reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
chochliku ja jestem z tych co raczej nie narzekają, prawdę mówiąc to nie podobało mi się na oddziale poporodowym, ale to może z powodu szoku poporodowego :o i teraz patrzę na to z przymrużeniem oka ;) Myślę że się gdzieś tam spotkałyśmy w końcu 3 tyg. tam spędziłam i na początku ciąży 5 dni, ale Ty masz mnóstwo pacjentek także pewnie nawet byś mnie nie pamiętała :)

reklama
Na zwykłym usg nie widać opętlenia pepowiną,czasem widać,że ona tam jest ale nie widać dokladnie jej przebiegu.Poza tym to właściwie nie ma znaczenia,bo wiekszość dzieci jest owinieta pępowiną i im to nie przeszkadza w niczym.Niektóre się złoszczą jak sie pępowinka im dociska przy porodzie ale sobie z tym radzą,a pewien mały procent dzieci nie daje rady,pepowina jest ściślej owinieta lub  jest krótsza,albo może to tylko czasem zbieg okolicznmości,że serduszko slabnie a w czasie cięcia widać,że było owiniecie pępowiną. Ostatnio przyjmowalam małego morsika,to znaczy urodzil sie w wodzie śliczny chłopczyk i był wyowijany pepowiną jak spadochroniarz,a zupełnie mu to nie przeszkodziło w urodzeniu sie.
Ja chyba na stale sobie dopiszę......CUD NARODZIN JEST WIELKI

mmm......my pracujemy różnie,co 2 miesiące zmiana,raz na sali porodowej raz na oddziale położniczym. Inaczej wyglądają mamuśki w pierwszych dniach po urodzeniu niż potem na fotkach ;-)). No może mam sklerozę,w końcu jestem tu u was najstarsza i mam do tego juz prawo....hahaha. Blond,podstarzałe i w okularach to ja.....zawsze szansa,że ty mnie pamietasz(oby dobrze bo już sie boję)

Chochliku- mam do Ciebie prośbę.
Lekarz kazał mi liczyc ruchy płodu, ale są różne opinie na temat tego, co mozna uznać za serię ruchów.
Mnie się wydaje, że mówił o odstepie 1,5 min., a słyszałam też, że powinien być 15 min. I bądź tu człoweiku mądry!!!
Jesli możesz, to będę wdzięczna za odpowiedź.

Lilithku- tak, byłam u ordynatora (wieczorem). Jest super konkretny i rzeczowy. Wcześniej zadzwoniłam na jego komórkę, żeby się upewnic, czy nie jest zajęty. Pytał, czy to nie ja jestem ta pani z Tychów. Czyżby chodziło mu o Ciebie??? ;D

Mmm- wiem, że czasami potrzebna jest cesarka przy mocno okręconej pępowinie, ale wole to, niż świadomość, że może moje dziecko ma wadę serca. Bo juz zaczynałam się bardzo, bardzo martwić.

Mokatko,napewno nie co 15 minut.U nas robi sie tak,że liczy sie ruchy 3x dziennie przez godzinę.Liczysz te ruchy,które wyraxnie czujesz.To tak subiektywne uczucie,że nie da się opisać jak formułkę.I czy to bedzie kilka kolejno po sobie nastepujących,czy pojedyncze to ja liczyłam.Jest jeszcze ocena ruchów w usg,nazywa sie to test Meninga.Lekarz obserwuje tzw.małe i duże ruchy,czyli ocenia zywotnośc bąbla.Gdyby miała być 15 minutowa przerwa to nikt by nie miał wiecej niż 4 ruchy na godzinę;)

chochliku przeszukuję w pamięci położne blond, ale żadnej w okularach nie pamiętam - to chyba nie masz się co bać :-D no chyba że masz coś na sumieniu ;) Wcześniej miałam typ która to możesz być Ty- ale to tylko po wypowiedziach, i wtedy by się mogło okazać że odbierałaś mi Grzesia po cesarce :)

mokkate na pewno wszystko będzie dobrze, nawet nie myśl o żadnych wadach serca, najważniejsze jest pozytyne myślenie :)

Mokkate ja niestety jestem Z BB!!! :(:( jej taks ie boje to taki kawal drogi...czy to chore ze juz sie tak denerwuje? przeciez to 29 tc? ponoc urodze raczej srodkiem kwietnia bo mala jest nisko usadzona i duza jak na swoj wiek-o 2 tyg nawet mi sie termin wacha:( W dodatku przed katowicami sa takie korki:(:( Myslicie ze z BB zdaze? bo ja sie glownie dlatego tak martwie:(:(

Co do Switaly to wlasnie same mile rzeczy slyszalam no i ze konkretny rzeczowy itd:) Tylko nie wiem jak najlepiej zrobic...czy pojechac na dyzur w czwartek pod wieczor czy umowic sie na wizyte:(a wizyta ponoc 150 zl chyba kosztuje:( ja nie wyobrazam sobie prawde powiedziawszy teraz zaplacic 150 zl i za miesiac znow:(:(

Karolinna to dobrze ze zartownis bo to znaczy ze umie rozweselic kobiete i staras ie jej ulzyc:):):) ja nie lubie takich powaznych co sie nawet nie usmiechna:(

mmm gratuluję :)

chochliczko ,dzięki :-*

dziś byliśmy na spacerku i zmarzłam ;) mała pewnie nie bo przespała spacer ;)

dobranoc dziewczęta

reklama
hej

Przyszlam tylko dac znac ,ze zyje ..ledwo:( .
Karola Oliverek sie bardzo nerwowy zrobil :( placze , wscieka sie , rzuca sie po lzku , bije .
Nie umiem sobie dac rady z nim :( . Zostaje pod dobra opieka ,ma wszystko, oprocz mamy .
Wiedzialam ,ze po swojemu przezywa , ale nie mialam pojecia , ze az tak.
Czasem mam wszystkiego dosc . Szczegolnie ,ze zostalismy sami.

Spadam , zaczynam sie roztkliwiac nad soba
Kolorowych snow pa

Do góry