reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
acha KAKAMI,podziwiam Cię,że tak się zachwycasz Łaziskami Górnymi, ja tam mieszkałam 7 lat i o niczym innym nie marzyłam jak o wyprowadzce z tamtąd,pochodzę ze Skoczowa9widok na góry itp itd ...a tam miałam cudny widok na elektrownię i hutę z okna i ten smród wieczorem...masakra...owszem łaziska byłyby piękne gdyby nie to co wymieniłam powyżej...teraz mieszkam w Orzeszu i jestem zdecydowanie szczęśliwsza bo mam widok na las,pod dom podchodzą mi lisy,sarny mam czasami na ogrodzie no i zające to już standard ( obgryzły mi zimą korę z paru drzewek ;)). Nie wyobrażam sobie powrotu do łazior... :)
Pozdrawiam serdecznie nową mamuśkę z Czerwionki :)

reklama
Tryśka Ty mi tutaj na Łaziska nie nadawaj, bo jeszcze Cie nawiedzę w tym Twoim Orzeszu :p Choć nie ukrywam, że Rybnik (a zwłaszcza Ochojec, gdzie mieszkam) podoba mi się o wiele bardziej :)
Dużo zdrówka chorowitku dla Ciebie i Maciusia :)

Bodzinko
a na kiedy dokladnie masz terminn porodu? no i tak w ogole to GRATULACJE :)

Boo - ja wczoraj poszalałam w hurtowni papierniczej w katowicach - u nas w grupie nie kupujemy wyprawki tylko składamy się okreśłoną kwotę co semestr i z tego kupujemy potrzebne farby, kredki czy inne cuda. u nas na angielski zapisanych jest tylko dwoje dzieci z grupy 25-osobowej. uznaliśmy zgodnie, że jest to strata pieniędzy. mamy rytmikę i jeszcze jakieś tam zajęcia jedne.

Hej Kobitki!
Jaka dyskusja na temat Łazisk :szok:, przyznam szczerze że nie znam tej miejscowości ale raz chyba tamtędy przejeżdżałam i mam nieciekawe wspomnienia :baffled:.

Ja świeżo po zebraniu w przedszkolu. Jak na razie super, fajne panie (w grupie są dwie ale pracują osobno, czyli zawsze jest tylko jedna z nich), itp. Zapisałam Karolcie na rytmikę (obowiązkowo już 3 rok) i basen. Są też jakieś zajęcia teatralne.

Boo poszalałaś w tym przedszkolu, tyle zajęć dla Młodego no no no ;-).

Trysiu ale masz super z tymi sarenkami i innymi zwierzątkami :tak:. Dużo zdrówka dla Ciebie i synusia!

Ciekawe czy Karolinna nas podczytuje :confused:;-)i ciekawe dlaczego nic nie pisze:sorry2:, podobnie jak inne zapalone niegdyś forumowiczki :blink:. Dziewczyny! Pobudka!!! ;-)

Mama Boo dziekuję za miłe przyjęcie

Mój Marcinek dzis pierwszy raz poszedł chętnie do przedszkola.Bez płaczu.
Od razu mi lżej na seduchu:-)Strasznie to jego płakanie mnie stresowało

trysia77 zdrówka życzę dla obojga

miłego dnia :-)
I postawię wam kawkę,bo pogoda dzis do bani
kawa_.jpg

Ja dzisiaj ledwo dotarłam - nie dosyć, ze mi jeden autobus uciekł to jeszcze miły Pan Kierowca w drugim nei raczył włączyć wyświetlacza z numerem i wsiadłam do złego (naiwnośc, ze sądziłam, ze to mój autobus jest taki punktualny...).
Iza mamusie zmojej grupy zapisywały jeszcze na szachy i zajęcia teatralne, w sumie wychdozi na to, że Młody nawet nie codziennie będzie miał jakieś zajęcie, a audycje są raz w miesiącu tylko. Wykorzystujemy, ze jest to w przedszkolu, bo jest to tańsze niż byśmy chcieli go zapsiać indywidualnie i poza tym na brak czasu niestety musimy ponarzekać...
Kasia nie wiem czy to strata czasu z tym angielskim, nie oczekuję cudów, ale niech się osłu****e, zaszkdozić mu na pewno nie zaszkodzi. My się składamy po 40 zł i to jest na cały rok, ale jeszcze są pieniązki z Rady Rodziców, które idą na wiele rzeczy, na teatrzyki, wodzirejów, prezenty, imprezy i w zasadzie to trójki klasowe decydują jak to rozdysponować.
Justyna to niesamowite jak humor dzieci ma wpływa na nasze samopoczucie, ja kiedy Ozi chodził do żłobka i Panie go odrywały siłą to byłam cały dzień nie do zniesienia...
Trysia może rzezcywiście małż musi odpocząc trochę, powolutku, powolutku i się zadomowicie na dobre :-) Zazdroszczę okolicy, w której mieszkasz.

Witam i ja :)

Może powoli znów ożywimy ten wątek :) byłoby miło:)

Iza ja i Trysia mieszkałyśmy z Łaziskach stąd ta dyskusja ;)

Justyna zgadza sie ze nastroj dziecka daje nam sie we znaki. Moja córka wczoraj nei zdazyla w przedszkolu do lazienki i troszeczke sie posikala co bylo powodem do ogromnego placzu:( Myslalam ze mi serce peknie jak ja zobaczylam-cala czerwona i opuchnieta. A wieczorem juz przebakiwala ze nei chce juz chodzic do przedszkola. Ale na szczescie to tylko chwilowy kryzys, bo dzisiaj rano poszla z usmiechem.

Boo bardzo duzo macie tych zajec dodatkowych jak na przedszkole. Jestem w szoku.

Witam!
Ale dziś pogoda :no:
Mała w przedszkolu, więc mamusia ma luz :-D, mam teraz kilka dni wolnego, do pracy dopiero w niedzielę :happy2:. Chyba po południu wybierzemy się z Karolcią do mojej koleżanki (też ma córcie tylko młodszą) na ich nowe mieszkanie. Ciekawa jestem jak się urządzili :blink:.

Justyna ja też Cię witam :-). Wiem coś na temat płaczu dziecka, w zeszłym roku jak Karolci zmieniła się pani to też miała kilka dni kryzysu, to bardzo przykre kiedy trzeba zostawić takiego małego płaczka. Może Marcinkowi na dobre spodobało się już przedszkole i już w ogóle nie będzie płakał, oby :tak:
A ta kawka pyszna, dzięki ;-)

I ja witam was z rana :-)

Pogoda dziś paskudna, ze dziś jak wstałam i zobaczyłam deszcz za oknem to nie chciało mi się Kamilka odprowadzic do przedszkola, ale jakoś zwlekłam się z łóżka i poszłam go zaprowadzic. Mój Kamilek zmienił się, spoważniał tak mówi moja mama. Jedyne co mi się nie podoba, ze jest nieśmiały tzn rano w przedszkolu...Wszystkie dzieci jakieś już rozbrykane są w szatni a on na nie patrzy i nic się nie odzywa. Jak go zaprowadzam do sali to leci się bawić - niewiem czy potem się rozkręca...W przedszkolu bardzo mu się podoba i chciałby być dłużej...Co do zajęć w przedszkolu to mają rytmikę, origami, angielski i nie pamiętam co jeszcze ale pakiet miesięczny wynosi 35 zł.

Mamaboo - mam laptop, ale już poradziałam sobie z problemem :-)

reklama
Cześć Dziewczyny :)
Czy moge sie dołączyć do Was? Jestem z Rybnika a dokładnie z Boguszowic ;)
Mam dwóch synów. Jeden ma 14 miesięcy - Jaś a drugi prawie 3- Oluś :p
Póki co nie pracuje bo jestem na macierzyńskim ale czekam już na styczeń wtedy wracam do pracy wreszcie !! :)

Do góry