reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Twoja mała Justynko też jest śliczna, w ogóle wszystkie dzieciaczki na tym forum są urocze, nie moge sie doczekać mojej dzidzi :) Czasami bardzo się wierci i rozpycha, chyba jej tam ciasno ;)
Ten basen w Katowicach naprawde podobno jest super, warto sobie o nim poczytać.

reklama
Witam,

Ale naprodukowalyscie.

Kasia76 gratulacje.

Karolina, ma juz lezki... niezle, panietam, ze dlugo nie widzialam u Soni lez, ale to nie dlatego, ze tak malo plakala, ale poprostu nie lzawila. Obecnie to wlasnie dzieki lezka wiem, kiedy naprawde placze, a kiedy sie zlosci ::)

Wyslalam Sonie do babci, o jak bylo dobrze sie wyspac. Wstalam dzis po 8, a juz o 9 bylam w drodze do biblioteki, dawno sie tyle nie uczylam, nawet ostatnio nie mam czasu na bb :(

Pozdrawiam,

tak, Izuś tę stronkę to my już prawie na pamięć znamy ;)

mokkate wogóle nie widać brzuszka czy Ty go nie zapomniałaś ze sobą zabrać na to weselicho ;) ???

karolinko powodzenia w walce :) szkoda takich pięknych włosów, ciekawe czy Lenka by Ci wybaczyłą gdybyś jej zcięła :) bo ja do tej pory wypominam mojej mamie że podstępem mi kiedyś włosy ścięła :)

Byliśmy dzisiaj z Grzesiem w Bielsku- dzielny chłopak spisał się na medal :)

sandros cieszę sie że wkońcu u zajrzałaś :) bo myślałam że się przeniosłaś w czasie ;) , no ale prawie miałam rację ;) A ja jeszcze ani strony nie napisałam, ale jestem już bliska rozpoczęcia, tzn. napisałam plan :)

mokkate nie widać po Tobie że jestes w ciąży ! tzn po buzi i reszcie ciała taka zgrabna(tzn to co widać :D ) :) służy Ci ta ciąża ,pewnie chłopczyk ;D a córa podobna do taty! i to bardzo! :)

justynka używam olejuszki(skarb matki) i wyczesujemy takim specjalnym grzebykiem dla dzieci(był dołączony do szczotki canpola),szczotka z tym miękkim włosiem w ogóle na to nie działa ::) a i zrezygnowałam z inki bo przeczytałam że ma 5,2 g białka a słyszałam że ciemieniucha może być połączona właśnie ze skazą białkową ::) albo to podziałało albo ta olejuszka że powolutku(bardzo)zaczyna to schodzić ::)

iza1 pamiętam swój remont tak ze 3 miesiące temu,ale była mordęga :p a jeszcze mieszkaliśmy w tym czasie z teściami ::) ale teraz już na "swoim" ;) pogłaskaj brzusio ode mnie :D kurcze,pamiętam jak mała kopała jak była w brzuniu...czasem łapię się na tym że bezwiednie głaskam brzuch ;) ale na szczęście bardzo rzadko :)

sandros Lenie się zdarzało że już w pierwszym miersiącu leciały jej łzy ::) (chociaż słyszałam że noworodkom łzy nie lecą ::) )ale teraz to przechodzi sama siebie ;) No właśnie tak rzadko tu bywasz! a Sonia dalej śpi z tą piszczącą zabawką ? :)

mmm
no właśnie czy by mi to wybaczyła ::) zdjęcia jako dowód są ;D ale powiem Ci że szybko jej rosną włosy :o jak oglądaliśmy z mężem zdjęcia z 1 miesiąca to różnicę widać :) widzę że masz do mamy dalej żal!! chyba jednak nie obetnę Lence tych włosów... ;D i proszę pogratulować ode mnie grzesiowi że taki grzeczny chłopczyk był!! :)

mężuś przyszedł z pączkami ;D lecę wcinać ;D

Dziekuję dziewczyny za miłe słowa.
Wszyscy mi mówią, że będzie chłopak, bo się nie zmieniłam i urósł mi tylko brzuszek
Ale ja wiem, że to dziewczynka. :)
Przy Darii tez tak wyglądałam, a nawet chyba miałam mniejszy brzuch...

Iza- dzięki za link.
Choć dzidzi jeszcze w brzuszku, to mam ochotę na tą szkołę pływania dla maluchów. :)
Na kiedy masz termin?

Karolinna- Daria tez miała ciemieniuchę, ale nie miała skazy.
U Leny trudniej Ci sie jej pozbyć, bo ma długie włoski.
Nie rezygnuj, bo szkoda obcinać....

Mmm- czyżby plan pracy magisterskiej, bo coś mi umknęło...

Witam,

To troche nadrobie, bo Sonia miala maly wypadek i teraz nie zasnie jak wyjde z pokoju.
Zawsze jak zasypia, to robie jej dwie butle, zregupy jak wypije jedna, pobawi sie miskami, pokokosi w lozeczku, pozniej placze i daje jej jeszcze 100 mleka i zasypia. Jak przyszlam jej dac 100 okazalo sie , ze niespodzianka w pieluszce - umylam wiec ja i dalam mleka, poczym szlysze placz - przychodze, a tu Sonia zwymiotowala. Pewnie zabardzo nia powywyjalam przy myciu i jak dostala kolejna partie to ...

MMM moze w innym czasie nie zyje, ale napewno sie skorczyl i to bardzo. CHodze spac po polnocy, a ostatnio szef mnie nie oszczedza, niby sama decyduje czy sie pracy podejme, ale jak krucho z finansami to kto by cie nie podejmowal, kiedys odespie ::)
Powodzenia w pisaniu, ciekawe czy ja tez bede sie tak zbierac ::) Zapewne, tak, ale z drugiej strony to chyba moj promotor do tego nie dopusci - specjalnie poszlam to surowego...

Karolina dalej z nia zasypia, ale udeje mi sie ja jakos zabrac jak spi i raczej udaje mi sie przesppac noc bez mialczenia.

Pozdrawiam,

Mokkate- z moim terminem jest malutki problem. Nie pamietam dokładnie kiedy miałam okres, więc termin mam ustalony wg USG. Podobno im wcześniej zrobione tym bardziej wiarygodne. Miałam zrobione 30 sierpnia 2005 i wynikało z niego że dzidzia ma 9 tygodni i dwa dni (malutka fasolka) a termin na 2 kwietnia 2006 i tego się trzymam. Kolejne USG mniej więcej ro potwierdzały. Na pierwszej wizycie u lekarki powiedziałam jej że prawdopodobnie okres był ok 15 czerwca, ta wyliczyła termin na 22 marzec. W sumie nie wiadomo, ale chciałabym urodzić w marcu :). Do suwaczka dałam datę 2 kwiecień.

mokkate po prostu ciąża Ci służy :) Masz rację codzi o plan pracy mgr i jak się obronię będę mmmm  ;)

sandors już pół strony napisałam  ::) . Ja mam bardzo fajną panią promotor, mnie to bardzo mobilizuje. Powiedziała mi, że głowę da sobie uciąć, że w czerwcu się obronię i chciałabym żeby jednak ją zachowała :)

czas ćwiczeń, ale dzisiaj sobie odpuszczam :)  :p

iza1 pisze:
Mokkate- z moim terminem jest malutki problem. Nie pamietam dokładnie kiedy miałam okres, więc termin mam ustalony wg USG. Podobno im wcześniej zrobione tym bardziej wiarygodne. Miałam zrobione 30 sierpnia 2005 i wynikało z niego że dzidzia ma 9 tygodni i dwa dni (malutka fasolka) a termin na 2 kwietnia 2006 i tego się trzymam. Kolejne USG mniej więcej ro potwierdzały. Na pierwszej wizycie u lekarki powiedziałam jej że prawdopodobnie okres był ok 15 czerwca, ta wyliczyła termin na 22 marzec. W sumie nie wiadomo, ale chciałabym urodzić w marcu :). Do suwaczka dałam datę 2 kwiecień.

Tak mi się wydawało, że blisko mojego terminu.
Ja jestem marcówką- na 21.
Ale może urodzimy podobnie, bo u mnie jeszcze "wszystko pozamykane" ;D

reklama
a ja zjadłam 6 pączków i gdyby nie moje lenistwo to bym zlazła na dół i jeszcze ze dwa zjadła ;D

Karolinna ja wyczesuję szczotką z tej firmy ale taką z twardzszym włosiem, mam tez tą chyba co ty z ttakim naturalnym mięciutkim to tym tez nie robiłam bo tylko głaskałam ta ciemieniuche a tą twardzszą to wszystko zlazło....

Do góry