reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
hej:)

Poszalałam, zakupy w Ikei bardzo udane. dzidziuś dostał wanienkę, pojemniki na łóżeczko i lampkę w kształcie księżyca, ręczniki itp.... ;D ;D

Karolinna, wanienki są ok 25 zł, w kolorze niebieskim, z kawałkami antypoślizgowymi w środku i na zewnątrz wanienki na dnie. Są super, bo mają taki fdajny kształt, że wewnątrz jest dużo miejsca dla bejbika a na zewnątrz są mniejsze niż te zwykłe, co mnie bardzo cieszy bo łazienkę mam malutką i nie miałabym gdzie trzymać dużej wanienki. A w środku wymierzylam- tyle samop miejsca co w tradycyjnych. :) :)

Lilith, fajny brzuchalek :)

Pozdrawiam i idę spać, bo jutro rano do pracy :) :)

reklama
polki wygrały mecz :) mistrzostwo europy ;D a jutro w południe jadę do gina na wizytę i mam nadzieję że wszystko ok !
na tym szaberplacu były takie fajne beciki że po rozwinięciu jest z tego kocyk,z frotte po 26 złotych,wyglądało super,tylko dziewczyny napiszcie do czego będę tego becika używać i czy często?

kasia178 całkiem tania ta wanienka! warto chyba się przejechać...

Witajcie!!
dzis obudzilam sie z lepszym nastawieniem ze jutro ide do gina i mam sie cieszyc itd:)
ale doluje mnie to ze maz jednak ma 2 zmiane:(:(:(:( a myslelismy caly czas ze bedzie 1 tylko kirownik zas musial cos pozmieniac:( oh nie zebym byla jakas do niczego ale niewiem jak sobie poradze bez niego...trzeba isc na dlugi spacer z psem...i ogolnie byc samej a to nie najkorzystniej wplywa:( ale coz jutro ma 1 zmiane zeby isc zobaczyc nasze malenstwo!!!:):) oj bede sie wam miala czym chwalic!!!

hello :D

O widze wielgachny brzusio ;D LILITH piekny , naprawde , no to pierwsze zdjecie do ciazowej kolekcji ;) . Nic tylko glasac ...podobno na szczescie i na pieniazki ;). Na mdlosci dobre sa herbatniki i herbatka imbirowa , tak przynajmniej slyszalam ale nie wyprobowalam , tak czy inaczej podaje dalej ;D.
Karolka szykuj sie szykuj , spacerki dziennie 2 -3 godzinki obowiazkowo ;D.
Brzuch przestal bolec , ale nadal sie nie umiem pogodzic z mysla ze znow co miesieczna udreka bedzie , karmic moge , jedyne co sie zmienia to smak pokarmu i nie wszystkie dzieciaczki chca jesc . Oliverkowi widocznie nie przeszkadza to i ssie pijawka mala az puchnie w oczach ;D ;D. No i dobrze ;)
Olgap nie bede cie denerwowac tekstami "jeszcze sie kulasz?" ;D bo wiem ze to jeszcze bardziej drazni , bede czekac na wiadomosc i trzymac kciuki ;).
Zdawaj relacje jak sie czujesz i co nowego sie dzieje , bedziemy razem z toba :-* :-*
Zakupki dla maluszka sa bardzo ekscytujace w ciazy i po , ja tez nie kupie sobie , mezowi tylko ide do lumpeksu ( na ciuszki w sklepie mnie nie stac )
i przebieram , zawsze znajde cos ladnego i zadbanego , mam wielka frajde z tego .
Kiedys pracowalam w takim sklepi wiec umiem szukac i nie dac sie zrobic w balona ;)
Ide do malusia , milego dnia zycze papa

Aga a jutro pierwsze zdjecie malenstwa do kolekcji!!!:):)
super!!!ide na 15 ale bedzie super!zastanawiams ie tylko czy gin pozwoli i czy mozna zrobic zdjecia kamera jak bedzi eusg :) a moze nakrecic filmik?? oj chyba mi juz cos uderzylo do glowki!

LILITH :D :D nic nie uderzylo ci do glowki ;) zbieraj i jesli tylko mozliwe rob filmiki , pozniej to cudowna pamiatka .Drugi taki sam raz sie nie powtorzy ;). Ja niestety nie mam filmu ,tylko 1 zdjecie z usg i fotki ktore kolezanka robila na kolejnym usg . Mam za to ksiazeczke gdzie mozna wpisywac wszytko od A-Z , kiedy , co i jak , tam tez wkleilam bransoletki z ploznictwa , kartke z imieniem i nazwiskiem ktora mial moj maluszek na swoim lozeczku , wydruk ktg , oczywiscie test ciazowy :D i zdjecie Oliverka z Dziennika Zachodniego . Super pamiatki , nadal prawie codziennie je ogladam . A zapomnialam w woreczku umiescilam kikucik pepuszka :D i tez jest wklejony. Hmmm ::) to chyba mnie odbija do glowki ;D
A co tam , to moje wspomnienia , kiedys to dam Oliverowi , a on pokaze kiedys swoim dzieciom . LILITH no to jutro mysle ze jutro i ja zobacze tutaj zdjecie twojego malenstwa ;)

No to ciesze sie ze jest to zupelnie normalne!!wtakim badz razie spytam gina czy pozwoli nagrac cale to usg :) i on zrobi zdjecie:) jak nie to chyba moge z filmu wyciac piekne zdjatko:):)
Ja poprostu niewiem co jest normalne dla gina a co nie!wiec dziekuje ze mnie powoli uswiadamiasz! a co do takich ksiazeczek albumikow kiedys je ogladalam z mezuslkiem:) zreszta sama mam takie jak ja bylam mala:) tylko tam niema takich bajwrkow:) ale 1 wloski zabki i takie tam hihi :):)
a jak dotad czuje sie super!!tzn mam mdlosci ale nie wymiotowalam:)

hej mamuśki przyszłe,obecne ;D

byłam dziś u giny(przytyłam że szok
szook9tz.png
,nigdy nie myślałam że tyle będę ważyć kiedykolwiek!!! ;) ) po badaniu ponoć wszystko oki,gina tylko mówi mi coś jak jest coś złego
hmm6tg.png
;) ,mierzyliśmy tętno mojej córci i rozmawiałyśmy o różnych rzeczach i dotałam skierowanie na badanie krwi i moczu.

byłam też u okulistki ale to bo mąż mnie zmusił wczoraj ( groził przemocą ;D - klapsy w dupcie ;) ) .tylko jedno oko mi się troszkę pogorszyło i w końcu mam przepisane okulary(pierwsze w życiu ;D aż się boję jak będę wyglądać) ,badała mi też dno oka i ciśnienie,na kontrolę mam się zgłosić ale dopiero po porodzie bo i tak nie mogę pewnych kropel teraz używać. Przed badaniem dna pytałam okulistki czy będzie boleć a ona w śmiech że jestem przed porodem a boję się lekkiego szczypania w oku po kroplach ;D też się pośmiałam :) i źrenice po tych kroplach miałam prawie na całe tęczówki,babki w autobusie patrzyły na mnie jak bym coś brała!
wszoku6vv.gif
hehe. Na szczęście wsiadłam do właściwego autobusu ;D bo z widzeniem było kiepsko przez ponad godz :)

lilith a mi się wydawało że to już drugie zdjęcie brzuszka na babyboom... ?

aga77 przynajmniej przez te spacerki to trochę schudnę po ciąży :) nie miałam pojęcia że przez okres może się zmieniać smak pokarm! a skąd masz tę książeczkę ??? sama zrobiłaś ?

acha,jeszcze jedno znacie może jakąś dobrą pedicurzystkę z katowic ??? bo odkąd jestem w ciąży to mam straszne problemy z paznokciami (pewnie przez to że nie mogę już swobodnie do nich się dorwać ;) )

A no tak Karolinna hihi :):)
a powiedz ja mam od dawna wade wzroku stygmatyzm/nadwzrocznos i tez mam nosic okulary!ale u okularnika nie bylam juz z 3-4 lata i jakos mi sie nie spieszy:( czy teraz powinnam pojsc?!
co do wagi to sie nic nie martw!wazne ze jesz i ze ci smakuje!!! teraz sobie mozemy pozwolic na zachcianki i nieliczenie kalori!!!:) i tak wygladamy pieknie z waga 100 czy 200 kg :):)
caluski!
ps czuje sie dzis znosnie!!!!:)

reklama
Witam,

karolina problemy z paznokciami moga byc zwiazane z niedoborem jakis witamin, ktore zabiera Ci dzidzia, zazywaj jakis kompleks witamin, ja mialam podobnie, ale zaraz po ciazy

jak bedziecie sie wybierac na spacerki to ja chetnie sie pisze, dajecie znac, fajnie bedzie popatrzec na takie malenstwo, moje to juz wielkolud  :laugh:

jutro czeka mnie latanie po uczelni za wpisami, jak ja tego nie lubie, a za niedlugo zajecia, troche sie oderwe od codziennej rodzinnej sielanki

Pozdrawiam,

Do góry