reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
beatko78 dla mnie to też sporo ale chcieliśmy mieć jakąś pamiątkę,więc pewnie z własnych przyjemności w tym miesiącu będziemy musieli zrezygnować,w ogóleteż nasz remont pożera pieniądze... eh.

aga77 a karmisz piersią ,bo nie wiem czy to a propo tego te "doswiadczenie nowości" ;) przestań tak pisać nawet, że w maju będziemy znowu w ciąży
zdziwko14ih.gif
;) aż tak mi się nie śpieszy,może za dwa lata... :) ale wiadomo jak to jest z planowaniem,aż trochę żałuję że tym razem to nie bliźniaki ;D miałabym już połowę dzieci z głowy hihi ;)

no i leci liga mistrzów i w związku z tym nastąpił swobodny dostęp do kompa
kolorowebuzki8nt.gif

reklama
Kasia178 !!!
to bedziemy na usg szly tego samego dnia!! ja mam tez 27 na 15 :):) i martwie sie jak niewiem wiec odrazu jak przyjde zdam relacje co i jak!!

witam Panie!!!
pan doktor stwierdził dzisiaj tak:
szyjki - brak
wody się sączą
Mała ułożona prawidłowo, waży ok 3 kg, czekamy tylko na skurcze :)
w każdej chwili możemy rodzić i wszystko będzie dobrze
w 10 dni powinnam się rozdwoić
pędzę pomęczyć męża to może uda nam się wywołać jakieś skurcze :p

pozdrawiam
dobranoc ;D ;D ;D ;D ;D ;D

karolinna na teściową najlepszy jest cyjanek potasu
jak moja pojawi się w pobliżu mojej rodziny to nie zawaham się go użyć

co do usg to polecam żonę doktora włocha. jest jednym z ośmiu kardiologów prenatalnych w polsce.
Nasz Maluszek nie miał żadnych problemów ale pani agata ją prześwietliła bardzo dokłądnie (zajęło jej to ponad godzinę) i muszę powiedzieć, że uspokoiło mnie to badanie i nie ma porównania ze zwykłym usg nawet na najlepszej maszynie bo jak ktoś się nie dokońca na czymś zna to super sprzęt i tak nie pomoże. a 4d to naprawdę tylko bajer przydatny tylko w wyjątkowych sytuacjach jak naprawdę coś jes nie tak. to bardziej marketing i to kosztowny

witam :)
Olgap juz trzymam kciuki ;) Nie mogę się doczekać zdjęcia maleństwa ;D.
Karollka tak karmię piersią , cieszę sie z tego , ciągniemy oboje korzyści , may rosnie ( przedtem tylko puchł :D) a ja chudnę . A nowe doświadczenia to to zgrzytanie zębami jest to dla mnie ciekawostka ,one dopiero co wyszły i już jedzie z koksem :D. Gryzienie to już inna para kaloszy :D , boli bo niekiedy łapsnie tak że oczy mi wychodzą z orbit :D:D:. Niestety to też trzeba przeżyć . Z ciążami to różnie bywa , zdarzają się wpadki bardzo szybko po pierwszym dziecku , znam wiele takich rodzin. Ostatnio ja sama kupowałam test , bo miałam idetyczne objawy jak przy Oliverku , myślałam że umrę ze strachu , chce jeszcze jedno dzieciątko ,ale nie teraz . Z naszą sytuacją finansową i z moim brakiem pracy ...nie wyobrażam sobie . Test czywiście wyszedł negatywny .
Ide się zająć sobą póki maluszek śpi :) Całuski pa

hej lasencje
jupi21vi.gif

olgap ale się masz super :) i wogóle tez fajnie że mała waży 3 kg :) przynajmniej nie jest za duża i powinno się lżej rodzić :) a usg nawet 3d to tylko bajer i przydaje się ,tak jak 4d,jeśli faktycznie coś złego się dzieje,tak właśnie jak pisałaś.Dzidzia po takim badaniu jest ponoć strasznie zmęczona,to z opowiadań gin. a co do teściowej to
jezor3av.gif

lilith tylko byś spróbowała nie zdać nam od razu relacji!!
nono9cf.gif
jak tam poranne mdłości ?? już lżej ?

aga77 też bym chciała właśnie karmić piersią min z tego powodu że ponoć bardzo dużo kobiet wtedy chudnie :) mam nadzieję że się załapię do tej grupy ;D bardzo dużo słyszałam że właśnie kobietki mają objawy ciążowe w czasie karmienia piersią,jak zastanawiam się nad pigułkami ale tyle się nasłyszałam negatywnych historii że już nie wiem.
corobic6yz.gif

a od wczoraj mąż poi mnie na siłę mlekiem,musiałam wypić kubek a muszę przyznać że nie przepadam za mlekiem tzn mój organizm,ale jak przeczytałam mu że od 30 tyg mała najwięcej pobiera ode mnie wszystkiego ,w tym tez wapnia,to powiedział coś mniej więcej w stylu że mi nie przepuści ;) (chociaż i tak lepiej toleruję mleko niż przed ciążą!)

i wczoraj też zdałam sobie sprawę jak kiepsko z moją kondychą przez ciążę ( i to do 5 miesiąca zagrożoną),jestem w szoku :) Chciałam się wczoraj podnieść z łóżka na klęczkach i o mało co nie złapał mnie skurcz w jednym pośladku
hihi8le.gif
nieźle się z mężem pośmialiśmy.

witam witam

KArolinna: ja uwielbiam mleko, mogę pić na hektolitry, codziennie rano piję albo kakao, albo kawę z mlekiem. Najbardziej mi smakuje takie prosto od krowy, ale ginka powiedziała, żebym sięnawet takiego nie ważyła tknąć. chlip chlip - poczekamy w takim razie do wiosny, bo zamierzam wybyć z dzidzią na świeże powietrze na wieś do ciotki.

Olgap: A Ty byłaś u pani dr Włoch na Opolskiej, bo z powodu wyjazdu dra Kudły chcę siędo niej wybrać na usg w ok. 20 tyg.??

Jak u Was pogoda, bo u mnie na osiedlu słoneczko nie ma się zamiaru chyba dziś pokazać?

dziewczyny!prosze !pomozcie!

moja pani gin oswiadczyla ze za 2 miesiace zaklada jakies swoje laboratorium i jej nie bedzie i lepiej jak sobie do prowadzenia ciazy od razu kogos wykombinuje :( :mad:
powiedziala ze moze mi polecic swoja kolezanke, ale ja juz sama nie wiem, bo z tymi po0leconymi to roznie...
Znacie jakiegos gin z okolicy gliwic, teakiego dobrego, bo sama nie wiem...:(

reklama
kasiu76 bo tak w ogóle w ciąży nie można pić BARDZO dużo mleka a krowie jest szczególnie silnym alergenem,hm,wbrew tym wszystkim wcześniejszym opiniom lekarzy.No ale tak to jest,raz uważają że coś jest dobre a drugi raz że nie.. hehe. Pogoda u mnie pochmurna :) i nawet dobrze, już mnie męczyło to słońce jak np siedziałam w autobusie i świeciło mi prosto w oczy i przy takiej pogodzie można było się łatwo przeziębić,co mnie spotkało tydzień temu :( ale już powoli się wykurowywuje :)

mmegii niestety ja nic Ci nie poradzę bo mieszkam w miarę daleko od gliwic ale sama nie chodzę do dobrej gin więc tak czy siak bym Ci nie pomogła ;)

Do góry