reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Iza mój bratanek też miał 5 lat jak mu jeden ząbek wypadł.My na razie mamy wszystkie, Oskar ma duże przerwy między zębami i ostatnio tak je oglądał w lusterku i się ze mną wykłócał, że on miał między tymi przerwami zęby tylko mu wypadły :-)
Do którego pediatry chodzicie ? Do EPIONE ?
Karolinna u nas zajączek przynosi hulajnogę, jak co roku Oskar musi mieć "zestaw ruchowy" - rower+rolki+hulajnoga. Z roweru i hulajnogi wyrósł, ten pierwszy dostał na urodziny a teraz jeszcze hulajnoga. Przyjdź do mnie okna umyć :-)
Kubusiowa tak ja myślałam - u mnie w okolicy nie ma nigdzie zajęć dla ciężarnych. Cóż - pozostają delikatne wygibasy w domu...

Mam już dosyć tej pogody, wczoraj prawie lato a dziś ? Ehhhh...szkoda gadać.

reklama
Karolinna - u nas zajączek przynosi w tym roku Kamilkowi nowy rower (bo wyrósł) i rolki przyniósł ale dostał je wcześniej, zeby już jeżdził a Julce krzesełko do karmienia z którego już korzysta :))

u na Zając przytargał rower już, a jeszcze ma dostarczyć tory i dwa spalinowozy (jak je Tit określa) - to z życzeń Piotra. a gratisowo będą klocki lego4+.

ja jutro Titka po rehab. odstawiam do przedszkola, a potem gnam po ziemię i zaczynam walczyć.

cześć

wczoraj miałam spotkanie z koleżankami z którymi chodziłam do studium, nie ma to jak sobie poklachać :-)

Lenka i Darunia dostaną od nas 2 Barbie :tak: okazało się że z całych lalek została im tylko jedna a reszta była wybrakowana więc ;-) a co dostaną od dziadków to jeszcze nie wiem, na pewno Zajączek zostawi na działce słodycze w różnych miejscach do zbierania, jak przez ostatnie 2 lata:tak:.

justyna to jest właśnie fajne że trójka dzieci a każde inaczej się rozwija, rośnie. Wiele może zaskoczyć;-).

iza
i co dostała Karolcia od wróżki zębowej? Lenka ostatnio pytała czy ta wróżka naprawdę istnieje ;-).

mamaboo
chętnie bym umyła ci okna a jak masz jeszcze coś do prasowania to też chętnie:laugh2: . I Oskar umie jeździć na rolkach? ja chce uczyć Lenkę bo ma właśnie rolki i tak jakoś nam schodzi ta nauka.

baska
a Kamilek też już umie jeździć na tych rolkach? Julka polubiła krzesełko?:happy:

kaska
kurcze Titek wie czego chce:happy:. Powodzenia na działce, a ty już nie pracujesz ? pamiętam dawno temu jak mi pisałaś na gg że cię wkurza ta robota.

dziewczyny iza puściła na facebooku taką historię kobiety do której na parkingu Auchan podeszli dwaj faceci chcąc sprzedać jej perfumy, dali jej do powąchania a tam był chloroform i okradli ją a jeszcze miała wstrząs mózgu bo się uderzyła przy upadku! piszę żebyście uważały na parkingach i w innych miejscach! ja tydzień temu miałam podobną sytuację na parkingu w Realu, facet pytał się mnie czy nie chce kupić perfum , ale ja szybko podziękowałam i poleciałam do sklepu (nie interesują mnie takie produkty z lewej ręki ) i zapomniałam szybko o tej sprawie a jak wczoraj przeczytałam tę historię na fb to powiem wam że serce mi zadrżało! i mogę Bogu dziękować że tak się dla mnie skończyło szczęśliwie. Uważajcie!

Do napisania później.

Karolinna - jestem w szoku....i nie mogę do tej pory uwierzyć bo myśmy mieli taką sytuację jakieś 3 tyg temu i mój mąż poświęcił tej osobie pare minut a byliśmy z dziećmi kurde ....dobrze, ze nic się nie stało. Muszę powiedzieć A. i koniec już słuchania czyiś bredni... Kamilek jak pierwszy raz ubrał rolki to szczerze myślałam, ze nic z tego nie będzie po 10 min zaczął coraz lepiej sobie radzić aż w końcu już jest ok ale nie idealnie ;) Dzisiaj też pójdzie na rolki bo ładna pogoda. Julcia krzesełko czy polubiła??? raz marudzi w nim a innym razem siedzi spokojnie :)))

Teraz was troszke opuszczę bo po świętach wracam do pracy i muszę zakuwac teorie do prawa jazdy. Strasznie się boję ale już najwyższy czas zacząć chodzić na kurs.

Karolinna - a ty niedawno robiłaś prawko bo pamiętam jakieś 2 lata temu chyba powiedz mi jak ci jazda szła??? Bo ja juz jeżdziłam z mężem i do przodu jest ok ale do tyłu się boję i jakoś nic nie widzę w tych lusterkach jak cofię :)))

Ostatnia edycja:
basia dokładnie, żadnych pogaduszek jak się kogoś nie zna i ktoś zaczepia, ile kiedyś było gadania o tym jak okradali w pociągach, podobna sprawa. A prawko zrobiłam w zeszłym roku, egz miałam 31 sierpnia ,i to było moja drugie podejście więc nie jest tak źle:-) . Jeździ się super, ta wygoda ale co się stresu najadłam to moje;-) najgorszy był pierwszy tydzień samodzielnej jazdy swoim autem, bo jednak już nie było instruktora obok który też miał pedał stopu ;-) no i nie było znaku L i nikt nie wiedział że jestem "świeżakiem" :-D ale jestem z siebie dumna i już nawet denerwuję się na innych kierowców jak jeżdżą barany;-) . A co do rolek to widzę że nie ma co czekać tylko ćwiczyć.

kaska z tym szukaniem to naprawdę świetny pomysł, warto skopiować:tak:. Dużo śmiechu przy tym.

Dobrej nocki.

Karolinna Oskar dostał rolki w zeszłym roku, ale niezbyt chętnie na nich jeździł, może w tym roku będzie miał większą ochotę. Nie chcę go zmuszać, bo go niepotrzebnie zrażę.

czesc dziewczyny

forum sie rozkreca to pieknie :-)

do mnie przyplątało sie przeziębienie boli mnie gardło i mam mega katar do tego samopoczucie do bani :-( byle sie nie poddać :tak:

widze że zajaczek u niektórych dzieciaczków taki sam tj. Kubus tez dostanie rowerek.

O i temat rolek tez jest Kuba w tym roku równiez zaczął naukę i nawet mu pomału idzie no nie można tego jeszcze nazwac jazdą ale nogami juz iwe jak "manewrować" żeby udało mu sie podjechać. Ćwiczy dzielnie sam na naszym tarasie kilka razy tatuś z nim był na "trasie" mamy zamiar po swiatecznym sniadanku wybrac sie na duzy parking i tam beda moje chłopaki ćwiczyc bo mąż tez sobie sprawił :-D. Niech ćwiczą potem na wczasach jak bedziemy nad morzem oni beda jeździć a ja sobie poleniu****e z książką w ciszy :-D

no dobra to znikam bo czekaja mnie okna na dole, wczoraj "machłam" 10 okien dachowych na górze:-p

reklama
Dziewczyny szukamy miejsca gdzieś niedaleko (najlepiej agroturystykę) na weekend majowy. Macie jakieś pomysły ? Może byłyście w jakimś ciekawym miejscu, dobrze żeby to było w takiej miejscowości żeby Młody się nie nudził. Szukam i szukam w necie i nic nie potrafię znaleźć...

Do góry