reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Diablica- jak czytam takie historie o takich lekarzach, to krew mi sie gotuje w żyłach.
Że nie wspomnę o słowach, które cisną mi się na usta.
Pocieszam sie tylko tym, że są jeszcze na świecie lekarze z prawdziwego zdarzenia.

Karolinna- Ta Twoja córcia z dnia na dziń coraz piekniejsza.
Ale jak ona szybko urosła!!!!!! Nie chce sie wierzyć, ze jeszcze niedawno opisywałas poród...

Dziewczyny- od którego miesiąca można z dzidziusiem chodzić na basen?

reklama
mokkate i Karolina ja chyba ogólnie ma, szczęście do lekarzy w swoim życiu a teraz to chyba na Alexa przeszło.... 11 lat temu najpierw lekarz nie chciał mnie przyjąć do szpitala z okrótnym bólem brzucha, potem okazało się że będę opreowana na ślepą kiszkę a jak mnie "otworzyli" to okazało się że miała potężne cysty na jajnikachi (przed operacją zbadał mnie ginekolog i nic nie uznał 8)) operacja zamiast trwać 20 min to trwała 4 godziny... przyczym dali mi za dużo narkozy a za szybko mnie wybudzili i omały figiel nie udusiłabym się im na stole operacyjnym bo wszystkie mięśnia miałam zwiotczałe z narkozy... więc teraz te historie wcale mnie nie dziwią.... szkoda mi tylko Alka... ale trochę masażu i wygibasów mu nie zaszkodzi a wręcz śmieje sięna głos.... czyli "szafa gra"....

Karolina twoje maleństwo jest przeurocze (prawie tak jak moje hi hi hi)

olozb3hv.jpg

diablica to raczej twoje dziecko jest prawie tak urocze jak moje ;D 8) a co do tych przygód z lekarzami :o szkoda gadać >:D i jak tu czuć się bezpiecznym w szpitalu ???

mokkate dzięki :-* :-* :-* faktycznie ,jak spojrzę wstecz to dopiero ją rodziłam :D a teraz i Ty nie długo będziesz na łóżku porodowym :D a co do basenu to zależy od tego basenu właśnie,ale z reguły przyjmują dzidzie od 3 miesiąca życia :) ja też chcę się niedługo wybrać,jak zbiorę chęci ::)

mała zasnęła po bolesnym zdrzeniu z grzechotką :( biedne maleństwo :(

Karolina - dojdźmy do wspólnego zdania żę nasze dzieciaczki są urocze.... hi hi hi ok?

a co to za niedobra grzechotka co sieje takie spustoszenie na głowie uroczego maluszka afe.... niedobra grzechotka.... hi hi hi

mokkate- teżsłyszałam że niemowlaczki od 3 miesiąca mogą chodzić na basen są nawet specjalne pieluszki z haggisa w których dzieciaczki pływają...:)

diablica2 pisze:
Karolina - dojdźmy do wspólnego zdania żę nasze dzieciaczki są urocze.... hi hi hi ok?

ech matki.... ;D ale porozumienie zawarte ;D

diablica2 pisze:
a co to za niedobra grzechotka co sieje takie spustoszenie na głowie uroczego maluszka afe.... niedobra grzechotka.... hi hi hi

a specjalnie kupiłam lżejszą grzechotkę :p gdyby jej to nie bolało to nawet śmiesznie by to wyglądało,bo pomiędzy pacnięciem a płaczem zrobiła wilece zdziwioną minkę ;) mam nadzieję że guza nie będzie bo na spacer z nią nie wyjdę ;)

a co do płaczu to zauważyłam że Lenka wystarczy że zrobi usta w podkówkę a oczy robią się pełne łez :o normalnie powódź ::) a słyszałam już o wykorzystywaniu w późniejszym wieku tej umiejętności jak rodzice nie chcą czegoś kupić ::) ;)

obiadek ugotowany i zjedzony, dziecię nakarmione śpi, kawusia, pączuś i WY !! ;D upajam sie tą chwilą ;D ;D

Mokate u nas na basen mozna od 3 m-ca, ale są i takie gdzie podobno od 2 chodzą, ale kryterium to na pewno trzymanie juz w miarę pewnie główkę !!

Diablica Kasiulec Bidulec !! i jak tu wierzyc w służbę zdrowia !!

Karola no nie mogę napatrzeć sie na te włoski Lenki :)

justyna pisze:
Karola no nie mogę napatrzeć sie na te włoski Lenki :)
dziękuję :-* ale zastanawiam się czy jej tych włosów nie zgolić :p bo walczymy z ciemieniuchą i jak na razie małe efekty,może trzeba trochę więcej czasu... ::) :)

justyna pisze:
obiadek ugotowany i zjedzony, dziecię nakarmione śpi, kawusia, pączuś i WY !! ;D upajam sie tą chwilą ;D ;D
to jednak jest większy maniak baby boom niż ja ;D :D ;)

A teraz obiecany dowód, że potrafię zmniejszać zdjęcia ;D ;D ;D
Przesyłam parę fotek z wesela. Nie mam niestety wszystkich...

To my w komplecie- pierwszy dzień
weselemy0qn.jpg

A to Daria z tatusiem
nowy3ro.jpg
nowy23mh.jpg

A to Daria z mamusią
kid1lk.jpg

karolinna pisze:
to jednak jest większy maniak baby boom niż ja ;D :D ;)
;D no ale strasznie jestem do Was przywiązana !!

a co do ciemieniuchy to u nas tez była, ja jej mocno natarłam oliwką i po kilku chwilach taką szczotką z twardzszym włosiem wyczesałam a wieczorkiem umyłam główkę i spłukałam czystą wodą, zresztą do dzis tak płukam jak myje główkę i juz ciemnieniuchy nie ma. U Lenki to przy tej czuprynie pewnie nie łatwa sprawa !! a jak walczysz z tym ??

reklama
Uff! Chwila wytchnienia (robimy mały remoncik mieszkanka :)) Mężuś pojechał po pączusie do teściowej ;) bo upiekła :) Już nie mogę się ich doczekać.
Karolinna ta Twoja córcia naprawdę jest urocza.
Co do basenu to na niektórych przyjmują już dzieci od 8 tygodnia życia ::), to niewiarygodne ale prawdziwe, no ale optymalnym wiekiem jest 3 miesiące.
W Katowicach na Żelaznej jest super basen (tam właśnie chodzą takie maleństa), ostatnio była na nim moja koleżanka z synkiem, oto link do jego stronki: http://www.swimmer.pl/index.html

Do góry