reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Cześć dziewczyny
pewnie większość mnie już nie pamieta...byłam kiedys pod loginem Ewcik mama Filipka. Mam teraz więcej czasu i fajnie by było znów do was dołaczyć. Gratuluję wszytskim rodzicom kolejnych dzieciaczkow MamaBoo, Kubusiowa, Baska, Bodzinka i tym ktorych nie wymieniłam.
Ja nadal mam jednego urwisa Filipek juz skonczył 6 latek na razie przedszkole ale w nastepnym roku do szkoły.
Mam nadzieje ze wdroże sie na nowo na tym forum jak kiedys, a uwierzcie czesto was wspominałam bo jakby nie było prawie 3 lata byłam z Wami. W najblizszym czasie postaram wkleic fotki nasze.

Buziaczki dla Wszystkich !!!

reklama
Ewcik a nie masz dostępu do starego konta ? Wklejaj fotki, cobyśmy uwierzyły, że to ty :p
Kasia a co Titek sobie zażyczył ? U nas co chwilę się to zmienia. Oskar ma takie wymagania, że niektóre prezenty na urodziny przeniósł :-D A na topie: perkusja, łamana deska, rolki, tor ścianowiec, Monster Truck (niezmiennie), coś na zdalne sterowanie, łódka i ... wszystko co reklamują :-D My byliśmy na Truchana, ale na chirurgii. Czysto było, ale personel... makabra ! Za to teraz jak byliśmy na oddziale niemowlęcym to personel rewelacyjny. A co jest Titkowi ? Lepiej się już czuje ?
Bodzia, Iza, Kasia współczuję problemów z uszkami. My mieliśmy tydzień temu akcję i Oskar płakał z bólu, ale po podania Ibufenu przeszło, lekarka stwierdziła, że może to być przez zatkane uszy i musimy psikać taką oliwą, która g*** daje...
Bodzia gratulacje dla Filipka, teraz to pewnie musisz mieć oczy dookoła głowy ;-) My na razie cieszymy się etapem "leżę i pachnę" :-D
Iza mieliśmy identycznego chomika - oddaliśmy teściowej. Teraz marudzi o psa. Ale my nie chcemy, bo nie mamy na niego czasu, niestety. Póki co zostają rybki i na razie musi mu to wystarczyć.
Kasia

Boo a czemu oddaliście chomika:confused: Ja muszę przyznać, że ta nasza chomisia Weronisia :-D to ulubienica nas wszystkich :-), nawet teściowa ją lubi i się jej nie boi :szok:a myślałam, że będzie inaczej :-p. A rybki też mamy :-).

Co do uszek to Karolcia miała je czyszczone kilka razy już, bo też ją bolały i lekarz stwierdził, że ma skłonność do gromadzenia woskowiny. Raz miała czyszczone takim jakby odkurzaczem. Lekarka wkładała jej do uszka taką rurkę, która wyciągała wszystko jak odkurzacz i było to widać na ekranie. Ale najczęściej laryngolog czyścił jej takim specjalnym drucikiem , mówił zawsze, że wyjmuje z uszka robaczki. Teraz jak Karolinka jest po zabiegu to na razie nie ma problemów z uszkami i odpukać!

A ból ucha to naprawdę koszmar-sama się o tym niedawno przekonałam:eek:.

Ewcik witaj spowrotem :-).

My też jesteśmy na etapie listu do św. Mikołaja, już jest napisany :-), a lista żądań dłuuuga, oj długa..... ;-)

zyje ale ledwo ;-)
Niedługo zrobie sobie specjalizacje z chorób dziecięcych :-p Lepsza selekcje w lekach robie niz pediatra ;-) Fifi zaflegmiony wiec pani doktór znowu zmieniła syropki..akurat a kasa było kruchutko więc od razu nie wykupiłam, na szczeście antybiotyku nie było, podawałm to co w domu i co??/ Poprawiło się:confused2::confused2:Ale idziemy do alergologa ech...
Ale za to Lolo po badaniu zdrowy, wyniki dobre wiec się musze z jego chudościa pogodzić:rofl2::rofl2::rofl2:
Anetka ach jaki fajny etap :-p Leze i pachne :-p

:-) P1000461.jpg

Boo - my po środku leczenia jesteśmy, za ok. 3 m-ce się okaże co ze słuchem P. u nas na Miko jest Ferdynand i rozjazdy - to było w liście narysowane i napisane, a dodatkowo dziś kupiłam mu koszulkę Scoobiego. standardowo hasło było o makietę, ale wyciszyliśmy póki co - ustalone, że na makietę jeździ do wujka. na Gwiazdkę mam dla niego taki zestaw Tomek i Przyjaciele Wielka przygoda Tomka R9634 (1935566352) - Aukcje internetowe Allegro, ale zobaczymy, bo też wspominał o czymś sterowanym, a nie potrafi sprecyzować czy chce wyścigówkę, czy jeepa, czy też traktor z przyczepą. a my widzieliśmy bardzo fajny laptop edukacyjny i też bierzemy pod uwagę. a z niezamówionych rzeczy na Gwiazdkę będzie mieć spiralę z torów i jakąś grę.

U nas i Mikołaj i Gwiazdka skromne i symboliczne jak co roku...
Boo Lolo nawet o polowie zabawek nie słyszał :-p Perkusja, mocne nerwy miec musicie ;-)
Szalejecie z zabawkami dziewczyny ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
bodzinka piekne decu ;] ja sie kiedys tez w to bawilam ale u mnie to raczej zabawa byla;] tak samo jak wyplatanie koszykow z gazetowych rurek itd ;> ja niestety szybko sie nudze :tak: co do swiat to u nas tez zawyczaj skromnie syn dostaje 3 prezenty od nas, od jednych i drugich dziadkow. Staramy sie raczej zeby dostal ubranka bo zabawek ma juz multum(jedyne dziecko w obu rodzinach) i wiecie mamy male 3 pokojowe mieszkanie i jakby kazdy przynosil zawsze zabawki to bym sie nimi zasypala i tak wszelkie zabawki typu edukacyjnego :maty, jakies miski, stoly itd sa w piwnicy bo syn wyrosl a dla drugiego bedzie w sam raz

Do góry