reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
dziś moja mała,po raz pierwszy,przwróciła się z brzuszka na plecy :) a jaka była zdziwiona ;D chyba tak samo jak mama ucieszona ;D

dziś jedziemy na usg bioderek na raciborską :) korzystamy z uprzejmości moich rodziców co do auta :) (lepsze to niż ściskanie się autobusem)

kasia178 a jakie miałaś znieczulenie na cesarce? ja miałam zewnątrzoponowe i powiem Ci że miesiąc po cesarce dalej okrutnie bolała mnie głowa łącznie z uszami,ale tak podobno jest po tym znieczuleniu,aktualnie już nie boli i jest ok :) trzeba to przeczekać chyba :)

koreczek
mnie też by to ruszało :(

sandros tylko się nie połam!!! w sobotę musisz być :)

reklama
Hej!
Ja od wczoraj jestem po sesji. Co prawda nie znam jeszcze wyników, ale jestem dobrej myśli :)
Grześ ma zatkany nochal i strasznie mu świszczy podczas odychania, ale katar nie leci- znacie takie zjawisko ??? No i troche zaczął kaszleć.
Miłe sobotnie spotkanie chyba nas przez to ominie :( :( :(
sandros wyszalej się na nartach i za mnie :)
karolinnko pocze4kajmy jeszcze aż Kasi skończy się miesiąc po cesarce i będziemy razem ćwiczyć ;)  a przynajmniej się będziemy mobilizować :)
...idę sprzątać bo wygląda u mnie jakby tornado przeszło... ale wcześniej kawka...
Buziaki

MMM a nie jest to tzw sapka ?? bo Liwia tez tak miała że zero katarku a buzią oddychała ! ja używam Euphorbium w sprayu do noska SUPER polecam to jest homeopatyczne i bardzo pomaga !!!

A ja tak niewyspana ze szok od kilku dni Liwii sie pokiełbasiło ze spaniem i co chwila z rykiem sie budzi i płacze przez sen tak jakby coś jej sie śniło a tak fajnie mi spała bo 8 godz bez przerwy od 20 do 24 i jedzonko i od 24 do 8 a teraz ::) Juz jej dzis siuski na posiew wziełam bo boje sie czy to nie jakies paskudztwo sie przypałętało, a przy okazji morfologie robiliśmy i moja panienka dzielna ani nie pisła tylko sobie gadała z pielęgniarką ale sie usmialiśmy a TYLE strachu było :)

A tak poza tym to mam doła i wczoraj godzine ryczałam jak bóbr bo TAK mnie wkurzył mój mężuś ze jakby nie Liwia to bym zabrała sie i pojechała do siostry !!!!!

Kasia ah te "kochane" teściowe ale przynajmniej z nią nie mieszkasz bo ja musze moją na codzien znosić !!! i srednio 3 x dziennie wyprowadzają mnie z teściem z równowagi !!!

Sandros wyszalejcie sie i dotleńcie !!! i czekamy na relacje ja dzis siedze w domu bo mi sie nic nie chce !!!!

justynko to może być to, faktycznie od urodzenia trochę chrapał, ale teraz się to nasiliło, jest pogodny i nie widać po nim choroby

Witam:)
jest juz troszke lepiej...ale mala od 3 dni sie prawie nie wierci:(:( tzn czuje ze sie rusza ale to jest takiejakby echo ruchow i jakby raczej uderzala do srodka:(:( mam nadzieje ze jest wszystko oki!

Co do tej stronki o fryzurkach tez baardzo mi sie podoba:):) i fajnie Karolinna ze ja zamiescilas bo chcialam sobie cos zafundowac na glowie hihi :)

jesteśmy już po usg bioderek :) wszystko ok :) kazali się zgłosić dopiero z następnym dzieckiem :)

mała dostała dziś pesel :) dorosła pannica :)

justyna nie przejmuj się! mój ten mnie często wkurza ale znoszę ze względu na dziecko ::) trzymaj się dzielnie.

mmm
szkoda :(

Witam,

Karolina - idz do innego lekarza, USG bioderek jest co jakis czas. U Soni bylo wszystko OK, a trzy razy bylam - po porodzie, po chyba 3 miesiacach kolejna, a potem mialam byc jak zacznie chodzic. Czeka mnie jeszcze jedna wizyta jak bedzie miala dwa lata, by juz ostatecznie stwierdzic, ze wszystko ok.
Obecnie Twoja mala ma chrzastki, to zacznie kostniec, czasem dopiero w tedy wychodza klopoty, tak mial moj siostrzeniec, dopiero na drugim badaniu lekarka sie zaniepokoila.
Oczywiscie nie strasze Cie i ciesze sie, ze obecnie jest wszystko super i wierze, ze nadal tak bedzie ;)

Lilith, napewno wszystko OK. Tobie sie uspokoilo, to i dzidzia w srodku tez...

MMM teraz juz odpoczynek ;D ja juz zazywam ;D
Wyszalalam sie jutro bede to czula. Za Ciebie tez, sie wyszalalam, zobaczysz, jutro z lozka nie wstaniesz przez zakwasy ;)

Bawilismy sie w trojke suuuuper. Dawno nie widzialam Soni tak szczesliwej. Najbardziej podobala jej sie jazda nie na sankach, a jak ze snowbordu zrobilam sanki i z nia zjezdalam, ciagle pokazywala na deche i pozniej raczka na szczyt gory ::) Jejku na gore to chyba z nia 15 razy wchodzilam, wszyscy na nas patrzeli, jak z takim brzdacem zjezdamy. Sonia nawet sama na gore wchodzila, ale nie, nie by zjechac, a by zbiegac - jak jej sie podobalo jak nabierala rozpedu...
To jednak nie koniec dnia. W domu zjedlismy obiad i dalej na dwor. Poszlismy do parku i budowalismy iglo, ale poniosly nas ambicje i za duzy okrag zrobilismy i nasze iglo stalo sie bunkrem.
Zdjecia beda w przyszlym tygodniu, bo ja u siebie nie moge zrzucic :(

Pozdrawiam,

Hej!!!!

Karolinna, gratulacje dla Leny z powodu jej wyczynu :) :) miałam cesarkę z narkozą, ale mój gin mówi, że narkoza jakoś musi ze mnie wyjść i niestety może się to objawiać bólem głowy, mdłościami itp, normalnie przypomina mi to początek ciąży ale to jeszcze na pewno nie to ;) bo musiałoby to być niepokalane poczęcie ;D ;D ;D

Mmm, 18 stycznia mija mi miesiąc od cesarki i zaczynamy zatem ćwiczyć :) :) mam tego ciała trochę do zgubienia ::) ::) trzymam kciuki za pozytywne wyniki egzaminu :) Jak tam Grześ? wklej jakieś zdjęcie przystojniaka :)

Sandros, zazdroszczę Wam szaleństw na śniegu z malutką, też bym poszalała, ale to chyba następnej zimy dopiero, chociaż kto wie, wydaje się,. że ta zima nie ma zamiaru skończyć ;)

Justyna, faktycznie, mieszkania z teściami wyobrazić sobie nawet nie potrafię więc współczuję. Moi mieszkają na tym samym osiedlu, i to niestety też jest jeszcze stanowczo zbyt blisko :(

Dziewczyny, a w ogóle smarujecie brzuchy jakimiś balsamami ujędrniającymi czy czymś podobnym? a jeśli tak to czym? ja mam wrażenie jakby mi za dużo skóry na brzuchu zostało, nie mogli jej od razu wyciąć przy cesarce?? ;D ;D

dziś byłam u gina i mnie martwił: mam początki zapalenia macicy :mad: dostałam 3 zastrzyki w brzuch i dwa w tyłek i antybiotyk w zastrzykach domięśniowo przez 14 dni :mad: :mad: na szczęście mogę przy nim karmić piersią (za to siedzieć nie mogę ;)). gin mnie pocieszył, że w porę przyszłam bo jeszcze nie jest to nasilone. Z czego się bierze takie diabelstwo?? :( :mad:

Specjalnie dla tych, które chcą mieć nową fryzurkę wklejam linki do stronek z fryzurami, wyszperałam w necie:

http://www.fryzury.friko.pl/
http://gallery.hairboutique.com/default.asp
http://www.hair-news.com/fvs1.html
http://hair-factory.com/english-galeria1.php
http://hairstyles.free-beauty-tips.com/short_hairstyles.html
http://www.hair-styles.net/
http://www.thehairstyler.com/
http://beauty.ivillage.com/ -tu można dopasować fryzurkę do własnej twarzy
http://www.makeoversolutions.com/

Pozdrawiam i życzę miłej i spokojnej nocy :) :) :)

reklama
czesc

No laski nie nadazam za Wami :(

Ciesze sie ,ze dzieciaczki pieknie sie rozwijaja i robia postepy ;)
Karolka Lenka juz panna na wydaniu ;) wnet weselicho bedzie.

Kasia kuruj sie , osczedzaj jak to tylko mozliwe i ubieraj cieplutko.Nie daj sie chorobie a szybko dojdziesz do formy. Trzymam kciuki .

Sandra faktycznie wyszaleliscie sie za wszystkie czasy chyba :D, Sonia pewno padla :D
Hmm a my siedzimy w domu ,sanki stoja , a mama ledwo zywa . Podesle do Ciebie Olivera ;D
bedzie Soni razniej ;)

MMM pochwal sie wynikami , gdy tylko sie dowiesz ;) oczywiscie tylko dla potwierdzenia ze poszlo bardzo dobrze ;D
A na katarek i przy ogolnym przeziebieniu polecam BABYPULMEKS ( chyba sie to tak pisze) Jest to masc i mozna nia smarowac klatke piersiowa ,plecki i nozie dla rozgrzania .

Ok laski , co tu bede Wam przeszkadzac , lece , jutro znow do pracy i 12 godz. przede mna .Pa kolorowych snow

Do góry