reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Lilith, na kroplówki niestety trzeba się położyć w szpitalu, ja leżałam po 5 i po 7 dni.
Kaśka76, dr Cholewa powiedział, że to badanie on robi od 18 do 22 tygodnia, bo wtedy najlepiej wszystko widać. Super facet, bardzo jesteśmy z niego zadowoleni, no i nie bez znaczenia jest to, że ma najnowocześniejszy w kraju sprzęt do takich badań. A badanie też przyjemność. Sama się przekonasz. My byliśmy z mężem zachwyceni :)
Trysia, witaj znów :) Też będę miała takiego syneczka jak Ty :) :) :) Nie mogę się doczekać :)
Pozdrawiam!!!!!

reklama
Kasia178: no i nie bierze szalonej stawki za wizytę. a on prowadzi Twoją ciążę? długo sięczeka na wizytę? coś mi siędaje, że wyląduję u niego w 18-19 tyg. , bo dłużej nie wytrzymam

znowu mnie boli-kłuje coś raz w lewym boczku a raz w prawym.

kurcze wróciłam z mężem od znajomych strasznie zmęczona,pierwszy raz w tej ciąży bolą mnie plecy! a miałam nadzieję że mnie to ominie,hm.
a i polki wygrały w siatkę :) fajnie bo już się stresowałam :)

kaśka76 u mnie na mieszkaniu jeszcze nie ma nic,też musimy kupić i kuchenkę i lodówke,dosłownie prawie wszystko...

kasia178 no takie zakupy to sama przyjemność ;D kiedyś się martwiłam że żal mi będzie kiedy mogłabym coś kupić dla siebie ale bardzo się pomyliłam ,to jeszcze większa przyjemnośc dla bejbuska :)

aga77 super że będziesz mnie wyciągać na spacery bo ja nie znam nikogo z bejbuskiem małym, a samej smutno chodzić na spacerki :) jak tam brzunio? dalej boli? i dowiedziałaś się czy możesz dalej karmić ?

trysia ale się rozpisałaś ;D nie wzięłam nowej fotki na usg bo te usg było na kiepskim monitorze(jak porównałam od kudły z tym to nawet takiego zdjęcia nie chciałam ;) ) ,ale pooglądałam ten mały cud ;D przez dwa tyg przybyło jej 600g!!!! czyli teraz waży 2050g no rośnie jak na drożdżach :) no i podobno wody płodowe ok(czyli nie wycieka itp) i ogólnie nie miała zastrzeżeń,dzięki Bogu. Ale to takie miłe że spytałaś o te usg i w ogóle że pamiętałaś ;D
cmok2bl.gif
> Dla Ciebie też miłej niedzieli baw się dobrze w górach :)

lilith kurcze ale się nacierpisz,ale jak spojrzysz z jednej strony to jest to słodkie cierpienie dla maluszka. A nie lekceważyłabym kroplówek bo pomyśl chociażby o maleństwie a w szpitalu na pewno trafisz na miłe pielęgniarki i na pewno będziesz siuę czuła bezpieczniej bo opieka jest przy Tobie.

witam!
ja nadal się toczę i toczę i prędzej jajo zniosę niż urodzę... :(
w środę i dzisiaj byliśmy na ktg ale nie chcą mnie jeszcze na porodówce....

dzięki karolinna :) ale mnie już coś trafia. zostały mi jeszcze dwa lata prawa w wawie (dziennie) i nie wyobrażam sobie jakoś tego w tym roku skoro Maluch się tak późno urodzi. w każdym razie początek będzie ciężki a mam do nadrobienia rok łaciny :(

mam nadzieję, że jakoś to będzie. jedyną przyjemność jaką mam w tym całym oczekiwaniu to to, że mogę prowie codziennie słuchać serduszka Małej podczas ktg i przynajmniej wiem, że wszytko jest ok i że jej dobrze u mnie w brzuszku i nie muszę się jeszcze z nikim nią dzielić :p

Olgap, trzymaj się więc dzielnie i życzę, żebyś jak najszybciej urodziła :) :)

Kaśka76, on nie jest lekarzem prowadzącym moją ciążę, chodzę do gina w Gliwicach, który jest mężem nauczycielki, z którą pracuję, bo mój gin pracuje w szpitalu w Gliwicach i tam chcę rodzić, ze swojego gina jestem b. zadowolona, tylko, że on nie ma takiego sprzętu i na USG 2D wysyła mnie właśnie do Cholewy (to jego kolega). W każdym razie wiem, że Cholewa od wszystkich bierze tyle za wizytę, chodzą do niego moje 2 koleżanki i są tak samo zadowolone jak ja. Ja u niego byłam teraz jak mój dzidziuś miał 20 tygodni i 1 dzień, ale miałam iść tydzień wczeąśniej tylko, że mi coś wypadło i przesunęłam wizytę. Tak więc, idź i nie czekaj, no i baw się dobrze oglądając maluszka- weź tatusia dzidziusia ze sobą :) :) :)

Karolinna, też myślałam, że będę miała dylemat: kupić coś sobie czy dzidzi, ale... wolę dzidzi :) :) :)

Dziś do mnie na obiadek przychodzą moi dwaj bracia, bo rodzice wykjechali na wieć do babci na dwa tygodnie (nie ma mamy i nie ma mi kto pierogów robić :( a samej mi się nie chce ::) ), robię zupę z grzankami i lasagne, zrobiłam tyle, że jak ktoś ma ochotę to zapraszam ;D ;D A potem jedziemy do Ikei ;D ;D Po wanienkę, kołderkę dla dzidziusia, lampkę do jego pokoiku i wiele innych rzeczy- mąż drży o nasz budżet ;D ;D ;D

Pozdrawiam mamusie!!!!

prosze Karolinna :) moj brzuszek w 9 tygodniu!:)
wydaje mi sie ze jest niesamowicie duzy w porownaniu do tego ze nic prawie nie jem i chudne:)
a dzis czuje sie znacznie lepiej :) i wcisnelam w siebie 3 nalesniki!!! oh to chyba juz za caly dzien!:)

reklama
hej laseczki

dziś opycham się galaretkami w czekoladzie,mąż był taki cudowny i mi kupił ;D i brzoskwinie w syropie...to też moja słabość w ciąży ;D i dziś mecz o złoty medal w siatkę :) mam nadzieję że choć trochę mniej ekscytujący niż wczorajszy :) i na szczęście net już mi działa :)

olgap u mnie gdzieś też tam tli się ta zazdrość o małą... :) no jedynie męża do niej dopuszczę o wszystkich innych to już będę bardzo zazdrosna :)

kasia178 mm,lasagne... pyszności :) napisz po ile są wanienki w IKEI bo my jeszcze nie mamy.

lilith super brzuszek i na 9 tydz duuuży już ;D wg mnie to tam siedzą bliźniaki ;D

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry