reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Dobry dzień dziewuszki.
Melduje,że żyje i doczytuje tylko natchnienie mi wcieło.
Ja juz chce wiosnyyyyyyy

reklama
my juz na nogach od 6 :-( wiki plakal nie chcial spac wzielam go do siebie to sie rozbrykal i tyle ze spania ... ide sie okapac zaraz zjemy sniadanko i wychodzimy na spacerek tak pieknie jest na dworze :-) az zyc sie chce :-)

Ja dzisiaj mam wolne.
Nie śpimy od 7 :-)
Zamiast się wyspac, to wstałam na równe nogi od 7, za to małż śpi - takiemu to dobrze. Dzisiaj w planach sala zabaw w Chorzowie ta w budynku Posti a potem McDonald. Póki co siedzę z farbą n głowie, bo już mam takie odrosty, że patrzeć na siebie nie mogę :-)
Dziewczyny po tej wizycie u ortopedy jeszcze bardziej boli mnie kolano, szczególnie prawe, zastanawiam się czy mi go jakoś nie naruszył.... No nic, musze poczekać do 11 i się okaże czy to się da wyleczyć.
Aga mam nadzieję, że z Twoimi rodzicami się ułoży.
Bodzia już niedługo przyjdzie wiosna i twedy wszystkie nas napędzi nowa energia :-)
Iza śliczna fotka w podpisie.
Basia to rzeczywiście fajne jak dziecko przynosi nowe rzeczy ze żłobka, wierszyki, piosenki mnie nie raz się łza w oku zakręci. Gorzej jak przyjdzie i powie ci** jak mój Oskar ostatnio. Nie zwróciłam na to uwagi, ale sam fakt :-)
A gdzie Was wcięło wszytskie ? Czarnulka, Diablica, Karolinna, Mokatte ????

Dla Oskarka:-D:-D:-D
kindgeb00015.gif

Witam laseczki,
Fakt pogoda piekna, słoneczko świeci aż miło - ale jak dla mnie - ziiiimno.
U nas jako tako, mąz chyba też w ciąży bo drażni mnie lekko, Zuzka zdaje się wkracza w bunt dwulatka a mnie jak ostatnio pierwszy trymestr ciązy służy średnio... Najgorzej że dziś poniedziałek i jeszcze 5 długich dni pracy przed nami..:baffled:
Odwiozłam młodą do żłobka (my w Mysłowicach) oczywiście tak się spieszyła do sali że mało kapci nie zgubiła, że już o całusie na dowidzenia nie wspomnę... no i przyjechałam do biura i tak sobie tkwie i tkwie... nie chce mi się nic robić... czytam BB, wiadomości sportowe (mój małżon jest sportowcem, wczoraj grał mecz) i ogólnie nastrój kijowy..
Co do rodzenia - ja Zuzke rodziłam w Trójmieście, teraz się chyba zdecyduję na Klinikę na Łubinowej..

Ogromne całusy i życzenia dla solenizanta!

Ciao

Oskarku Wszystkiego Dobrego !!!

Milena dostała strasznej wysypki po pampersach
sleep&play z pampersa, od zawsze miała na nie uczulenie,
myślałam że może jej przeszło i kupiłam
do mi się skończyły a innych nie było ...
Smarowałam, kremikami ale dopiero jak jej wczoraj
pampera (innego) odsmarowałam obficie
i założyłam na noc taki "kompreks"
to dziś eano miała dużo lepsze, pożyjemy zobaczymy,
już się do lekarza zapisałam bo tydzień czasu trwa,
takie krosteczki nad tyłkiem, strasznie ją to bolało
i swędziało ...

STO LATEK Oskarkowi !!!!!!

a u nas kicha Liwia chora i lekarka kazała zrobić przerwe od przedszkola ! i miesiąc bedziemy wszystkie trzy razem non stop chyba kociokwiku dostane !!!!

Dziękujemy :-)
U nas plany się zmieniły. Najpierw FunCity w Plazie a potem kino. W sumie do McDonaldsa możemy iść zawsze a tak to zawsze jakaś odmiana, tylko się zastanawiam czy on tyle wyztryma w kinie...
Justyś wierzę, ze się boisz... Ja byłam z Oskim 2 tyg. i myślałam, ze wyjdę z siebie i stanę obok.....
Ale będzie dobrze. A co jest Liwii, ze lekarka kazała aż miesiąc zrobić przerwy ?
Monysia nas na szczęście to omineła, ale teraz bardzo dużo dzieci ma uczulenie na pieluchy, ciekawe co w nich takiego jest ... Moja bratowa czesto do posypywania pupy córce używa zwykłej mąki ziemniaczanej, podobno działa cuda.
AbEjA i tak podziwiam, ze pracujesz w ciąży. Chociaż jak się dobrze czujesz (oprócz lenistwa :-D:-D) to w sumie nie ma potrzeby żeby siedzieć w domu.
Bodzia, Aga co tak cicho siedzicie ? :-D :-D :-D

reklama
MamoBoo, czuję się różnie, jak to na początku ciązy, miewam mdłosci, ale najgorzej jest z sennoscią i brakiem koncentracji. Jeszcze pracuję, pewnie wybiorę się prędzej czy później na zwolnienie, ale póki co mój pracodawca jeszcze nie wie o mojej ciąży (nie jest na mejscu, nie miałam mu nawet kiedy powiedzieć w 4 oczy), a nie chcę go o tym informowac przedstawiając zwolnienie.
Także jeszcze chwil kilka będę musiała potyrać...
Ogólnie tą drugą ciążę znosze gorzej, chyba przede wszystkim dlatego że teraz już nie ma możliwości położenia się kiedy tylko chcę, bo w końcu jest Zuzanka, która potrzebuje uwagi..

Dziewczyny a w Katowicach polecacie jakieś fajne miejsce zabaw dla maluchów?

Do góry