reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Witam!
Kaszu - trzymam kciuki za Laure żeby te lekarstwa jej pomogły i oby nie musiała brać antybiotyków.
Diabliczko kiedy zaczęły Ci się skurcze przepowiadające? Długo przed porodem?? Chciałabym żeby był to zwiastun porodu tak za jakieś 2 - 2,5 tygodnia, najlepiej jakby dzidzia urodziła się pod koniec marca ::) , teraz to jeszcze za wcześnie. Jak na razie to te skurcze mi troche przeszły, ale wydaje mi sie że brzuszek jest troche obniżony. Dziś postaram się go wkleić :) zobaczycie jaki ogromny.
Ja żelaza nie biorę bo nie ma takiej potrzeby, biore tylko Feminatal N a tam jest żelazo, chodziło mi o magnez, dziś mężuś kupi mi ten ASMAG.
Wczoraj kupiłam proszek Jelp i ciuszki właśnie się piorą, chce je sobie już poprasować żeby były gotowe jak potem wrócimy z dzidzią.
Torbę też mam już prawie skompletowaną, musimy jeszcze kupić pampersy, wkładki poporodowe (mam duże podpaski Bella ale podobno to za mało) i wkładki laktacyjne.

reklama
diablica2 pisze:
Karolinno- melduję że "Dzień Męszczyzny"... został wypełniony w uroczy wieczór więc dzięki za informację.... ;D ;D ;D
no to bomba... a czy Olo będzie miał dzięki temu rodzeństwo ? ;D ;)

iza1 faktycznie bella na noc(bo chyba o takich piszesz?) mogą być za małe.Jak poprosisz a aptece o takie poporodowe to sprzedadzą Ci pieluszki z belli dla dzieci,one są akurat :) ( nie mówię o tych zwykłych jendorazowych pieluszkach belli "happy") wyglądają tak jak bella na noc tylko są o wiele większe :) najlepiej kup ze 2 paczki na początek ;) one kosztują ok 3 zeta :)

my już po spacerku :)

Karolinnko dzięki za rade, takie właśnie kupie :) a powiedz mi jeszcze co trzeba mieć na Raciborskiej dla dzidzi? Ja mam oliwke, mydło, będę miec pampersy no i może sudokrem jeszcze. Ubranko mam zamiar kupić jak już się urodzi - na wyjście (tzn.mężuś kupi z teściową albo z moja mama), bo podobno ubierają w szpitalne.

izunia na raciborską trzeba mieć tylko pampersy i chusteczki do podmywania pupci dzidzi :) resztę załatwiają oni,czyli ciuszki,kąpiel,oliwienie i co może być jeszcze innego :) no i oczywiście ciuszki wyjściowe dla bobo trzeba mieć własne ;)

Dzięki Karolinnka! Wiesz ja przygotowałam oliwke i mydełko bo tak mi radziła siostra, która rodziła 6 lat temu, ale pewnie przez ten czas się pozmieniało :) dlatego wolałam się Ciebie zapytać bo ty świeżutka mamusia jesteś ;)

Dziewczyny a powiedzcie mi czy macie jakieś doligliwości związane z piersiami? Mnie od jakiegoś czasu kłuje lewa pierś, najgorsze jest to że mam na niej pieprzyk, z boku, taka płaska plamka i boje się że to od niego

iza1 ja też na lewej mam duży, bardzo ciemny pieprzyk i piersi mnie kuły jak bylam w ciąży, ale to nie związane z tym pieprzykiem, na pewno! Gruczoły się pewnie przygotowują do swojej roli, jaką za niedługo będą pełniły.
Skurcze przepowiadające miałam od szóstego m-ca i to było zdecydowanie za wcześnie, do tego szyjka mi się skracała i musiałam leżeć, miałam założony krążek i cały czas na fenoterolu, ale przy tym zaawansowaniu, to normalne i nie ma powodów do obaw. Grunt to spokój i dużo wypoczynku

OlaK- dzięki, troche mi ulżyło :)
Wstawiam fotke mojego dzisiejszego brzucholka (niby 35 tydzień i 3 dni) i zdjęcie usg. Ale jest to zdjęcie zdjęcia bo nie mam skanera i nie wiem czy coś na nim zobaczycie. Jest tam główka i kawałek brzuszka :)

Witam wszystkie mamusie. Jestem pierwszy raz na forum. Jestem z woj. śląskiego.Jestem w 11 tygodniu ciąży moja dzidzia ma 4 cm i 1mm - wczoraj byłam na usg. Pozdrwiam wszystkich.

reklama
Do góry