reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Mokatka, ale wszędzie trąbią, że sześciolatki wyszły z przedszkoli i poszły albo do pierwszej klasy albo do szkolnych zerówek. w 4 przedszkolach u mnie we wsi nie ma grup sześciolatków.

co do reformy - dla mnie jest gorzej niż chora.

reklama
Kaśka- a trąbią, trąbią i jak zwykle zmieniają fakty. U Martynki sa 3 grupy sześciolatków (w tym dwie zerówki) Do szkół w Katowicach miał iść jeden sześciolatek (dane z czerwca 2009r) :-)
Za to przedszkole musiało przyjąć wszystkie 5-latki (reforma) i w efekcie na liście rezerwowej zostało....70 dzieci.....

Ostatnia edycja:
Witam
mala w przedszkolu, ja odpoczywam:))
przegladam oferty pracy....

U oliwci w przedszkolu sa 2 grupy 6latkow, ranna i popoludniowa.

A dzisja ide na pierwsze zebranie:)

Mokkate u Patuli w przedszkolu też nie ma sześciolatków, aktualnie nie sypiają. :-)

A ja jestem zdołowana, bo Mały uparciuch ma nieodpowiednie ułożenie i jak się nic nie zmieni to czeka mnie cc:no:. A tak ogólnie to wszystko oki. Czas zabrać się za sprzątanko....ale mi się nie chce:cool:

Anian- jeszcze nic straconego, bo może się odwrócić. Nie łap więc doła, tylko masuj... Głowa niżej niż wiadoma "reszta" ciała i delikatne masowanie brzuszka. Martynka się obróciła trzy tygodnie przed terminem, a masaż pomógł ją doprowadzić do dobrej pozycji.:-)
Ale mi nie proponowali cesarki tylko miałam normalnie rodzić...:wściekła/y:Bo to druga ciąża.

.hejka.

.już wam piszę dziewczyny,jeśli chodzi o pilnowanie Darii to dosyć kombinowana sprawa,zamieniamy się z P.na zmiany ,on rano ja popołudnie, a te 2-3 godziny które na siebie nachodzą to staramy się żeby dziadki pilnowali małej,w tym tyg.robi. to moja mama,ale nie dość że dawno nie pracowałam to dodatkowy stres załatwianie opieki nad Darunią. A pracuję w saloniku prasowym,i praktycznie od początku jestem rzucona na głęboką wodę,dziś już sama zamykałam rozliczenie ,salonik ,włączałam alarm,mam nadzieję ze poprawnie.:eek:;-).

.anian na pewno maleństwo się obróci,to jeszcze 2 miesiące,mnóstwo czasu;-). A chodzisz jeszcze do pracy?.

.mokkate super że Martynka zachwycona. A wiesz że Lenka już chodzi do średniaków?:tak:.

.iza jak zdrówko?.

.aga a co ze żłobkiem? np.od stycznia?gdzieś w chorzowie?gdybyś teraz złożyła podanie to moze jakies miejsce się znajdzie w połowie roku?.

.kaska nie wiem czy wcześniej czytałąś ale prosiłam cię o przepis na sałatkę z gyrosem? no chyba ze to jakas rodzinna tajemnica którą zabierzesz do grobu:-p.

.Ale się rozpadało:shocked2:,i burza.... nic tylko do łóżka wskoczyć:-D.

.pozdrowionka.

My po zebraniu. Trwało najpierw 20 minut z dyrektorką, potem prawie 1,5 h z opiekunkami i potem jeszcze 0,35 h czekałam, zeby się dopchać do opiekunki żeby zapytać o Młodego. A ona co ? Szkoda, ze tak długo Pani czekała z tym podejściem, bo ja nie mam Pani nic do powiedzenia. Oskar wzorowy przedszkolak, słucha się, śpi, je, nie płacze, rewelacja podobno. Dzisiaj pierwsza kolorowanka pieknie pokolorowana i zestaw dla wzorowego przedszkolaka. Jakaś reklamówka z tych chusteczek "Todi" czy jakoś tak.
Także mam dumna i blada.
Aha i ... w trójce klasowej ... :-D:tak::eek:
Cóż... Nie skomentuję tego :-)
Poza tym poszukuję mieszkania - gdyby któraś wiedziała o jakimś tanim to niech da znać.
Karolinna na pewno świetnie sobie poradziłaś. Super, ze jesteś zadowolona. Oby tak dalej.
Anian masuj, masuj. Jeszcze nic straconego. I jak tam Pati ? Spała ? Dzieci często zaczynają spać w przedszkolu, bo widzą, ze inne dzieci też śpią.
Mokatte super, ze dziewczyny zadowolone - oby tak dalej. Bo i gimnazjum i przedszkole to był dla nich obu stres. Fajnie, ze im dobrze.
Basia u nas też zbiorówka - od 6.00 do 8.00 i od 15.00 do 17.00. Oskar też jest - i na jednej i na drugiej, bo w przedszkolu jest 9 godzin. Nie narzekamy, on też. Tylko mówi, ze nie chce się bawić ze starszymi dziećmi.
Iza jak się czujesz ?
Aga spokojnie - na wszystko przyjdzie czas. Ja też się rwałam do pracy, a teraz ubolewam, ze tak mało czasu mam dla Oskara i straszliwie za soba tęsknimy...

Hejka!
Dziewczyny dziękuję Wam za troskę :sorry:, czuję się o niebo lepiej, mam antybiotyk od wczoraj i pomału mi przechodzi, boję się tylko że Karolinka się zarazi, już ma lekki katarek :-(.

Karolinna to fajnie że szybko odnajdujesz się w pracy, Lenka już w średniakach:confused::szok::szok::szok:

MamaBoo super że Oskar taki wzorowy przedszkolak :tak: u nas na razie nie ma zebrania, pewnie powiedzą o nim 2 dni przed, a ja będę wtedy pracować :eek:

Spadam do wyrka bo jutro do pracki! papapa

reklama
.Hejo.

.U nas zebranie w przedszkolu we wtorek,po południu. A teraz Lenka w przedszkolu a Daria wcina bułkę i urzęduje w pudełku:-) bardzo lubi wchodzi do wszelkich pudełek i np.też do koła ratunkowego,takiego do basenu:-D .

iza super że czujesz się lepiej.Dużo zdrówka dla Karolki.

.mamaboo my też dostaliśmy tę reklamówkę z todi;-) a no i widzisz jak świetnie sobie Oskar radzi! brawo dla niego:tak:.

.miłego dnia.

Do góry