reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Witam Koleżanki w tą zimową niedziele! Kurcze na dworze taka zima, że szok, ani śladu wiosny. Mam wrażenie ze to jakaś Syberia i ta wiosna nigdy nie przyjdzie :-[
Lilith nie pochwaliłam Twojego brzuszka i nadrabiam zaległoci: jest naprawdę śliczny, taki w sam raz i figurkę też masz super!!!
Oliwka - Twoja córeczka śliczna, a ten komplecik czapka, szaliczek i rękawiczki przeuroczy! Prawdziwa mała dama :)
Ta pogoda chyba działa na nas wszystkie i na dzieciaczki negatywnie, to przez nią pewnie niektóre z Was sie źle czują.
Życzę Wszystkim dużo zdrówka w oczekiwaniu na cieplejsze dni!

reklama
my już po spacerku :) jest tyle kolein ze śniegu że Lence latała główka w wózku :mad: szłam bardzo powolutku ale to tylko trochę pomogło :mad:

do wiosny jeszce tylko 16 dni ::) mam nadzieję że tego 21 już nadejdzie i zaczną się spacerki, pikniki i grille... mniam ( czarnulka wie o co chodzi :) )

czarnulka odpisałam na gg :)

iza1
jak twoja mała się urodzi to już będzie po zimie :)

Hejka!
Frezja babies, babies- super, bardzo się uśmialiśmy ;D ;D
karolinna pisze:
do wiosny jeszce tylko 16 dni ::) mam nadzieję że tego 21 już nadejdzie i zaczną się spacerki, pikniki i grille... mniam ( czarnulka wie o co chodzi :) )
a czemu tylko czarnulka jest wtajemniczona ???
my też już po spacerze- koszmarnie się jeździ po chodnikach, a teraz kawka :)

Grzes wczoraj po raz pierwszy przewrócił się z brzuszka na plecki

mmm pisze:
karolinna pisze:
a czemu tylko czarnulka jest wtajemniczona ???

;) rozmawiałyśmy o grillu ,jakie sa fajne itp :) ot i cała tajemnica ;)

mmm dla Grzesia wieeeeelkie buzi buzi i gratulacje! z okazji przewrócenia się z brzuszka na plecki,dla niego fala ;D

dziewczyny,możecie polecić mi jakiegoś dobrego okulistę dla dzieci z katowic ???

Wy tak o zdrówku a moja mała sie rozchorowała zapalenie gardła, okropny kaszel ,Musieliśmy isc dzis na izbe przyjeć do szpitala antybiotyki i syropek przepisał i mam nadzieje że szybko wróci do zdrowia . Przy tej pogodzie to dopi9ero sie zacznie , Z yczymy zdróweczka wszystkim maluszkom i ich mamusiom.

Karolka: dobra jest wyględowska-maliszewska (jeśli dobrze pamiętam nazwisko). miała gabinet na pocztowej w k-cach lub kolejnej równoległej.

mam pytanie: przechodzę z dokarmiania strzykawka na dokarmianie butelką - jaką mam kupić??? jaki smoczek do tego???

Witam,

Kasia wiem, ze masz problemy z karmieniem, ale u mnie sie to pogorszylo jak wprowadzilam butle.
Mialam dla niej szklana i mam do tej pory, jak kupilam plastikawa to po paru miesiacach mimo superskiego mycia byla do wyrzucenia. Nie znam sie na butelkach antykolkowych, mialam zwykle szklane na 240 ml.
Smoczki - to jest roznie, Sonia np. zupelnie jej nie pasowaly profilowane i gumowe, tylko silikonowe i nie profilowane, ale tu wiem, ze dzieci roznie wola. Wazne bys zwrocial uwage, na "szybkosc" smoczka. Chodzi o dziurke, smoczki kupuje sie na dany wiek dziecka, a przynajmniej te pierwsze.
Wiem Sonia lubiala butle Aventu i ten duzy fajny prosty silikonowy smoczek - niestety droga.

Karolina dziekuje za przesylke, posmialam sie troche.

Dzis wczesniej nas puscil koles, ale cwiczenia mnie wymeczyly.
Zaraz spacerek z pieskiem i ide spac, jutro ide na jakies szkolenie, a zarazem egzamin dotyczacy tej pracy w polsacie.

Oliwia, mala wyglada super, ma swietne butki.

A`propos grilow, to mam dzialke, wiec jak sie zrobi w koncu cieplutko, to zapraszam, udostepnie altanke, grill, lezaki do opalania ;) i duzo zieleni.

Pozdrawiam,

Kaśka76 ja mam plastykowe na początku małe 120ml teraz mam już większe... normalne jakie w sklepie były, ale smoczek na początku miałam anatomiczny(wyglądem zbliżony do sutka piersi)... mał małą dziurkę... anatomiczny wygląd piersi i bardzo go sobie chwaliłam.... nie wim nic na temat specjalnych butelek antykolkowych (ponoć to lipa, ale ja nie sprawdzałam) a Alex nie ma tendencji do kolek... zaledwie paręrazy go brzuszek bolał i to na parę minut a nie na długie godziny... jak by co to mam Esputicon i Espumisan.... ale decyzja należy do Ciebie

Oliwka 29 mam nadzieję że twoja pociecha lepiej się już czuje... razem z Alexem przesyłamy buziaczki

MMM gratulacje dla Grzesia i wielkie buziaki.... dam znać jak Aleksio zacznie się przewracać.... to jeszcze trochępotrwa...

sandros dobrej i spokojnej nocy.... słodkich snów i odpoczynku

Justyna jak tam kolejna lekcja Liwci na basenie.... całuski

Karolinna i Iza1 nie martwcie się ... wiosna tuż tuż... ;D ;D ;D

olozb1rv.jpg

karolinko i diabliczko Dziękujemy za gratulacje i buziaki już też przekazane :)

kaśka my używamy butelek Aventu, o których pisała już Sandros, od początku Grześ ją zaakceptował. Musisz od czegoś zacząć. Powodzenia i buziaki dla Piotrusia :)

sandros trzymam za Ciebie kciuki :)

zdrówka dla Oliwii

Dobrej nocy :)

reklama
hej, ja też wpadm po przerwie ale daję znak, że żyję :) u nas wszystko ok, Bartulek ladnie przybiera, w piątek byliśmy na szczepieniu i jest zdrowy, robi się coraz bardziej kontaktowy i się często uśmiecha :) :) :)

Pozdrowienia!!!!!

Do góry