reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Mokatka, ale wszędzie trąbią, że sześciolatki wyszły z przedszkoli i poszły albo do pierwszej klasy albo do szkolnych zerówek. w 4 przedszkolach u mnie we wsi nie ma grup sześciolatków.

co do reformy - dla mnie jest gorzej niż chora.

reklama
Kaśka- a trąbią, trąbią i jak zwykle zmieniają fakty. U Martynki sa 3 grupy sześciolatków (w tym dwie zerówki) Do szkół w Katowicach miał iść jeden sześciolatek (dane z czerwca 2009r) :-)
Za to przedszkole musiało przyjąć wszystkie 5-latki (reforma) i w efekcie na liście rezerwowej zostało....70 dzieci.....

Ostatnia edycja:
Witam
mala w przedszkolu, ja odpoczywam:))
przegladam oferty pracy....

U oliwci w przedszkolu sa 2 grupy 6latkow, ranna i popoludniowa.

A dzisja ide na pierwsze zebranie:)

Mokkate u Patuli w przedszkolu też nie ma sześciolatków, aktualnie nie sypiają. :-)

A ja jestem zdołowana, bo Mały uparciuch ma nieodpowiednie ułożenie i jak się nic nie zmieni to czeka mnie cc:no:. A tak ogólnie to wszystko oki. Czas zabrać się za sprzątanko....ale mi się nie chce:cool:

Anian- jeszcze nic straconego, bo może się odwrócić. Nie łap więc doła, tylko masuj... Głowa niżej niż wiadoma "reszta" ciała i delikatne masowanie brzuszka. Martynka się obróciła trzy tygodnie przed terminem, a masaż pomógł ją doprowadzić do dobrej pozycji.:-)
Ale mi nie proponowali cesarki tylko miałam normalnie rodzić...:wściekła/y:Bo to druga ciąża.

.hejka.

.już wam piszę dziewczyny,jeśli chodzi o pilnowanie Darii to dosyć kombinowana sprawa,zamieniamy się z P.na zmiany ,on rano ja popołudnie, a te 2-3 godziny które na siebie nachodzą to staramy się żeby dziadki pilnowali małej,w tym tyg.robi. to moja mama,ale nie dość że dawno nie pracowałam to dodatkowy stres załatwianie opieki nad Darunią. A pracuję w saloniku prasowym,i praktycznie od początku jestem rzucona na głęboką wodę,dziś już sama zamykałam rozliczenie ,salonik ,włączałam alarm,mam nadzieję ze poprawnie.:eek:;-).

.anian na pewno maleństwo się obróci,to jeszcze 2 miesiące,mnóstwo czasu;-). A chodzisz jeszcze do pracy?.

.mokkate super że Martynka zachwycona. A wiesz że Lenka już chodzi do średniaków?:tak:.

.iza jak zdrówko?.

.aga a co ze żłobkiem? np.od stycznia?gdzieś w chorzowie?gdybyś teraz złożyła podanie to moze jakies miejsce się znajdzie w połowie roku?.

.kaska nie wiem czy wcześniej czytałąś ale prosiłam cię o przepis na sałatkę z gyrosem? no chyba ze to jakas rodzinna tajemnica którą zabierzesz do grobu:-p.

.Ale się rozpadało:shocked2:,i burza.... nic tylko do łóżka wskoczyć:-D.

.pozdrowionka.

My po zebraniu. Trwało najpierw 20 minut z dyrektorką, potem prawie 1,5 h z opiekunkami i potem jeszcze 0,35 h czekałam, zeby się dopchać do opiekunki żeby zapytać o Młodego. A ona co ? Szkoda, ze tak długo Pani czekała z tym podejściem, bo ja nie mam Pani nic do powiedzenia. Oskar wzorowy przedszkolak, słucha się, śpi, je, nie płacze, rewelacja podobno. Dzisiaj pierwsza kolorowanka pieknie pokolorowana i zestaw dla wzorowego przedszkolaka. Jakaś reklamówka z tych chusteczek "Todi" czy jakoś tak.
Także mam dumna i blada.
Aha i ... w trójce klasowej ... :-D:tak::eek:
Cóż... Nie skomentuję tego :-)
Poza tym poszukuję mieszkania - gdyby któraś wiedziała o jakimś tanim to niech da znać.
Karolinna na pewno świetnie sobie poradziłaś. Super, ze jesteś zadowolona. Oby tak dalej.
Anian masuj, masuj. Jeszcze nic straconego. I jak tam Pati ? Spała ? Dzieci często zaczynają spać w przedszkolu, bo widzą, ze inne dzieci też śpią.
Mokatte super, ze dziewczyny zadowolone - oby tak dalej. Bo i gimnazjum i przedszkole to był dla nich obu stres. Fajnie, ze im dobrze.
Basia u nas też zbiorówka - od 6.00 do 8.00 i od 15.00 do 17.00. Oskar też jest - i na jednej i na drugiej, bo w przedszkolu jest 9 godzin. Nie narzekamy, on też. Tylko mówi, ze nie chce się bawić ze starszymi dziećmi.
Iza jak się czujesz ?
Aga spokojnie - na wszystko przyjdzie czas. Ja też się rwałam do pracy, a teraz ubolewam, ze tak mało czasu mam dla Oskara i straszliwie za soba tęsknimy...

Hejka!
Dziewczyny dziękuję Wam za troskę :sorry:, czuję się o niebo lepiej, mam antybiotyk od wczoraj i pomału mi przechodzi, boję się tylko że Karolinka się zarazi, już ma lekki katarek :-(.

Karolinna to fajnie że szybko odnajdujesz się w pracy, Lenka już w średniakach:confused::szok::szok::szok:

MamaBoo super że Oskar taki wzorowy przedszkolak :tak: u nas na razie nie ma zebrania, pewnie powiedzą o nim 2 dni przed, a ja będę wtedy pracować :eek:

Spadam do wyrka bo jutro do pracki! papapa

reklama
.Hejo.

.U nas zebranie w przedszkolu we wtorek,po południu. A teraz Lenka w przedszkolu a Daria wcina bułkę i urzęduje w pudełku:-) bardzo lubi wchodzi do wszelkich pudełek i np.też do koła ratunkowego,takiego do basenu:-D .

iza super że czujesz się lepiej.Dużo zdrówka dla Karolki.

.mamaboo my też dostaliśmy tę reklamówkę z todi;-) a no i widzisz jak świetnie sobie Oskar radzi! brawo dla niego:tak:.

.miłego dnia.

Do góry