reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Izuniu na swięta mamy zamiar juz tam mieszkac ale jak to bedzie to sie okaze ...

Karolcia ale ci fajnie z ta praca pochwal no sie jaka to praca i gdzie :-) no i oczywiscie co z daria :-) ? :-)

Kasiula nie ty jedna przechodzisz takie histerie wiem po moich kolezankach :-) ale kiedys Piotrek powie ze nie chce isc do domu :-) nie denerwujcie sie, przeciez nie robicie mu krzywdy ...

reklama
Kamilkowi w przedszkolu bardzo bardzo sie podoba. Jak go odbieramy to nie leci od razu do wyjścia tylko dalej się bawi. Cieszymy się, że z chęcią tam chodzi. Wczoraj spał w przedszkolu natomiast dzisiaj nie. Podobno zjada obiad i podwieczorek. Pani mówi, że jest grzeczny, nie płacze i nie skarży się. Ale powiem wam, że przedszkole to nie to samo co żłobek. w żłobku jak był to byłam pewna, że Kamilkowi nic się nie stanie i jest bezpieczny natomiast tam...Dzisiaj Kamilek dorobił się rany na czole i na brodzie...Ja zauważyłam to od razu jak podbiegł natomiast jak spytałam panią co mu się stało to była zaskoczona i niewiedziała kiedy i jak to się stało. Powiedziała, że nic się nie poskarżył. Kamilek taki jest bo nie poleci od razu się poskarżyć chyba, że się mylę...Kamilek jest od godziny 6.30-8 i 14-15.30 w zbiorówce czyli są tam dzieci, których rodzice przyprowadzają wcześniej niż o 8 i odbierają póżniej niż o 13 i tam są dzieci z pozostałych grup czyli 4-latki,5-latki i 6-latki. Z Kamilka grupy zostaje w sumie 3 dzieci a reszta to już dzieci starsze i tego najbardziej się obawiam, bo dzieci starsze są różne i nie uważają na te młodsze.Jestem troszkę przerażona po dzisiejszym dniu...Jestem zadowolona, ze Kamilek z chęcią chodzi ale z drugiej strony boję sie o niego, gdy przebywa w tej zbiorówce. Czy wasze dzieci też tak przebywają, myśle że tez bo dzieci w swoich grupach są po śniadaniu do obiadu a potem leżakowanie a po leżakowaniu idą sie bawić do zbiorówki...

Kurczę, właśnie sobie uświadomiłam, że to będzie moment i Młody pójdzie do przedszkola... dopiero byłam w ciąży, a tu za moment stuknie mu 5 miesięcy...

dzien dobry

u nas z przedszkolem tez ciezko, wcozraj byl mega placz, ale poznij mala ladnie sie bawila.
dzis placz byl juz w domu, poznijw przedszkolu, ale jakos szybko poszlo i mala byla na sali.
dzwonilam do przedszkola i bylo o niebo lepeiej, mala chetnei zjadla snaidanie, jak sie poznij okazalo zjadla caly obiadek i ladnie sie bawila.
w domu opowiedzila miw szytko co robila, jutro chce isc.

Kaska nie martw sie,Titek sie rpzyzwyczai, mi tez strasznie ciezko zostawiac Oli placzaco w przedszkolu, ale bedzie dobrze.

Baska u nas dzieci sa caly dzien w swojej grupie, nie ma czegos takiego jak zbiorowa grupam dzieci.
jak dla mnei tot roche bez sensu, takie maluch z 6 latkami, przeciez te starsze dzici maja iiny program przedszkolny...

moja narazie jest od 8 do 13, ale zapisana jest do 16.
poki nie pracuje moge ja wczesniej odbeirac

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Aga_Salik ciesz się na razie tą wolnością, tym że masz 100% czasu dla małego, ja ubolewam strasznie jak muszę iść do pracy :eek:, ale z drugiej strony poszłam do pracy jak mała miała rok i już bardzo chciałam, nie umiałam już wysiedzieć w domu :eek: więc po części Cię rozumiem.

Basia u Karolci w przedszkolu też nie ma czegoś takiego, do 15 dzieci są w jednej grupie 3-latków, na piętrze, mają dwie panie nauczycielki i kucharka tez coś tam pomaga, dodatkowo czasem jest też pani dyrektor ale to chyba tylko w zastępstwie jak nie ma jednej nauczycielki.
O 15 schodzą na dół do starszej grupy w której są 4-latki, 5 i 6 latki są zupełnie w innym budynku.

Karolinka jest w przedszkolu mniej więcej od 8.30 lub troszkę później do 14.30 lub max 15. Czasem zdarza mi się odebrać ją o 15 lub chwilę po, ale staram się do 15 wyrobić :-p, fajnie jak te maluszki schodzą z góry, gęsiego i trzymają się poręczy :-D

ale sześciolatków nie ma już w przedszkolach. przeszły do zerówek.

u nas zbiorówka jest od 6 do 7.30 i 16-17.
wychowawczynie ok.meldowały wszystko co się działo z dzieciakiem. na sali są non stop trzy osoby. póki co mam pozytywne zdanie o opikunach grupy. jest w grupie z chłopcem, z którym chodiz na basen. ale skumał się z innym chłopcem, rozrabiająrazem, dziś robili stluczki samochodowe, naprawiali auta potem, no i wzywali pomoc drogową, straż, policję.

U nas w przedszkolu pewnie rano też jest taka zbiorówka no i po 15, ale Karolcia się na to nie łapie, więc nawet o tym nie wiedziałam :sorry:. Co do sześciolatków to w tym drugim budynku pewnie są tylko 5 latki, byłam pewna że 6 latki też, ale teraz już wiem że nie :baffled:.
Co do tej reformy... za 3 lata czeka nas szkoła :eek:.

reklama
ale sześciolatków nie ma już w przedszkolach. przeszły do zerówek.

Są , są....:tak: Niewielu rodziców zdecydowało się na posłanie 6-latka do szkoły (mają wybór). Nasze będą musiały już iść obowiązkowo w wieku 6 lat do pierwszej klasy.... niestety...:-( Chyba, że znów się ustawa zmieni....

Karola- melduj no kobieto jak po pierwszych chwilach w pracy....:-)

Martynka wreszcie szczęśliwa, bo spała w przedszkolu. Daria też zachwycona szkołą... Oby tak dalej.
Tylko się zastanawiam, czy Marcol coś je, bo jest niemożliwie glodna :-)

Ostatnia edycja:
Do góry