reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Wczoraj wreszcie wybraliśmy sie na zakupy "dzidziowe". Oczywiście w pogodę najgorszą z możliwych ;D
Nic to, bo trochę zakupiliśmy, resztę zamówiłam na allegro i powol, powolii mogę szykować się do szpitala. :D

Fajna ta stronka z fryzurami. Ja mam włosy kręcone i odwieczny problem- większość modnych fryzur jest dla włosów prostych. Prostowanie codziennie odpada...zbyt leniwa jestem ;D

Co do smoczka, to niestety, dałam Darii zbyt szybko i kłopoty z karmieniem sie pogłębiły.. :(
Teraz nawet nie kupuję!

Jeśli chodzi o Kaśkę, to lekarze podejrzewają wielowodzie. Jest na lekach.
Dzidziuś waży 3300, ale płuca nie są jeszcze rozwinięte.

reklama
hello

Justysia ;D jak zwykle znow cos namieszalam , tak sie cos mi wydawalo ,ze cos nie gra :D , dzieki za potrwierdzenie pomylki ;)

Chochliczko ale sie masz fajnie ::) zawsze chcialam isc na polozna , ale tak jakos sie stalo ,ze zostalam zwykla pielegniarka ;D Choc kto wie .... moze kiedys jeszcze zrobie jakies studium ;)

Sandra podobac sie mu podoba , dlugo krazyl za praca , ale w koncu znalazl , wprawdzie to nie szczyt jego marzen , ale mysle , ze na poczatek dobre i to .
Najwazniejsze ,ze ma pieniazki ;)

Karola co z tymi fotkami ;D , sie doczekac nie moge. A grzechotke na kim probowalas?;D

Lilithku kuruj sie sloneczko , cobys nam szybko wyzdrowiala. :-*

Ide porawic suwak :-[

cześć dziewczynki!!

Karolinna, fajna ta stronka z fryzurami, a ta fryzurka co sobie upatrzylaś śliczna. Ja mam włosy średnie, z tendencją do kręcenia (choć próbuję je prostować, najczęściej bez skutku) i ttak się zastanawiam czy obciąć czy może zrobić sobie lekką trwałą, takie łagodne fale O0 O0 O0 W każdym razie coś muszę z sobą zrobić bo wygląam koszmarnie :p

Lilith, dużo zdrowia życzę, dbaj o siebie i rozpieszczaj się, póki jest na to czas, potem kto inny będzie rozpieszczany ;D

Czarnulka, Ty lepiej uważaj na te noże od teściowej ;) ;D

Justyna, mojej teściowej to nawet zdjęcia nie przekonają, że nie krzywdzę Bartusia na basenie, uzna, że to fotomontaż Czasem mam ochotę jej coś zrobić... >:D >:D np. dziś, mąż poszedł do sklepu, ja karmiłam, ona dzwoni i dzwoni na tel, to po 5 czy 6 razie odebrałam, pyta co tak długo, ja mówię, że sama jestem i karmię Bartulka, a ona mi wyjeżdża że jak karmię to po co odbieram, że nie wolno, że dziecko musi mieć kontakt z matką itd... To po co wydzwania tyle razy??? Myślalam, że to ktoś inny i że coś ważnego, do męża z pracy albo coś.... Br....

My dziś byliśmy z Bartusiem u okulisty bo rano miał tak zaropiałe oczko, że nie mógł otworzyć, a całą noc przemywałam. Płakać mi się chciało jak widziałam jak się męczy. Wcześniej wzywaliśmy pediatrę ale to co przepisała na zapalenie spojówek działało tylko do zaprzestania brania. Okulistka podała silniejsze krople i zleciła masaż oka i noska, żeby udrażniać kanaliki łzowe tak przez 14 dni ale przypuszcza, że to nic nie pomoże i trzeba będzie kanaliki udrażniać chirurgicznie :( :( :( :( Biedny Bartulek, bardzo jest marudny przez to i cały czas chce być na rękach, moich tylko, a ja już padam i dlatego zamówiłam sobie wczoraj chustę do noszenia dzieciaczków. Zobaczymy czy się sprawdzi.

Mokkate, pozdrow kasię, niech dzidziuś czeka jeszcze w brzuszku mamusi :)

Aha! szukam zestawów ćwiczen dla mam po cesarce ;) jakby ktoś coś miał to będę wdzięczna :)

Bartuś dostał dziś kolejny prezent od moich kolegow i koleżanek z pracy- taką matę ze stojakiem z zabawkami, super sprawa, sami takiej byśmy mu nie kupili bo 200zł to trochę dużo dla nas na takie coś. Moi współpracownicy mają gesty, wszyscy w nim zakochani, wcześniej dostał od nich nianię elektroniczną, to pewnie przez to, że pracuję w większości z ludźmi ok.50 lat, którzy już mają dorosłe dzieci a wnuków jeszcze nie mają i oszaleli na punkcie mojego smyka ;D ;D ;D

Pozdrawiam i idę tulić mojego marudnego dziś Bartulka, papa

aga77 fotki będą :) a grzechotkę próbowałam na własnej głowie ;D konkretnie na czole ;D ale za mocno nie uderzałam ;)

kasia178 ja prostuję włosy właśnie,trochę z tym zachodu :p nie ma to jak znajomi ;) przynoszą prezenty ;D to jest ta stronka z ćwieczeniami po cesarce ja ćwiczyłam ale na razie przestałam bo coś brzuch mnie rozbolał :p a ćwiczyła te ćwiczenia "po miesiącu po cesarce" .Ja jak karmię a ktoś dzwoni to totalnie olewam ;) jak coś chce to zadzwoni drugi raz ;) a oczko mojej małej też bardzo ropiało ale teraz ropieje może raz na tydzień i przez chwilę,więc ok bo ten zabieg mnie przerażał :mad:

czranulka życze pozbycia się bólu.

dziś zaliczyliśmy spacerek ,chociaż chlapa to przynajmniej ciepło ;)

dobranoc :)

karolinna pisze:
chochlik twoja wypowiedź zabrzmiała tak jakbym była jakąś fanatyczką ;)

koreczek ale się masz fajnie,przynajmniej się nie nudzisz w życiu ;)

sandros a jak przekonałaś małą do łyżeczki ?

pozdrawiam i życzę słodkich snów :)

tak tylko czasem serce ściskało jak sie te biedne dzieciaczki widziało zależne od drugiej ososby

Witam,

U nas nasypalo sniegiem. Teraz roztopy i wszystko w dachow spada. Zeby wyjsc z Sonia i wozkiem na spacer, to nie lada wyczyn. Zostawiam Sonie w klatce, sama szybko przebiegam, patrze na dach czy nie szykuje sie lawina, szybko powrot po Sonie i w miare mozliwosci, po zwalach sniegu wyjezdam z klatki ::)

Dzis sloneczku swieci, zapowiada sie fajna pogoda, brutalnie obudzilam Rafala i wybieramy sie na narty - uciekam wiec.

sanki7qs.gif

Pozdrawiam,

reklama
Sandros, to miły dzień Ci się szykuje :) :)

Karolinna, dzięki za tę stronkę z ćwiczeniami, jeszcze kilka dni i ja też będę miesiąc po cesarce i może wreszcie się zmobilizuję do zrobienia czegoś z sobą i zacznę ćwiczyć ;) ;) Chciałabym już jak człowiek wyglądać ::)

Chyba złapałam migrenę, boli mnie pół głowy :( Bartulek zasnął, idę spróbuję pospać koło niego, papa

Do góry