reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Ale świetne zdjęcia ze spotkania!! Cieszę się że spotkanie się udało :)
Justynko a czy ten piesek to Bernardyn?? A na mamie to faktycznie Liwia bardziej zadowolona :)

a Grześ od wczoraj goraczkuje o 4 nad ranem miał 39,2 st., dzwoniłam do lekarki i powiedziała że to albo ząbki albo 3-dniówka i na razie zbijamy temp farmakologicznie. Jakby coś nie tak było to jedziemy wieczorem na wizytę.

Może wtedy karolinko[b/] podrzuciłacym Ci ten pokrowiec na fotelik, ale dam jeszcze znać. Mam Twoją komórkę to będę dzwonić.

reklama
cześc dziewczynki, przepraszam strasznie, że nie dotarłam na spacerek w sobotę, ale w dordze na usg głóki w piątek wieczorkiem mieliśmy wypadek - dokładnie to taki gówniarz wjechał nam w bagażnik. Piotrka zatrzymali na obserwacji w szpitalu. dziś wróciliśmy do domku. z Piotrkiem wydaje się być ok, nie zostały stwierdzone mechaniczne urazy. niestety takiemu maluchowi nie robią rtg, ale był regularnie obmacywany po kilka razy dziennie. lekarze bardzo przyjemni, natomiast pielegniarki - szkoda gadać......... miał też zrobione usg główki - wyszło ok. w środę lub czwartek jedziemy na kontrolę do chirurga. najgorsze było to, ze Piotrek rozpłakał ię zaraz po stłuczce, w karetce troszjkę się uspokoił, na badaniu u chirurga nawet siędo niego uśmiechał, ale rozwył się (dosłowinie) przed usg główki, wył na usg i potem dobre 30-40min. żal mi go strasznie było, bo byłam w szpitalu sama, a Piotrek się tak szarpał, że nie byłam go w stanie utrzymać. Krzysiek został przy samochodzie, bo czekał na policję, bo ten szczyl co nam wjechał w bagażnik twierdził, że my mu zajechaliśmy drogę. w ogóle gościu piracił strasznie, jeszcze dziś jak jechaliśmy do domku to są śłady jego hamowania na drodze (od piątku od 18.40, a wczoraj w nocy strasznie padał deszcz).najprawdobniej jechał po centrum miasta w granicach 80km/h. na sali byłam z rocznym dzieckiem i jego matką, która non stop się darła na to dziecko, a ono non stop ryczało. spanie na karimacie i śpiworze. ale najważniejsze, że nic sie nie stało.

a i w karetce wypadkowej był bardzo miły zespół.nie wiem czy kojarzycie jak sie zawaliła hala w chorzowie - prasę obiegły zdjęcia sanitariusza (z kucykiem) który chodził ze strzykawką morfiny w ustach - był w zespole karetki, który przyjechał do naszej kolizji - bardzo miły człowiek. zresztą i lekarz z karetki wspaniale sie nami zajął.

mmmmam nadzieję ze nie byłaś u mnie dlatego że grześ lepiej się poczuł :) czego mu bardzo gorąco życzę!! napisz jak tam u was :)

kaśka76 ale mieliście przeżycia! :o ale dzięki Bogu że nic wam się nie stało! kurcze,Piotrus może tak się darł bo wyczuł twoje zdenerwowania ::) ja wczoraj jak byłam zła to Lena od razu wyczuła wszystko i płacz i nie chciała w południe spać ::) .I jeszcze byliście tacy zestresowaniu a tu pielęgniarki okropne,babka na sali wrzeszcy na dzidziusia( :o ) i ten gówniarz co upierał się że to nie jego wina :p .Najważniejsze że to juz za wami!

justa super fotki :) piesek jest wasz?

Kaśka- całe szczęście, że Wam się nic nie stało.
Teraz jak najszybciej zapomnieć.

Zdjęcia z parku- super!!!

A moja Daria pojechała dziś rano na zieloną szkołę nad morze.
Na całe 3 tygodnie :(
Ciekawe kto będzie bardziej tęsknił- ona za nami, czy my za nią

Cześć!
Fajne zdjęcia ze spotkania :) Trzy mamuśki ;D ;D ;D szkoda że nie więcej ;) Mam nadzieje ze na następne spotkanko to już będę mogła się wybrać :)
Kaśka - rzeczywiście przeżycia okropne, ale najważniejsze że wszystko dobrze sie skończyło.
Justyna świetne fotki :)
Mokkate - fajnie się ma Twoja Daria :) ja też chce jechać :-[, ale tęsknota napewno będzie ogromna po obydwóch stronach.

A ja mam już dużo mleczka w cycorkach i mała nawet czasem się ksztusi niestety. Myślę pozytywnie i wmawiam sobie że mam duzo pokarmu i jest :) Największy problem jest taki że Karolinka krótko ssie, pozornie się najada a za jakieś 10 min znowu płacze z głodu, czasami muszę ją przystawiać bardzo często ale mam nadzieje że to minie. Najgorzej jest jak idziemy na spacer, nie naje się dobrze przed a potem płacze. Ale znalazłam sposób, przed spacerkiem daję jej odciągnięte, tyle tylko że to też nie zawsze działa bo i tak wypija mało ale przynajmniej wiem ile.

Pozdrawiam! Milego dnia kobietki!

iza fajne fotki :) grill służy twojej córusi :D

mokkate a pamiętam jeszcze swój wyjazd na zieloną szkołę ... fajnie było :) a jakie fajne są powroty do domu :) zleci ci czas szybciutko tym bardziej że martynka nie pozwoli ci się nudzić :)

Cześć Mamuśki. Długo mnie nie bylo coś mi komputer nawala i jak dziennie wchodziłam na forum to coś pokazywał mi stare dyskusje a dziś nagle wskoczyło tyle, ze się zdziwiłam bo myślałam ze tu nic sie nie działo a poprostu z moim kompem jest coś nie tak. Ogólnie czuje się dobrze, maleństwo już coraz częściej fika z czego bradzo się cieszę. Brzuszek też coraz bardziej się zaokrągla. Przytyłam narazie jakieś 5-6kg. Dużo???Na dodatek po wewnętrznej stronie ud blisko krocza zrobiła mi sie wysypka takie jakby nawet oparzenie wydaje mi się że to od moich spodni ciążowych z lnu tak bardzo mnie bolą zasypuje sobie pudrem dla dzieci i pomaga ale jak dłuzej chodzę to zaś mam odrapane i już mnie to zaczyna wkurzać bo do pracy jeszcze do piątku będę chodzić a na nogach mam ciągle zaczerwienienie.
MMM- wynika faktycznie z tego, ze zostałam jedyna z brzuszkiem.
Karolinna- bardzo chciałabym wkleić zdjęcie swojego brzuszka albo swoje ale nie mam takiej możliwości bo nie mam ani skanera ani cyfrówki.
Megi78- w Zabrzu sklep z odzieżą ciążową jest na ul. Karłowicza. Ale czy na wesele coś tam znajdziesz to niewiem, zależy czego szukasz. Powodzenia.
Pozdrawiam wszystkie mamuśki.

reklama
Coś pod moją wiadomością nie pokazuje się ten paseczek ciążowy ile jeszcze mojemu maleństwu zostało dni :( Niewiem co się stało a nic nie ruszałam ;(

Do góry