reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
lilith ja ostatnio byłam u okulistki ze 2 lata temu... ::) i ta ciąża to była takie zmuszenie się do wizyty żeby wykluczyć ewentualną cesarkę, i ogólnie czy przez ciążę nie zepsuł mi się wzrok ,ale tylko jedno oko trochę się pogorszyło. Takie wizyty jak okulista,internista są obowiązkowe chociaż raz w ciąży żeby wykluczyć choćby wady serca które nie pozwoliłyby Ci rodzić naturalnie.Rzecz jasna nikt Cię do tych wizyt nie zmusi ale ... ;) spokojniejsze sumienie jest :) (cieszę się że już znośnie znosisz ciążę :) )

sandros super że chcesz się przyłączyć! a skoro tak często jesteś w katowicach to przynajmniej łatwiej nam się będzie znaleźć :) jak będziesz chodzić na zajęcia to małą zaprowadzisz do przedszkola ? jestem ciekawa jak ja to pogodzę bo ogólnie nie jestem przeciwna przedszkolom,uważam że dzięki temu dziecko nie jest zbyt nieśmiałe.

a ja jutro po raz drugi do pracy,tym razem na rano! muszę wstać o 6 !! fakt że wychodzę dopiero o 8 ale muszę umyć włosy i wiele innych spraw ;) jak to my kobietki ;D a i jutro dzwonię do inspektoratu pracy bo chcą mi wcisnąć więcej godz przy kompie i muszę zobaczyć czy mają prawo ;D ;)

reklama
Na przedszkole to jakby za wczes, dopiero trzylatki przyjmuja, a Sonia to bedzie miala roczek niedlugo. Naszczescie jest taka instytucja jak babcia, ktora ma wolne weekendy, bo ja zaocznie studiuje.

Ja w ciazy bylam u internisty, ale z powodu ostrej anginy i iestety nie obylo sie bez antybiotyku. Tak to nie chodze do internisty. Ostatnio to nawet stwriedzilam, ze do pediatry nie bede chodzic, jak Sonia zachoruje. Miala ostatnio biegunke i goraczke, wybralam sie do lekarza, a po tem sie jej pogorczylo, stracila apetyt, ze przy kolejnej wizycie dostala skierowanie do szpitala. Powiedzialam, juz nigdy do lekarza, sama ja lepiej lecze, ale mama naciskala. W szpitalu nie bylam, odstawialm leki i karmilam, poilam na sile, a dzis biegala po mieszkaniu szczesliwa, podczes gdy w sobote do szpitala ja wysylali.

Mysle, ze w ciazy wazny jest dentysta, bo bardzo na zeby idzie, dzidzia zabiera z nas wapn i zeby czesto ulegaja pogorszeniu w czasie ciazy lub po niej. U mnie troche dziasla ucierpialy, ale juz jest OK.

Milego wieczoru

witam ślązary i nie tylko ;D

dziś raczej mało będę wpadać tutaj tak więc życzę nam wszystkim masę uśmiechu i cudownie spędzonego dnia
smilemalowane4qk.gif

hej :laugh:

No to chetntych na spacerek przybywa :D fajnie bedzie . Karolka takie ksiazeczki mozna kupic w ksiegarniach , ksiegarniach sw.Jacka. Naprawde super sprawa , pamiatki sa przynajmniej w jedym miejscu , a wazne daty tez nie umykaja z pamieci ;)
Sandros bedziemy stadami chodzic ..tzn my juz za dzieciakami biegiem ;D ;D
Lilith troszke uspokoilas mnie , dobrze ze czujesz sie lepiej , pij duzo plynow , a jesli nie umiesz zjesc rano sniadania przynajmniej herbatnika wszamaj ;)
Ide zjesc wpadne pozniej ;)

Moje kochane!!!
dzis rano pierw do ubikacji polecialam a poziej wmusilam w siebie 2 kromki z wasy i juz super!!wiadomo ze mam mdlosci itd ale liczy sie to ze nie wymiotuje!no i nastawienie ze dzis piekny dzieni zobacze moja kruszynke jest wspaniale!!!i napewno w duzym stopniu pomaga!!!:):)

caluje was wszystkie zycze milego dnia jak tylkojuz bede w domu to dam znac!

Cześć Mamuśki i Kangurki!!

Pogoda sprzyja spacerkom :) aż mi żal że nie mogę popchać sobie wózeczka (chociaż jeszcze go nie mam ;) )
rzadko mi się to zdarza a jednak się przeziębiłam- spałam przy otwartym oknie i mnie przewiało, ale mam nadzieję że samo szybko przejdzie...

byłam dzisiaj z ostatnią wizytą u diabetologa :) no i na szczęście wszystko OK :)

lilith usg najlfajniejsze urządzenie jakie wymyślono dla kangurków, szkoda że nie można wypożyczyć do domu na okres ciąży, ale wtedy babyboom nie miałby takiego wzięcia :) a ja idę w niedzielę i też już nie mogę sie doczekać :)

sandros ja też wracam na uczelnię muszę pogadać z wykładowcami co i jak -ciekawe jak to będzie, no i musze w końcu dostarczyć podanie o indywidualny tok studiów- ciekawe jaka będzie odpowiedź dziekana na moją prośbę :)

Pozdrawiam Was Wszystkie :D

Witajcie

lilith jak po usg, zobaczylas dzidzie, jak sie rozwija?

mmm ja juz od dwoch tygodni chodze, mialam zalegle egzaminy. Ja wzielam sobie powtorke semestru i pol roku mialam spokoju, moglam spokojnie przejsc ciaze i urdzic, a pozniej zajac sie Sonia. Teraz mam bieganie za wykladowcami by mi przepisywali zaliczenia, a ich jak nazlosc nie ma, a tu juz indeks mam zlozyc ::)
mam juz plan, koszmar cale weekendy na uczelni od rana po wieczor ::)

aga77 biegiem, biegiem, bo Sonia to wszedobylska, byle dalej ode mnie, a w wozku juz coraz mniej sie jej podoba ::)

Pozdrawiam,

Mamy już wózek, także Bejbik może się rodzić :)

sandros znając moją uczelnię plan będę miała dopiero w piątek, no zobaczymy jak to będzie :)

reklama
No to wpadam ale tylko na chwilke bo doslownie zasypiam dzis na stojaco...hehe jeszcze tak nie mialam :)
a dzidzia slodka!!! ma 16mm :) wedlug usg termin na 7 maj ale lekarz mowil ze teraz moga byc jeszcze odchylenia wiec niema sie co martwic! mezus krecil sliczny filmik i chyba tez bardzo to przezywal!:):)
caluski dla was!!!:)

Do góry