reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Hej!
Ja też nie wiedziałam że jest dzień mężczyzny :p
Melduję się po wizycie u gina. Zadzwoniłam rano do przychodni, niestety moja lekarka prowadząca jest na urlopie więc zapisałam się na 11.20 do Medicovera (na Sokolskiej, to tak jakby prywanie, ale nic sie nie płaci, bo mój pracodawca wykupił tam abonamenty dla pracowników) Jest tam bardzo fajny lekarz, już raz u niego byłam, wtedy zrobił mi fajne zdjęcie dzidzi na którym widać buziulke. Zbadał mi szyjke macicy, kurcze tak badanie jeszcze nigdy mnie nie bolało, powiedział że teraz to już każde badanie będzie takie bo trzeba sprawdzić szyjke i badanie jest bardzo głęboko. Przeraza mnie to że kolejne badania mogą tak wyglądać. Zrobił mi USG, z dzidzią jest wszystko dobrze, zrobił mi zdjęcie na którym jest główka z profilu :) powiedział że nic złego się nie dzieje, a to są skórcze przepowiadające, ujście szyjki - te wewnętrzne jest jeszcze zamknięte. Są dwa ujścia? Zewnętrzne i wewnętrzne? BO powiedział że te zewnętrzne troche jest luźniejsze.
We wtorek mam zaplanowaną wizytę u mojej gin prowadzącej, mam nadzieje ze nie będzie aż tak bolało, ciekawe co mi powie. Chciałabym urodzić w marcu ale jeszcze nie teraz. Najważniejsze że wszystko jest ok.
Karolinnka ja też sobie dziś dogodziłam, była u mnie fryzjerka (która nawiasem mówiąc też jest w ciąży - 6 miesiąc, same zaciążone dookoła ::) ) zrobiła mi ładne nowe włoski :) :laugh: ;D
Lilith z tego co ja wiem to na Raciborskiej robią lewatywe, ale to chyba dobrze, bo w czasie porodu nie ma przykrych niespodzianek ::) Co do golenia to nie jestem pewna ale chyba tylko jak jest konieczność, ja na wszelki wypadek zrobie to sama (jak zdążę) chociaż jest to trudne z tym brzucholem, ale może mąż pomoże :p
OlaK - synek cudny :)

reklama
Lilith chyba lepiej się na wszelki wypadek ogolić samemu. Ja wprawdzie rodzilam u siebie w Zabrzu, a co szpital to inne zwyczaje, ale pani mnie tak ogoliła, że.....no tragedia. Miałam wrażenie że wyrywa mi te kłaki, a nie goli i jeszcze byle jak. Potem w domu musiałam się sama ogolić na zero, bo jakby to wyglądało przy odrastaniu. A lewatywa nie jest zła. Wyleci wszystko co zalega od dawna. Mimo to przy porodzie nie uniknęłam niespodzianek....wiesz pewnie co mam na myśli. Co by to było bez lewatywy!

A co do dnia faceta....zupełnie nie wiem, jak to uczcić. Udam głupią, że nic nie wiem o tym święcie, jakby się mężus zorientował. My jednak zawsze obchodzimy dzień chłopaka.

Czy mama karmąca może chodzić na solar? też bym chciała pójść.

iza1 dzięki. Synek ładny, bo nie podobny do żadnego z rodziców ;)
Zewnętrzne ujście to jest chyba to bliżej wylotu.

Witam,

Ja mojemy facetowi to tylko SMS`a moge poslac, biedak albo w pracy albo odsypia nocke...

Lilith, ja rowniez proponuje sie ogolic, ja to zrobilam, a i tak przelecieli mnie poprawowo zyletka - nic przyjemnego - uzywaja najtanszych jednorazowek... NA lewatywach sie nie zam, ja nie mialam i nic naszczescie mi sie nie przydazylo.

Karolina to sie rozpieszczasz, ja sie rozpieszcze pod koniec miesiaca, sprawie sobie nowy telefonik ;D i niestety zmienie numer :(

Dzis to porozpieszczalam Sonie, wczoraj zbila niechcacy butleke - tak to jest jak pije w rekawiczkach - dzis pozwolilam jej wybrac jakatylko chce, a stara butelka soczkowa zmieni sie na mleczna.

A w ogole to chce sie od niedziele ostro zabrac za samodzielnosc Soni - oduczam ja ostro od pieluch - postanowilam, ze to ostatnia paczka, ktora kupilam - no i bedzie sama jadla, do tej pory dawalam jej serek i sama probowala, ale szybko zaczynalam sie denerwowac, serek zamiast w brzuszku byl wszedzie indziej. No, mam nadzieje, ze po tygodniu nie wyjde z siebie i nie stane obok z nerwow...

Pozdrawiam,

Sandros to powodzenia i wytrwałości dla Ciebie i małej ;D
ja dzis pierwszy raz nocnikowałam Liwciornie ale na sucho bo długo nie chciala usiedzieć, ale niech sie przyzwyczaja

Iza ciesze sie ze ok !!

Ola fajny bobas

Liwcia przesyła całuski dla wszystkich małych mężczyzn, dwa całusy dla Grzesia !!!!

Lilith lewatywy sie nie bój bo jest ok i przynajmniej sie nie bedziesz stresować przy parciu ! a mnie goliła połozna bo przez mój bębenek nie umiałam i jakbym próbowała to mogło by sie to krwawo skonczyc ! Ale następnym razem to chodźby mąż miałby to zrobić nie dam sie położnej ;D

http://www.mp3base.net/onlyin/ ;D

a ja troche wiosny mam w domku i z Wami sie podziele :)
img06364iq.jpg

Justynko śliczne te wiosenne kwiatuszki, na pewno sprawiają że przynajmniej u Ciebie w domku jest już wiosna, bo na dworze to sie na razie nie zapowiada :(
Sandros najlepsze życznia wytrwałości!!! Wiesz, moja siostra ma na imię tak jak Twoja córcia, trzeba przyznać że to dość oryginalne imię :)
Justynko Tobie również życzę wytrwałości w uczeniu Liwii korzystania z nocniczka, oby szybko się nauczyła.
Dzidzia dziś mocno kopie po tym podejrzeniu na monitorze ;) a co jakiś czas dopada mnie skurcz, mam brać ASMAG - podobno to magnez. Mój mąż poszedł mi to kupić a pani w aptece stwierdziała ze to nie magnez tylko witaminy i nie kupił. Powiedzcie mi czy ona jakaś niedouczona była?? Bo to chyba jest magnez.
Pora na spanko, dobranoc!

Hej!
U nas znowu niewesoło!
Wczoraj bylismy z małą u lekarza i okazało sdie że ma zapalenie oskrzeli i pleśniawki w jamie ustnej aż do gardła!!!

Mam lekarstw zatrzęsienie, ale zobaczymy czy to pomoże!
Narazie lekarka żadnych antybiotyków nie przepisała, w poniedziałek mamy ise zgłosić na kontrolę i jeśli nie będzie poprawy, to wtedy nie będzie innego wyjscia i antybiotyk!

10 days until spring

kaśka76
owszem,karmiąca kobieta może chodzić na solare ;) bo właśnie ja karmię i chodzę .Nawet gdzieś na bb jest taki wątek :)

justynka śliczne kwiatuszki :) powodzenia przy nauce Liwcii :)

sandros
dla Ciebie również! mam madzieję że przy następnym spotkaniu pochwalisz się że Sonia ładnie korzysta z nocniczka :)

iza1 ja tam w ogóle nie czułam skurczy przepowiadających :p ::) .A tej nazwy magnezu nie znam ja brałam sorbifer czy jakoś tak ::) zajrzyj na necie pod tę woja nazwę :)

kaszu życzę zdrówka dla małej.

OlaK pisze:
A co do dnia faceta....zupełnie nie wiem, jak to uczcić. Udam głupią, że nic nie wiem o tym święcie, jakby się mężus zorientował. My jednak zawsze obchodzimy dzień chłopaka.
my odkąd wiemy że jest dzień mężczyzny to odrzucamy dzień chłopaka ;) chociaż Piotrek pytał czy się załapie na to drugie święto ;D ;)

pozdrawiam.

Karolinno- melduję że "Dzień Męszczyzny"... został wypełniony w uroczy wieczór więc dzięki za informację.... ;D ;D ;D

Kaszu27- naprawdę nie zazdroszczę Ci zdrowotnych problemów z Laurą.... ale jak mói moja mama "po złym przyjdzie dobre..."... więc pełen optymizm dziubaski dla Twojego Skarbka ;D ;D ;D

Justyna- kwiatki urocze.... mama dziękuje z pozdrowienia.... trzymam kciuki za "nocnikowanie" Liwciorka.... ja mam jeszcze trochę czasu....

Iza1- ja miałam skurcze przepowiadające silniejsze niżporodowe ;D więc się nie przejmuj... a jako żelazo brałam ASCOFAR całą ciążę bo miałam anemię... ale słyszałam że Asmag to też żelazo ....

Sandros- za Ciebie terz trzymamy kciuki w nocnikowych zmaganiach.... nauczcie swoje dzieciorki siusiania do nocniczków a jak przyjdzie czas pomożecie mi nauczyćAlexa.... więc zbierajcie doświadczenie ;D ;D ;D

olozb1rv.jpg

reklama
hej !!

Iza po nazwie widać ze to magnez a słuchaj lepiej lekarza bo czasem Ci aptekarze udają madrzejszych, ja juz sie o tym przekonałam i zawsze stosowalam sie do zaleceń lekarskich. Ja podczas ciąży zażywałam cordafen i jak mężus poszedł to wykupic to w aptece babka powiedziała ze absolutnie ciężarna nie moze tego brac itd a to teraz właśnie wprowadzają zamiast fenoterolu......takze wydaje mi sie ze lekarz wie co robi a przeciez ta w aptece to nawet nie wie co i jak z Twoją ciążą !!

Kaszu całuski dla Laury niech szybko zdrowieje !!

Do góry