reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
reklama
Witajcie weekendowo
Kurcze mój Seba coś kaszle,ale chyba od kataru.MAM nadzieję,że go nie rozłoży na całego.
Mieliśmy jechać na judo,ale odpuszczamy sobie dziś.Mąż w pracy to troszkę się ponudzimy.Do tego pogoda kiepska:-(
Może jutro będzie lepiej

Luczynka ja też po całych dniach siedzę sama z dzieciakami.Teraz szkoła się zaczęła to wiecej się wychodzi z domu,wiecej obowiązków
U mnie spotkanie trwało 2 godziny

Miłego weekendu wszystkim

2h? O Boziu :( U mnie zaczyna sie o 17stej wiec skonczy okolo 19stej,a to pora kiedy akurat kąpie Małego, karmię i kładę spać :( A na teściową to nie mam zbytnio co liczyć, bo ona potrafi wytrzeć pupę po zrobieniu kupy jedną chusteczką :| więc masakra! A dzieci zamiast wieczorami wyciszać to mi zawsze pobudza i rozbawia, żeby czasem nie chciały spać zanim ja wrócę. I efekt jest taki, że mam później rozdarte ze zmęczenia dzieciaczki, które ciężko uśpić, ehhh... Że też G. musi akurat wtedy iść do pracy na 18sta :/

Boo, Justyna dzięki :)

Luczynka - to prawda w przedszkolu tyle zebranie trwa. Ja duzo razy opuszczałam zebranie z powodu tego, ze nie miałam z kim Kamilka zostawić a Mężulek był w pracy. Teraz mamy zebranie w czwartek o 16 a meżulek ma na 18 do pracy wiec on pójdzie ale w trakcie będzie musiał wyjść żeby zdażyć do pracy.

Hejka!

U nas zebranie trwało niecałe 2 godziny, było na 17 i mój tata musiał specjalnie przyjechać, żeby zająć się małą.

Mamaboo nie wszyscy niestety mają weekend :baffled: ja jutro do pracy, ale byczyłam się teraz 4 dni więc nie mam co narzekać :happy:.

Co do angielskiego to ja osobiście mam mieszane uczucia czy uczyć już go takie małe dzieci, one tyle w życiu będą miały jeszcze nauki... to trochę takie skracanie dzieciństwa, podobnie jak szkoła od 6 lat :baffled:. U nas niewiele osób było chętnych na zapisanie dziecka na te zajęcia.

Dziś mamy rocznicę ślubu, to niesamowite że minęło już 6 lat ...... :-p

Ostatnia edycja:
Iza to wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy :)
A co do tego angielskiego w przedszkolach to odbywa się on raczej na zasadzie osłuchania się z językiem i akcentem poprzez zabawę, i nie przypomina to w niczym takiej typowej nauki.

Boo - a nie ma czasem dalej tego, że klasę na języki i bodajże w-f dzieli się na dwie części? zawsze to mniejsze grupy.

Iza - myślę, że to nie jest skracanie dzieciństwa, bo to w sumie bardziej jest zabawa aniżeli nauka. ale szkoła dla sześciolatka - jakoś tego przełknąć nie potrafię. tym bardziej, że nasz rocznik doświadczalnym będzie, niestety.

u nas zebranie było 16-18. potem jeszcze gadałyśmy z koleżanką z wychowawczyniami jakieś 30minut.

Ostatnia edycja:
Iza mam takie samo zdanie jak Kaśka, to się odbywa na zasadzie zabawy, dzieci nawet nie wiedzą kiedy się uczą. Wszystkiego dobrego z okazji rocznicy. Czas leci strasznie szybko ... A z tym weekendem to nie narzekaj :-) Ktoś musi pracować :-)
Kasia ja miałam podzieloną klasę na grupy na zajęciach z angielskiego dopiero w gimnazjum. Wszystko zależy od szkoły.
Justyna Sebastian ćwiczy judo ?

reklama
czy orientujecie się może, gdzie w k-cach jest jakiś komis z używanymi meblami? potrzebuję jakąś szafkę czy komodę na działkę.

Do góry