczytałam o teściowej, zgadzam się z MamąBoo - co to za gatunek :confused: :dry: :baffled: :-D

kubusiowa ale jak apetycik małemu dopisuje to bedzie dobrze;-)
iza dzieki :-)ten kolor tez mi sie podoba ale jak mówie zawsze dość rózowego i chce cos kupic w innym koloze to jak nazłosc zawsze fajne sa rózowe i biore :-D

.hejka wieczorkiem:tak:.

.Od gorączki Lena jest marudna do granic wytrzymałości (mojej i myślę ze jej też),wszystko jest źle i płacze z byle powodu.Kurcze, ile to potrwa...chcę z powrotem mojej uśmiechniętej córeczki.Dziś nawet nie wyszliśmy rankiem na spacer bo Lena wpadła w niezły płacz i nieznam powodu.Macie pomysły co moze być małej???.

iza cieszę się ze u Karolci fajnie ze słuchem i że tak ładnie ci usnęła!:tak:

mandarynka ja dwa razy łapałam w woreczek i wyszły wyniki super.Żeby wszystko dobrze wyszło trzeba po prostu przestrzegać podstawowych zasad i być bardzo uważnym żeby samemu nie zapaprać tego woreczka:rolleyes2:.I to chyba najłatwiej złapać niż do pojemniczka.Ale co kto lubi;-)

mamaboo myślę ze twój pomysł z oddaniem Oskarka do złobka jest dobry.Ty się będziesz dobrze czuła i Oskarek też ,bo wyczuje twój nastrój:cool2:.

kubusiowa i jak z tym sweterkiem...a raczej jego firmą:confused:;-).Jak Kubuś? zasnął już ?

.Ok.Lecę porobić trochę porządków ;-).

karolinna - sprawdziłam ale niestety metki nie mam bo ja wyciełam bo mnie "gryzła" (teraz sobie przypomniałam, ale ten sklep to na niego mówią KIOSK i nazwa zaczyna sie na B....cos tam nie potrafie tego napisać to jest sklep z odzieżą młodziezową w Rybiku jest ten sklep, może Oliwka bedzie wiedziec bo napewno zna Rybnik......:confused: :-p :happy: a co ci tak zależy chcesz taki sobie sprawić:confused: ;-) , no to ciekawe co z Lenką sie dzieje:confused: moze ta pogoda tez wpływa na samopoczucie Lenki:confused:

oliwka - czy wiesz jak nazwya sie sklep z odzieżą młodzieżową?, został on przeniesiony wyzej koło Galerii (odzież z Cottion Club) jak się idzie do Bazyliki, no faktycznie Oliwka tez jak karolinka od izy na różowo:-D

reklama
Do góry