reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
właśnie wróciliśmy od okulisty,jak masaż nie pomoże to sondowanie kanalików :p Boże,tylko nie to :p no i tak czy siak za miesiąc na badanie dna oka :)

justynka jeszcze w zabrzu nie byłam,poluję na brata lub tatę żeby mnie zawieźli,rano to oni są dostępni ::) dzieki za uspokojenie co do obżarstwa mojej Córci ;) .No w końcu druga dzidzia by Ci sie urodziła jak Liwcia miałaby prawie dwa latka :) więc śmiało :)

czarnulka koniecznie wklej zdjęcia :D a ty nie wskakiwałaś do basenu z kulkami ? ;D pewnie nie tylko dzieci tracą tam głowę :D

buziaczki bo mam dobry humor ;) i niech i wam się udzieli :-* :-* :-*

reklama
Witaj,

Karolina mniej wie3cej w tym okresie mialam zanik pokarmu, stal sie mniej tresciwy i bylo go stanowczo mniej, Sonia tak jak Twoja Lena najchetniej ciagle by ssala. Popelnilam blad i zaczelam ja dokarmiac sztucznym i tak juz zostalo, a karmilam tylko do 7 miesiaca.
Przytawiaj Lene tak czesto jak chce, a wszystko sie unormuje.

Czarnulka czekam na zdjecia.

Sonia wlasnie na nocniczku ;D

Pozdraiwam,

karolinna pisze:
czarnulka koniecznie wklej zdjęcia :D a ty nie wskakiwałaś do basenu z kulkami ? ;D pewnie nie tylko dzieci tracą tam głowę :D

buziaczki bo mam dobry humor ;) i niech i wam się udzieli :-* :-* :-*

KArolinko i Sandros Jak tylko znajomi przyślą mi fotki,to odrazu wkleje ;) A do basenu nie wskakiwałam hihihi,no moze jedną nogą weszłam ;)

A więc podbieram troszke dobrego humorku karolinki ;)

oj, mnie też ciekawi ten basen z piłeczkami.
Jak sobie tak czytam ten wątek na bieżąco, to dochodzę do wniosku, żę te nasze dzieciaczki mają zupełnie różne osobowości i inne swoje małe problemy.
Mój synek wprawdzie odkąd skończył 2 m-ce, je najczęściej co 3 godziny, ale robi sobie i dłuższe przerwy. Może Lenka lubi kontakt z mamusią, taki bardzo bezpośredni. Sama nie wiem. Co się dzieje z oczkami? Sondowanie kanalików? Brzmi poważnie.
Kordian mnie martwi ze swoją kupką. Ostatnio nie robił 12 dni! Dzwoniłam do lekarza, kazali podać syrop na przeczyszczenie i czopek glicerynowy i poszło! Ale to było 4 dni temu! I od tamtej pory nic...nie wiem co się dzieje. Miałyście może podobnie?

Witam,

OlaK slyszalam o przypadku, gdzie jedna dziewczynka kupke robi co 5 dni u to u niej normalne, czasem nawet zadziej i w tedy pomagaj jej farmakologicznie. U nas naszczescie kupka byla i jest codziennie, wiec nic innego Ci napisac nie moge.

Czekajac na zdjecia Czarnulki pokarze Wam jakie Sonia ma klopoty:
czarneklopoty1dy.jpg

Pozdrawiam,

Witajcie!!!

Dziekuje wam bardzo za odpowiedzi!
co do lewatywy to sie nie boje i wole zeby byla:)Ale fajnie ze piszecie ze to nie jakas tragedia to zawsze pomaga!
ogolic tez jednaks ie wole bo po co ryzykowac i nie potrzebnie sie stresowac...ale o to poprosze mezusia! A czy w takim razie nie ma sensu rac kapieli w domu skoro tam bedzie?
I Karolinko mam pytanie o co ci tu chodzilo:
"I enemę też radzę Ci zrobić " - bo niestety nie rozumiem:(

Mam tez drugie pytanko....nadal nie mozemy sie zdecydowac co do wozka a teraz upatrzylam Scouta Owal II i wyglada super no a cena to juz wogole ! niestety u nas nie moge go jak na razie znalezc i mam pytanie czy ktoras z was go widziala lub cos moze o nim pwieziec. o to link:
http://www.allegro.pl/item90252128_minilandia_wozeczek_scout_owal_ii_nowe_kolory_.html
http://www.allegro.pl/item91799017_scout_owal_ii_rewelacyjny_wozek_za_niska_cene.html

i wynalazlam jeszcze taki:
http://www.juniorek.com.pl/product_info.php/cPath/21_28/products_id/144 on ma osobno gondole a osobno spacerowke
http://www.juniorek.com.pl/product_info.php/cPath/21_28/products_id/201

i taki co ma nosidlo :)
http://www.juniorek.com.pl/product_info.php/cPath/21_29/products_id/135

mozecie cos doradzic?

olak te sondowanie to przetykanie kanalików łzowych,podobno bolesny zabieg,czasem ze znieczulenem a czasem bez :p Lence czasem ropieje oczko :p a jak karmisz swojego skarba ? bo jak piersią to np.7 dniowe nie robienie kupki to norma ::)

sandros a kto jest przyczyną tych kłopotów ??? ;)

lilith podoba mi się pierwszy wózek :) a radziłam Ci się ogolić i zrobić lewatywę,inaczej enemę ;)

Karola no nam tez sie podoba 1 ale nie widzialam go na zywo....
A co do zabiegow hihi to tez mysle ze lepiej zrobic:):)

Melduję się po usg, wszystko jest w porządku :) dzidzia rośnie, o dziwo dostałam 2 zdjęcia usg (na Raciborskiej pierwszy raz  ::)) ale szczerze mówiąc nie wiem co na nich jest, moja mama upiera się że widzi dzidzie na pierwszym z nich ale ja tam nic nie widze  :p Najważniejsze że wszystko ok.
Szczerze mówiąc wynik jest trochę dziwny, tak jakby dzidzia w ogóle nie urosła  :( 1 marca AC wynosiło 311 mm co odpowiadało 34 tydz.i 2 dni, a dzisiaj AC wynosi 310 mm i to jest niby 35 tydzień. Czyli jest o mm mniej a tygodniowo  5 dni więcej. Badanie było wykonane innym (nowoczesniejszym aparatem) i może stąd te niejasności. Dziwne jest tez to że prawie 2 tygodnie temu był 34 tydzień z kawałkiem a teraz 35. Ale pani doktor robiąca badanie stwierdziła że wszystko jest prawidłowo.
Co do kupki to niestety nie mogę doradzić :(
Sandros - Sonia ma chyba duuuużo kłopotów  ::) :D ;) ale chyba niezbyt poważne bo się śmieje ;D
Czarnulko ja też czekam na te fotki z kulkami :)
Lilith - mnie też się podoba ten pierwszy wózek a cena jest super. Pewnie w sklepie ciężko będzie dostać taki za taką niską cenę.
Justynko Liwia pewnie bardzo cieszyłaby się  z rodzeństwa ;) ale Ty słodko mówisz o tej Twojej córci: "Liwcior" naprawdę słodkie, a tak w ogóle skąd to imię? Jest naprawdę bardzo oryginalne, tak jakby skrócona Oliwia.

reklama
Iza jak lekarze mowia ze jest oki to jest oki nic sie nie martw!!!! wazne ze dzidzia zdrowa i wszystko dobrze!!!!!No i nic tylko pozazdroscic usg :):)

Do góry