reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
hello

baska
nie poddawaj się i napisz jeszcze raz;-)

iza ja bardzo chętnie przyjadę do was na plac, tylko poczekamy na ładną pogodę, a piasek w piaskownicy kiedy wam wymieniają?

married szybko macie wyniki naboru do przedszkoli, ja sprawdzę u siebie ale nie wiem czy nie w maju? :rolleyes2:

kaska może tak pokaż na fotkach co tam masz na tej działeczce, jakie kwiatki. Sadzicie tylko kwiatki czy np. cebulę też?

kubusiowa no no jakie śpiochy ja wstałam dziś o 6.30 :-p . Ja cały czas czekam na te wiadomości o spotkaniu? :tak:.

Miłeeeeeego dnia :-).

reklama
Kubusiowa - fajnie, że pogoda się robi, ale ziemia najwcześniej w poniedziałek będzie przywieziona, bo musi obeschnąć. facet stwierdził, że przecież bagna mi nie przywiezie.

Karola - zdjęcia pokażę jak porobię i działkę pomaluję, bo teraz to wstyd. na weekend majowy powinniśmy dostać kostkę do wyłożenia tarasiku. z kwiatków póki co to tylko tulipany rosną, kilka prymulek i czegoś tam jeszcze. ale cebulek do wsadzenia mam jakieś 120szt. ale rozmawiałąm z ciocią i mi móiła, że mam nie panikować, bo ziemia jeszcze nie wygrzana i jak wsadzę to po świętach to nic się nie stanie.

Kubusiowa - no właśnie :( ale jutro spotkanko :))) JUż dziś mierzyłam Julcię w ubranko od Ciebie i jutro przyjedzie w tym do cioci Kasi ;)

Karolinna - ja nie ograniczam teraz produktów, gdzie jest jajko bo jemu wysypka tzn plamki mało kiedy wyskakują. Napewno juz jajka na twardo, które lubi nie dam. Dziwie sie, ze ma współczynnik 5 a objawów takich nie ma. W czerwcu wizyta u lekarki alergolog to zobaczymy co powie bo testy robiła mu pielegniarka.

karolinna - pisalam o spotkaniu dzisja rano w poście i teraz patrze że nie ma tego wcielo mi polowe posta jak to sie stalo nie wiem:szok:

Wiec mysle ze jezeli u mnie to jak tylko bedzie cieplutko, chyba że pierwsze spotkanko w katowicach ale to ja proponuje ten park co kiedys zaraz przed wjazdem do centrum katowic jadąc z mojej strony, bo Iza pisala że gdzies u niej ale ja nie jestem za bo nie bede krązyc po katowicach.

Witam o poranku! :-)
Idę dziś do pracy więc tak na szybko, piękna pogoda,ciekawe czy ciepło będzie. Karolinka przynajmniej skorzysta bo jak będzie ładnie to pojedzie z dziadkami na działkę.

Kubusiowa ja mieszkam obok parku, nigdzie nie musiałabyś błądzić bo oba te place są zaraz przy parku. Ale oczywiście zadecyduje większość ;-). W parku nie ma takich fajnych placów zabaw ale coś tam jest więc nie ma źle.

Wczoraj Karola straciła 3 ząbka!!!! :-D Na jabłku!!! :-D. To już trzeci ale pierwszy który mamy bo dwa wcześniejsze albo zjadła albo zgubiła :szok:.

MIŁEGO DZIONKA!!!!! :-):-):-)

Wczoraj Karola straciła 3 ząbka!!!! :-D Na jabłku!!! :-D. To już trzeci ale pierwszy który mamy bo dwa wcześniejsze albo zjadła albo zgubiła :szok:.

w szokuuuu jestem, a to nie za wcześnie?? co na to stomatolog?? rosną jej już stałe??

ja zaraz spadam na ranczo, wodę dziś puszczają, więc kurz ogarnę w chałupce.

Hello

My po spacerku i chyba dziś umyję okna :-) .

kubusiowa a tobie chodzi o park Kościuszki? ten z wieżą spadochronową? bo tam jest jeden bardzo fajny plac zabaw:tak:.

iza
o faktycznie bardzo szybko, u nas na razie w ogóle się na to nie zanosi .Myślalam że to tak w wieku 7 - 8lat.

kaska sadź sadź, podlewaj ,sprzątaj :-D nie ma to jak się zmęczyć na działce;-).

baska też jestem ciekawa co powie ci lekarz o tej alergii, napisz jak się dowiesz w czerwcu :tak: .

Co u was Zajączek przynosi dzieciom?

ok, idę już myć te okna bo same tego nie zrobią:blink:

miłego dzionka.

Witam wieczorkiem!
O tych ząbkach pisałam już we wrześniu 2010 bo wtedy wypadł Karolinie pierwszy mleczny ząbek w przedszkolu (a drugi w listopadzie), zgubiła go niestety ale zębowa wróżka i tak przyszła:-D.
Też byłam wtedy w szoku, że tak wcześnie bo też myślałam że w wieku 7-8 lat wypadają mleczaki, ale poczytałam na necie i okazało się że wielu dzieciom już w 5 roku życia następuje wymiana uzębienia :-D. Pani pediatra (jeszcze na Brynowie) też mnie uspokoiła że to nic dziwnego i nie była wcale tym faktem zaskoczona, nowy pediatra do którego chodzimy teraz jest podobnego zdania. Ze stomatologiem jeszcze nie rozmawiałam na ten temat ale wybieram się z małą żeby ją obejrzał. Ma już dwa stałe zęby -dolne jedynki, a teraz pewnie wyjdzie dolna dwójka. Ogólnie ma ładne ząbki, bez próchnicy (przynajmniej ja jej nie widzę) odpukać!

reklama
Mojemu Adrianowi też ząbki zaczęły wypadac po 5 roku życia,pamiętam że chodził wtedy do przedszkola.Kacper na razie ma wszystkie mleczaki ale jemu poźniej zaczęły wychodzić to może też coś znaczy.

Do góry