reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
MMM może to dziwne, ale ja bym już chciała mieć wielki brzuch i dostawać kopniaki w żebra. W pasie mamjuż prawie 90, więc nei mało, a jednak jak leżę to mieszkanko prawie płaskie. Za to wtedy czuję wyraźniej kopniaczki :D

Lilith ja też już nie mogłam się doczekać pierwszych ruchów i zazdrościłam wszystkim marcóweczkom, że one już czują. Ja też na początku myliłam z "przelewami", ale potem już łatwo przychodzi rozpoznanie. Wbrew pozorom teraz nie mogłabym tego pomylić z jelitami jak mi kiedyś mówiono i ja wto wierzyłam .... I nie martw się, niektóre ciężarne tak mają w I trymestrze. Dzidzi na pewno bardziej zaszkodzi Twoje zamartwianie się ! Mi ginka kazała jeśc dpiero witaminy od II trymestru. A w I tylko kwas foliowy.

reklama
Wstawac spiochy !! ;D ;D

:-* :-* :-* na dzien dobry ;)
Ja zaczelam fatanie dzien :( , dostalam okres ,a tak mi bylo dobrze buuuu.
Nie wiem czy moge karmic malego ,znow ma dylemat ::)
Trzymajcie sie brzuchatki ide cos poszukac na watkach ;) papa

witajcie dziewczyny.. ( aga77 jakie śpiochy ??? ja wstałam o 6.30 ;D )

wczoraj w pracy świetnie się bawiłam :) bardzo dużo osób z pracowników pytało mnie o małą i wszystko przeżywałąm jeszcze raz wracając wspomnieniami,np.jak się dowiedziałam o ciąży... :) bardzo miło było i wszyscy chcieli mi pomagać,otwierali drzwi,no czułam się jak KRÓLOWA ;D

dziś rano tak wcześnie wstałam bo wybrałam się z mężem na szaberek,i dosłownie cudowne ciuszki dla bejbaska! kupiłam 2 pary body,2 pary skarpetek,i komplecik taki żółty,cudeńko.Wszystko tak jak w sklepie a ceny o wiele niższe
wow0et.gif
.Ale jak wracałam w autobusie to tak mi się słabo zrobiło i niedobrze ,teraz ok ale nastraszyłam męża i już chciał wysiadać z autobusu :) na szczęście nie zrobiłam sobie i jemu wstydu :)

mamaboo wierz mi,te zachwyty wcale nie mijają tylko dlatego że dzidziolek kopie już parę miesięcy,dla mnie za każdym razem to taki mały cud :)

lilith lepiej powiedz ginowi o tych mdłościach bo się wykończysz.On przynajmniej może przepisać Ci kroplówki.

miza dzięki za pamięć o tym nie pisaniu ;D
cmok5kl.gif
. Widzę że z tą małą to w ogóle się nie nudzisz :) nawet masz wymówkę by się pobawić z nią w piaskownicy ;D

aga77 a co to okres ? ;) ;D hihi,ja jedynie przypominam sobie jak widzę reklamy podpasek :) i mam nadzieję że po porodzie tak dopiero za parę miesięcy dostanę :)

Witajcie...wczoraj czulam sie doslownie jak nacpana...doslownie...zasem prawie nie kontaktowalam...dopadl mnie straszny bol glowy wymiotowalam i ciagle krecilo mi sie w glowie...pozniej mezus wcisnol we mnie kilka lyzek zupy ...potem kawalek mieska...troszke mi sie poprawilo...caly czas lezalam...
dzis jest lepiej chodz mdlosci mam straszne a wstret do jedzenia jeszcze wiekszy...strasznie duzo wysilku kosztuje mnie zjedzenie czegokolwiek!
sokow pic niemoge bo niemam juz na nie ochoty a pozatym czysci mnie po nich...wypijam wode mineralna...dzis bede pila taka z cytryna na gardelko i na nudnosci bo ponoc to pomaga troszke! no i na sniadanko jadlam znow zupe zeby jakos sie trzymac...i faktycznie jest ciut lepiej :)wydaje mi sie ze mam potwornie niskie cisnienie...ah sama juz niewiem...troche sie martwic zaczelam tym wszystkim:( ale we wtorek mam wizyte u gin i wszystko mu powiem!!
a tych kroplowek to sie boje ...bo to sie idzie do szpitala czy jak to jest?czy w domu sobie bede zakladac?
witamin zadnych nie biore tylko kwas foliowy :)

dziekuje ze jestescie ze mna!! caluski dla was i dzidziolkow!!!! :):)

Cześć Brzuchatki
melduję posłusznie, że budzik dzwonił o 6,40, ale ściągnęłam się z łóżeczka o 7. W końcu kupiliśmy kuchenkę gazową, ale o lodówce to na razie marzymy, bo pieniążka trzeba odkładać. buuuuuu a tak mi się podobała ta lodóeczka.

Kaśka76, wiadomośc wysłałam, życzę byście jak najszybciej jeszcze i lodówki się dorobili :) :)
Lilith, jestem w 22 tyg i mdłości mam nadal, niestety raz na czas mam serię kroplówek, tylko w szpitalu, bo nie mogą założyć wenflonu do domu (boją się, że np. żyła może pęknąć itp). Oby Tobie skończyły się szybciej niż mnie :)
Karolinna, fajnie się robi takie zakupy, nie? Mój synek dostał ode mnie dziś szcoteczkę i grzebyczek do włosków :)

Pozdrawiam wszystkie mamusie!!!!!

hello :D ale dzis ladnie , wybralam sie z malym do parku ::) na wyscigi wozkow ;D ;D, tyle mamusiek ze hej ,a jeszcze nas przybedzie ;) Karollka szykuj sie bede cie wyciagac :D:D:.
Wszystko byloby jeszcze lepiej gdyby nie ten okres wrrr , jak policze to ostatnio mialam ...hmm zaraz prawie poltora roku temu ;D. No to koniec laby ,a tak sie zanosilo zla chodzilam i pryszcze dostalam ;D jak nastolatka , teraz to kojarze ;D.
LILITH koniecznie powiedz lekarzowi , rzeczywiscie powinien ci cos przepisac , bo jeszcze duzo przed toba a za niedlugo z sil nam opadniesz ;) Trzymaj sie mala :-* ;D
Karollka Ty tez sie oszczedzaj , za duzo wrazen jak na jeden dzien ;) Ide sie polozyc brzuch mnie boli :mad:

Witajcie ddziewczynki, znowu mnie tak dlugo nie było, przepraszam, ale jakos ostatnio nie mam czasu na te pogaduchy bo musze mieć ostatnio oczy wokół głowy przy tym moim "korzeniowskim" a bardzo mi tego brakuje...ale bardzo często o Was mysle i jestem ciekawa za kazdym razem co tam u Was się ciekawego dzieje za ten czas kiedy mnie nie było..

karolinnasuper ze udało Ci się wróccić do pracy w ciązy a najważniejsze to to że wszyscy są przychylni Tobie i malenstwu, bo niestety moj boss jak sie dowiedział ze jestem w ciązy to niestety nie przedłużył mi umowybo mialałam na 3 miechy a wtedy jeszcze obowiązywały przepisy ze umowy powyzej 3 m-cy pracodawca musi automatycznie przedłuzyc..no cóż life is brutal na szczęście nie dla wszystkich!!! :) :) :)
poza tym czekamy na nową fotkę USG :) :)
Lilithmartwią mnie te Twoje mdłosći, naprawde tak wszystkie kolezanki mowią nie ma żartów z tym, bo osłabniesz nie na żarty a przy tym i maluszek..kiedy robilas sobie ostatnio jakies badania? jakie masz wyniki??
oj Mamuski Kasia178 jak cudownie jest kupowac te wszystkie drobiażczki dla maluszka, ale wiecie co jest najzabawniejsze?? że po porodzie to nie mija... :laugh: :laugh: :laugh: ja co widzę jakies śliczne fatałaszki to mam ochote to kupic małemu, ostatnio kupilam mu sztruksową katanke ii nie umie sie nacieszyc jak widze tego mojego gizda jak w niej zasuwa w welurkowych traperkach na swoich malutkich stópkach :) :) :)
POGODA dzis rewelka, moj synunio porwany przez dziadków biega gdzies tam po beskidzkich górkach w Brennej..nie pojechalismy bo moj męzulo ostatnio taki zabiegany i odsypia, a mamy jechac do jego babci na urodziny na ktorych oczywiscie nie był w terminie..
mamaboo nie martw sie brzusio Ci jeszcze urosnie, ja do 9 tygodnia praktycznie moglam chodzic w swoich przedciążowych ciuchach az przyszedl moment ze puscił mi zamek w moich ulubionych spodniach i tu zaczeły sie problemy co ubrac zeby ładnie wyglądac, zeby jednoczesnie podkreslic ze nosze w sobie cudonego skarbka i nie wygladac jak słonica..hehehe...ale nastały te czasy ze wyglądałam i czulam sie jak słonica... ;D nie byłoby tak źle gdybym pod koniec ciązy nie zqaczela puchnąć jak ciasto drożdżowe...nereczki sie popsuły...
DZIEWCZYNKI, czy jak Wasze maluszki zaczely tuptac po podłodze to macie "syndrom sprzataczki", bo ja ostatnio nic nie widze tylko to ze peta sie kurz po podłodze mimo tego ze zmywam ją co drugi dzień i odkurzam ...mam juz tego powyzej dziurek w nosie i jak wyjde na spacer z moim Dziabągiem to jestem najszczęśliwsza na świecie ze nie musze tego oglądac...
Aleee sie rozpisałam, ale to dlatego ze mnie tu tak długo nie było..
Pozdrowionka i do zaś! milej słonecznej niedzielki..
P.s
ja jutro w górach na urodzinach u mojego tatuska, ale się cieszę ;D ;D ;D

Oj wyniki jeszcze sprzed ciazy mam zle...anemie , niskie biale krwinki...itd :( teraz bede szla na badania jakos po 27 !! :( dzis nawet cos podjadlam i niby czuje si eoki gdyby nir to ze wiecznie kreci mi sie w glowie i jest mi slabo...no i glowa zaczyna bardzo bolec co tez powoduje wymioty :(
Kasiu a powiedz mi zeby isc na te kroplowki to trzeba sie polozyc czy to przychodzisz np w dane dni i juz?bo ja sobie nie wyobrazam nawet do szpitala jechac w takim stanie i sie tam urzerac ze wszystkimi :( mam straszne nerwy i humory :(

aha zamiescilam moj wielki brzuch!!! hihi w mamach majowych :)
caluski!!

reklama
Kasia178: dzięki wielkie za namiary, to usg robi się w 20 tyg.? moja ginka stwierdziła, że mi zrobi usg dopiero ok 23-24tyg. a ja chcę wcześniej na Fasolkę pokukać. :) a lodówę to kupimy jak electrolux spuści z cen czyli chyba za 100 lat.

lilith: Ty lepiej połóż się grzecznie na kilka dni do szpitala, bo to lepiej dla Ciebie a przede wszystki dla Fasolki.

Do góry