reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Mmm- to miałaś wieczorne przeżycia... :(
Dobrze, że to było chwilowe. Człowiek zawsze się martwi, jak dziecku coś dolega....

Chochliku- dawno Cię tu nie było. Czyżby częstsze wizyty u kosmetyczki? ;

Dziewczyny, czy brałyście w ciąży magnez?
Bo gdzieś wyczytałam, że on powsztrzymuje skurcze i powinno się przestać go brać przed porodem.
I zastanawiam się, czy go nie wyrzucić ;).

reklama
my już po spacerku ;D super uczucie że nie muszę czekać na męża i dopiero spacerek :) słoneczko pięknie grzeje :)

huggiesy z disneyem super :) mi tam nie śmierdzą ;) świetne zapięcie na te rzepy,dziś mała zrobiła kupkę to nigdzie nie wypłynęło ani się nie przesunęło np.do przodu :) i rozmiarówka pokazuje poprawnie,mamy te od 5 -9 kg (mała ma 6 kilosów) i pasują perfekt :) polecam :) mamy też chusteczki huggies,też z disneyem ale na razie jeszcze mamy johnsona więc nie wiem jak te się sprawdzą ale napiszę :)

trysia po prostu wpisujemy wszystkie śląskie mamusie na listę i chcemy ją wkleić na 1 stronę,czy mogłayś wkleić ją do pierwszego posta?jako że Ty zakładałaś :) dziękujemy z Lenką za komplementa :-*

mmm biedny grześ :( .Buziaczki dla niego :-*

mokkate ja magnez łykałam 3 dni moze bo strasznie mnie po nim mdliło ,więc to tyle ile idzie o moje doświadczenie w tym temacie :) im bliżej terminu urodzisz tym lepiej :) wiem że to niecierpliwość wielka ;)

no to czarujemy : hu hu ha zimo zła,spadaj stąd jak szybko możesz, bo dostaniesz w dziób, bandziorze ;D ;) kiepski rym ale powinno zadziałać ;D

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
Karolina- bardzo, bardzo ładne czary!
Nie zdziwię się rano po obudzeniu, jak na termometrze zobaczę +20 i żadnego śniegu!!!

Teraz ja wychodzę sie przewietrzyć :)

hu, hu, ha spadaj zimo zła, my się ciebie nie boimy, ale wiosnę bardziej od ciebie lubimy

a to czary ode mnie, ale nie wiem czy zadziałają, bo wróżki brak ;) ;) 

a ta wróżka od karolinny to potrafi cuda robić  ;D ;D

jutro umawiamy się nad wodę  :laugh:, a teraz serio ;) gdzie bikini dla mam karmiących można kupić ???

karolinnko chusteczki Huggiesa wg mnie są najlepsze ze wszystkich co próbowałam, ale nie kupujemy ich zbyt często bo wiadomo o co chodzi.... ::) :p

Hejka Mamuśki  ;) !
Ale czary się tu dzisiaj dzieją  ;D mam nadzieje że poskutkują :) :D :laugh:
Dziś byłam na dworku bo musiałam zawieść zwolnienie do pracy, słoneczko ślicznie świeciło i w powietrzu chyba czuć juz tą naszą spragnioną wiosenke, więc myślę że powinna wkrótce nadejść.
mmm - biedny Grzesio :( dobrze że dziś czuje się już lepiej,
Moja dzidzia strasznie ostatnio jest aktywna, wczoraj czułam ją praktycznie przez cały dzień, nie wiem czy to normalne, jak taka będzie jak się urodzi to da nam popalić  :p Dziś tak jakby spokojniejsza.
Mokkate Twój poród już tak blisko, fajnie się masz :) a brzuszek poszedł juz troszke w dół? U mnie to chyba jeszcze baaaardzo długo potrwa bo ani brzusio nie idzie w dół ani nie odczuwam skurczy, tak mi sie przynajmniej wydaje. Czasami brzuch mnie boli, zwłaszcza rano, a czasami twardnieje na chwile może to skurcz? Naprawdę nie wiem.
Buziaczki dla wszystkich Mamuś i ich dzieciaczków, a dla Kangurków buziaczki w brzuszki  :D
Koreczku dziękuję bardzo za dopisanie do listy :)  ;D :D hurra nareszcie na niej jestem ;)

no teraz to te czary muszą zadziałać ;D chociaż co do tych 20 0 C upałów to raczej nie wierzę ;) :D no, czarować to nie znaczy działać cuda ;D ale myślę że śnieg od jutra to już tylko będzie topniał 8)

dziś byłam u fryzjera :) w końcu ;D jestem średnio zadowolona ale ja tak w sumie zawsze ;) jak sama ułożę to będzie ok ;) no i to był pierwszy krok do powitania wiosny :)

mokkatko i izunia jak w końcu urodzicie to będziemy razem często chodziły na spacerki bo mamy od siebie rzut beretem ;D

mokkate jak spacerek ?

mmm my kupiliśmy te chusteczki huggisy za 20zeta bo były z tym pudełkiem na te chusteczki plus takie małe podróżne pudełeczko też na chusteczki ;) w sumie wypaśne i fajne bo do tej pory same wkłady kupowaliśmy ;)

iza1 kochana u Ciebie jeszcze cały miesiąc :) ja bardzo się bałam żeby nie urodzić w 8 miesiącu bo wiadomo że to bardzo niebezpieczne a w 9 był "luzik" ;) a skoro już zaczynasz ten ostatni miesiąc to z uśmiechem na ustach bo może być tylko dobrze :) mój mąż kazał przekazać żebyś najadła się teraz smażonych potraw bo potem Ci nie będzie wolno ;D

Karolinnko :laugh: :D :) podziękuj za radę mężusiowi, wezmę ją sobie do serca :)
Już nie mogę się doczekać tych spacerków i tych naszych rozmów o kupkach, kaszkach, pieluszkach, chusteczkach itp.itd, ::)

Ups, właśnie zauważyłam że zmienił mi się status :) nie jestem już początkująca a WDROŻONA ;D ;D ;D fajnie, ciekawa byłam kiedy mi sie to zmieni 8)

Czy są jakieś mamusie z Zabrza?
jeszcze nie spotkałam ani jednej, a przecież Zabrze, to całkiem spore miasto...

reklama
Witam OlaK my jesteśmy z róznych zakątków śląska i mam nadzieje ze bedziez tu zaglądać !!

MMM i Karola jesteście wrózkami czy czarownicami ??? bo nie wiem czy sie bac :o

MMM ale sie usmałam z tego bikini dla karmiących ;D

Iza ja to nawet w dzień porodu nie zauważyłam zeby brzusio mi opadł ! zobaczysz szybko minie, mi sie ciągle wydaje jakbym to wczoraj lezała na kanapie i głaskała sie po bębenku !! I co wiesz gdzie Twoja kuzynka rodziła ???

A co do ciuchów to w Tesco mozna na fajnie sie natknąć !!

Do góry