reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
lilith ja bym Ci poradziła wziąść od swojego gina nr tel i dzwonić do niego jak masz takie poważne wątpliwości,od tego on w końcu jest.A jeśli Ty się nie będziesz martwić o dzidzię to kto będzie?? poza tym masz wszelkie powody żeby się martwić skoro ciąża jest zagrożona.

A mój mężulek ogląda właśnie mecz polska-walia a ja się lekko nudzę bo polacy dają plamę w meczu

reklama
Witajcie Dziewczyny w ten piękny wrześniowy dzień!

Mam nadzieje że u Was wszystko w porządku z dzieciaczkami nienarodzonymi, a urodzone maleństwa dały Wam się wyspać!

czesc Mamusie  :laugh:

Bardzo sie ciesze ze sie wam podoba moj maluszek ;) Juz za niedlugo wkleje najnowsze zdjecia , skoro sie juz naumialam zasypie was :D ..zartowalam. LILITH idz , niech cie lekarz zbada pooglada zawsze mozesz z niem pogadac jesli masz jakies watpliwosci , lepiej posluchac lekarza niz osoby trzeciej ,mozemy niechcacy cie nastraszyc i po co  ;D.
Jezeli chodzi o raciborska to tak rzeczywiscie to co napisalyscie trzeba miec przy sobie , ja juz wzielam ubranka dla maluszka do wyjscia , aa i wezcie pare butelek wody niegazowanej tez sie przyda , z jedzienia to tylko cos do chleba , obiady sa tam zjadliwe  ;D
Nie kupujcie duzo rzeczy dla dziecka , ono tak szybko rosnie ze w polowie nie zdazy pochodzic , jezeli moge cos doradzic , z kosmetykow reweacyjna rzecza jest woda morska ( nie pamietam nazwy) do czyszczenia noska w spreju , niestety cena tez jest niczego sobie - 20zl . Do pupci na odparzena moim zdaniem  najlepszy jest TORMENTIOL ,  tani i skuteczny , odparzena lagodzi rowniez pokarm  ;D.

miza  ;D znam ten bol zostalam zwolniona z pracy z dniem porodu , baz prawa do wychowaaczego.Jak rozwiazalas ten problem?

A dla dziewczyn chcacych rodzic na Raciborskiej  co piatek chyba chodzi fotograf z Dziennika Zachodniego i robi zdjecia maluszkom do gazety ;D oczywiscie za zgoda mamusi ;) ja sie zalapalam , fajna pamiatka  ;D

Zapomnialam powiedziec ze do szpitala do wyjscia wezcie maluszkowi kaftanik , a z kosmetykow chusteczki nawilzajace , bedziecie tez same przewijac ;). Jezeli moge poradzic co mozna jeszcze kupic to polecam wode morska w sprayu ( nie pamietam nazwy) do czyszczenia noska , niestety kosztowna -20 zl., chusteczki "DZIDZIUS" najtansze , w Rossmanie kosztuja 4.99 zl. Na odparzenia najskuteczniejszy jest TORMENTIOL tani i skuteczny ( pokarm tez dziala super ;)) w aptekach do wyboru sa SUDOCREM, BEPANTEN, PENATEN, to z tych najpopularniejszych ale ceny sa wysokie. Z pieluszek na poczatek dobre sa HUGGIS z wycieciem na pepuszek. Do domciu mozna kupic AFTIN do pedzlowania buzi maluszka przeciwko plesniawkom , a do smarowania oliwa z oliwek nie uczula i nadaje ladny oliwkowy kolor skorki ptysia ;) . Na poranione piersi mozna tez uzywac Bepanten ale tzeba pamietac zeby go zmyc przed karmieniem , i tu znow polecam najsuteczniejszy srodek czyli swoj wlasny pokarm . Jezeli dzidzus bedzie luszczyl kapcie go w krochmalu , kapiel w oliwce jest dobra ale przy wyciaganiu maluszka koszmar . Ok to wsjo moich porad mysle ze z nich skorzystacie . Napewno jeszcze pare uslyszycie w szpitalu i od kolezanek . Ja sie dziele z wami takimi , sama je uskutecznialam ;)

159te.jpg

hej :)
mmm mam nadzieję że u Ciebie też ok :)

aga77 obiady faktycznie na raciborskiej zjadliwe :) a suwaczek wklejasz do swojego konta ??? A te zdjęcie jak je powiększyłaś to widać jakie jest świetne,naprawdę rewelacyjnie zrobione :) Fajnie byłoby się załapać na tego fotografa :) I tyle rad,na pewno skorzystam.Szkoda że nie pamiętasz nazwy tej wody morskiej .

a na tym śląsku to pogodę tylko pochwalić :)
slonce0hw.gif

Karolina ;D to zdjecie jest amatorskie , kolezance sie udalo zrobic , faktycznie wyglada na artystyczne ale to naprawde fart ;) .Woda morska jest w kazdej aptece , i to w dodatku do wyboru , zapomnialam nazwy bo kasy malo wiec zadowolilam sie zwykla sola fizjologiczna w plastikowych fiolkach. Wpisalam suwak do konta no zobaczymy ;)

reklama
Do góry