reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
lilith ja bym Ci poradziła wziąść od swojego gina nr tel i dzwonić do niego jak masz takie poważne wątpliwości,od tego on w końcu jest.A jeśli Ty się nie będziesz martwić o dzidzię to kto będzie?? poza tym masz wszelkie powody żeby się martwić skoro ciąża jest zagrożona.

A mój mężulek ogląda właśnie mecz polska-walia a ja się lekko nudzę bo polacy dają plamę w meczu

reklama
Witajcie Dziewczyny w ten piękny wrześniowy dzień!

Mam nadzieje że u Was wszystko w porządku z dzieciaczkami nienarodzonymi, a urodzone maleństwa dały Wam się wyspać!

czesc Mamusie  :laugh:

Bardzo sie ciesze ze sie wam podoba moj maluszek ;) Juz za niedlugo wkleje najnowsze zdjecia , skoro sie juz naumialam zasypie was :D ..zartowalam. LILITH idz , niech cie lekarz zbada pooglada zawsze mozesz z niem pogadac jesli masz jakies watpliwosci , lepiej posluchac lekarza niz osoby trzeciej ,mozemy niechcacy cie nastraszyc i po co  ;D.
Jezeli chodzi o raciborska to tak rzeczywiscie to co napisalyscie trzeba miec przy sobie , ja juz wzielam ubranka dla maluszka do wyjscia , aa i wezcie pare butelek wody niegazowanej tez sie przyda , z jedzienia to tylko cos do chleba , obiady sa tam zjadliwe  ;D
Nie kupujcie duzo rzeczy dla dziecka , ono tak szybko rosnie ze w polowie nie zdazy pochodzic , jezeli moge cos doradzic , z kosmetykow reweacyjna rzecza jest woda morska ( nie pamietam nazwy) do czyszczenia noska w spreju , niestety cena tez jest niczego sobie - 20zl . Do pupci na odparzena moim zdaniem  najlepszy jest TORMENTIOL ,  tani i skuteczny , odparzena lagodzi rowniez pokarm  ;D.

miza  ;D znam ten bol zostalam zwolniona z pracy z dniem porodu , baz prawa do wychowaaczego.Jak rozwiazalas ten problem?

A dla dziewczyn chcacych rodzic na Raciborskiej  co piatek chyba chodzi fotograf z Dziennika Zachodniego i robi zdjecia maluszkom do gazety ;D oczywiscie za zgoda mamusi ;) ja sie zalapalam , fajna pamiatka  ;D

Zapomnialam powiedziec ze do szpitala do wyjscia wezcie maluszkowi kaftanik , a z kosmetykow chusteczki nawilzajace , bedziecie tez same przewijac ;). Jezeli moge poradzic co mozna jeszcze kupic to polecam wode morska w sprayu ( nie pamietam nazwy) do czyszczenia noska , niestety kosztowna -20 zl., chusteczki "DZIDZIUS" najtansze , w Rossmanie kosztuja 4.99 zl. Na odparzenia najskuteczniejszy jest TORMENTIOL tani i skuteczny ( pokarm tez dziala super ;)) w aptekach do wyboru sa SUDOCREM, BEPANTEN, PENATEN, to z tych najpopularniejszych ale ceny sa wysokie. Z pieluszek na poczatek dobre sa HUGGIS z wycieciem na pepuszek. Do domciu mozna kupic AFTIN do pedzlowania buzi maluszka przeciwko plesniawkom , a do smarowania oliwa z oliwek nie uczula i nadaje ladny oliwkowy kolor skorki ptysia ;) . Na poranione piersi mozna tez uzywac Bepanten ale tzeba pamietac zeby go zmyc przed karmieniem , i tu znow polecam najsuteczniejszy srodek czyli swoj wlasny pokarm . Jezeli dzidzus bedzie luszczyl kapcie go w krochmalu , kapiel w oliwce jest dobra ale przy wyciaganiu maluszka koszmar . Ok to wsjo moich porad mysle ze z nich skorzystacie . Napewno jeszcze pare uslyszycie w szpitalu i od kolezanek . Ja sie dziele z wami takimi , sama je uskutecznialam ;)

159te.jpg

hej :)
mmm mam nadzieję że u Ciebie też ok :)

aga77 obiady faktycznie na raciborskiej zjadliwe :) a suwaczek wklejasz do swojego konta ??? A te zdjęcie jak je powiększyłaś to widać jakie jest świetne,naprawdę rewelacyjnie zrobione :) Fajnie byłoby się załapać na tego fotografa :) I tyle rad,na pewno skorzystam.Szkoda że nie pamiętasz nazwy tej wody morskiej .

a na tym śląsku to pogodę tylko pochwalić :)
slonce0hw.gif

Karolina ;D to zdjecie jest amatorskie , kolezance sie udalo zrobic , faktycznie wyglada na artystyczne ale to naprawde fart ;) .Woda morska jest w kazdej aptece , i to w dodatku do wyboru , zapomnialam nazwy bo kasy malo wiec zadowolilam sie zwykla sola fizjologiczna w plastikowych fiolkach. Wpisalam suwak do konta no zobaczymy ;)

reklama
Do góry