reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Olgap zycze powodzenia i oby wszystko bylo dobrze!!!

Karolinna no widzisz...tak jakos sie zdenerwowalam:(:( ale juz jest znacznie lepiej :) a tym bardziej ze ty tez nie widzialas a ja bylam dokladnie tak samo jak ty...a teraz bedziesz miala piekna coreczke!!!

reklama
To znow ja Olgap juz malenstwo prawie w twoich ramionach ;)
Gdzie bedziesz rodzic? Ojej powiedz swojemu mezusiowi zeby tu przyszedl i powiedzial co i jak, to tak dla pamieci . No kochane zaniedlugo sie spotkamy na zjezdzie wozkow w parku chorzowskim ;) ..wszystkie ;). Uciekam za duzo gadam ;D

witajcie szanowne mamusie :)

olgap to żyjesz teraz na walizkach :) ja też bym chciała tydz wcześniej urodzić :) ale co to słyszałam ...jeśli chce się wywołać szybszy poród to lekarze polecają intymnie chwile z mężami ,czy tak ? :)

aga77 co to piszesz że masz dziś jakieś małe dołki?nie daj się :) ja za to wieczorem ogladałam jakieś kryminalne zagadki las vegas,czy coś takiego,fee.Jeśli się nie mylę to na national geographic są programy dla kobiet w ciąży i wogóle w jakiś dzień tygodnia.Na obiadek zaserwuj gołąbki ;D to wtedy ja też przyjdę z małą ;D

lilith no już chciałabym listopad i trzymać córcię w ramionach,jeszcze daleko.Ciekawe co tak u Ciebie siedzi w brzunio,co byś preferowała(rzecz jasna najważniejsze żeby było zdrowe ale życzenia co do płci można mieć :) )

Dziś miałam koszmary... :( napiszcie że te złe sny się nie sprawdzają :(

Co do porodu zaś, to nie przeraża mnie już tak bardzo sam poród ile ten połóg,jak ktoś tu chyba pisał że przez 6 tyg coś tam cały czas leci itp.Brzmi to dla mnie tak jakby cały ten okres z 9 miesięcy się skumulował,heh.

Karolinna chyba chlopca bym chcilala :):) ale najbardziej to blizniaki hehe ::) co jest chyba raczej rzecza nie mozliwa...ale jak piszesz wazne by bylo zdrowe! z tego co wie to to tez zalezy od genow...a u nas w rodzinie sami chlopcy prawie sa :)wiec moze moze sie uda:)

a co do porodu i pologu sie nie martw...kazda kobieta inaczej wszystko przechodzi i odczuwa!:)napewno bedzie dobrze!!

lilith od mojego męża w rodzinie rodzili się tylko i wyłącznie sami chłopcy! i tak myślałam że będzie u nas a tu niespodzianka :) więc za bardzo się nie nastawiaj ;)

Cześć Dziewczyny!!
karolinna zapraszam na gołąbki, wczoraj robiłam po raz pierwszy raz :) wyszły pyszne, nawet się nie spodziewałam :) Ja się niczego nie boję zwiazanego ze mną, tylko żeby mój Mały był zdrowy i żebym niczego nie przeoczyła jakby się coś złego działo i to mnie na razie straszni męczy.

aga proponuje na wiosnę się spotkać w parku w Chorzowie, a brzuchatki niech zobaczą co je czeka :D :D
a potem jeszcze latem kiedy wszystkie będą pędzić wózkami, a niektóre starsze maluchy to może już zasiądą na hulajnogę :p

olgap z tego co piszesz to chyba już chcesz urodzić :) życzę Ci więc takiego szybkiego rozwiązania, ja jak zrzucę kartkę w kalendarzu i wkroczę w 37 tydz. będę już myśleć, żeby mieć maluszka przy sobie, a tak naprawdę to już o tym myślę :)

heheh poslalam sasiada po zakupy ') Matrwie o malego 2 zabki wyszly naraz , biegunke ma katar i jest oslabiony  :(Mam nadzieje ze to wlasnie przez  zabkowanie , poczekam jeszcze , zobaczymy . Co do przyspieszenia porodu to faktycznie seksik jest dobry ;) , wyzwala sie wtedy hormon szczescia  ;D czyli oksytocyna , to samo podawaja zeby przyspieszyc akcje porodowa. Ale laski ja tez sie tak niecierpliwilam , panigin mi powiedziala ze im dluzej tym lepiej dla dziecka , nic trzeba przetrzymac  w koncu blizej niz dalej ;)
Karolka to ja pisalam o odchodach , faktycznie moga one nawet sie wydalac 6 tygodni . Wszystko sie musi oczyscic . Pociesz sie tym ze bedziecie wreszcie mogli sobie z dzieciatkiem spojrzec oczy i porozmawiac twarza w twrarz  ;D. Czekaj was same przyjemne chwile , jeszcze tylko troche , odrobinke , sekundki .... Trzymajcie sie  :-*
LILITH spotkamy sie wszystkie napewno juz ja tego dopilnuje :p , Karolka na obiadek bedzie gulasz i rosolek , moze zwykly obiadek ale jaki pozywny dla nas wszystkich.

reklama
Do góry