reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Dzięki bardzo. Wczoraj rozmawiałam z moją p. gin. i ona powiedziała mi, że na Raciborską oprócz standardowych rzeczy do szpitala, tzn. koszuli, papci itd trzeba mieć dla siebie duże podpaski Bella - ala pieluszki - do kupienia w aptece ; no i pieluchy dla Małego jednorazowe, jakaś nieduża paczka. Poza tym ubranka są szpitalne, no chyba że ma się życzenie ubierać dziecko w swoje. Swoje natomiast trzeba przygotować dla dziecka na wyjście za szpitala. No i tyle. A! Będę najprawdopodobniej rodzić naturalnie. Proponowała mi znieczulenie do kręgosłupa, bo powiedziałam jej, że BARDZO się boję. Jakie jest wasze zdanie na temat znieczulenia? A może macie jakieś doświadczenia w tym zakresie?

reklama
A! Zapomniałabym trzeba mieć jeszcze swoje sztućce i termometr, ale to jest chyba teraz powszechne w szpitalach.

Mam pytanie czy w I trymestrze szyjka macicy tez moze sie zaczac rozwierac przedwczesnie?? bo czsem( od kiedy biore luteine) mam taki wodnisty sluz.... a pzeczytalam ze moze to byc objawem wlasnie rozszerzajacej sie szyjki....:(:( znow sie wystraszylam....
oj ja wam chyba nie dam predko spokoju :(

Witajci!!
Jak Wam minąl dzien???
Ja dzis dostałam bombową wiadomosc męża jeszcze nie ma i nie moge sie doczekać zeby mu przekazać. A wiec podziele sie z Wami hehehe
Przyznali mi na rok zasilek i nie musze wracac do pracy bardzo sie ciesze ;D ;D ;Dbo nie wyobrażalabym sobie naszego życia bez tego zasilku wychowawczego no i co bym zrobila z moja ksieżniczka gdybym musiala wrocić do pracy...
::)

LILITH - ja nie wiem ale sadze ze nie powinnas isc do ginekologa...

Beata78 - nie wiem u mnie wszystko sie zmienilo przed samym rozwiązaniem miało byc naturalnie a skonczyło sie cesarka. Wiec trudno przewidziec ... Urodzic naturalnie to wielkie szczescie mozna odrazu zobaczyc dzidzie ja widzialam po 3 dniach. A apropo znieczulenia - to ja osobiscie bym sie zdecydowala poniewaz mnie jak boli brzuch to ja juz mdleje i zawsze bylam lekomanką teraz karmie wiec zostal mi tylko APAP... ;)

www.martynka1.smyki.pl
dscn1908.jpg

Gratuluje!!!!!! :):):)

sadzisz ze nie powinnam? mnie tez sie wydaje ze nie...ale pytam sie zebys ie uspokoic bo ja to panikara jestem straszna!!:)

beata78 taa... na raciborskiej to trzeba wszystko mieć swoje,hehe.I jak ktoś nie przyniesie z rodziny jedzenia to można nabawić się anemii(choć pod tym względem gorzej jest na kolejowym ) :)

miza no to super że przyznali Ci ten zasiłek ,ja już teraz nie wyobrażam sobie że takie trzymiesięczne dziecko bym miała zostawić w domu i bym musiała iść do pracy,mam nadzieję że nie będę miała takiej sytuacji.

lilith ja ostatnio jak miałam infekcję to właśnie lekko mnie piekło i dużo leciało przezroczystego płynu,i to było zaraz po tym jak przestałam brać lactovaginal czy jakoś tak.No i gina musiała przepisać mi coś lepiej działającego no i w tej chwili jest już ok :) tylko takie upławy jakie powinny być,te chroniące płód.

reklama
ah to juz jestem zamotana :( niewiem czy isc czy nie...bo mnie to juz nie piecze...no i jeszcze przed jakies 10 dni bede dopochwowo brala ta luteine wiec o globulkach niema mowy...
a do lekarz glupio mi tak chodzic co tydzien...ale jak trzeba to trzeba! narazie poczekam i zobacze co sie bedzie zialo jutro...wazne ze nie piecze nie swedzi i ma normalny zapach! tylko wystraszylam sie ze to od otwierajacej sie szyjki :(
zobaczymy co i jak i jakby co to pojde w piatek :)

dziekuje wam bardzo!!:)

Do góry