reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Mamo Boo wiem ze sie cos znajdzie, ale tez wiemze poczatki nie sa latwe.
ale coz z wieloma sprawami sobie radze toz ta tez musze dac sobie rady:)
kurde cos dzis spac nie moge...

reklama
Boo jesli chodzi o nalesniki to robie z mieskiem :-) i zapraszam jesli chcesz :-)

My na nogach od 8 ;/ maly siedzi na nocniku ehhh....

no ja tez bede musiala znalezc prace jesli dostaniemy to mieszkanie.. ale narazie jeszcze siedze w domku na dupie, a od wrzesnia maly idzie do przedszkola.

witam
my z lozka wyszlysmy dopiero przed 9.

Aga a Wiktor nie jest za maly na przedszkole??

ja w zeszlym roku zapisalam Oli i nie dostala sie do zandego rpzedszkola u nas,bo rocznikowo nie miala 3 latka.

Salik - mają grupy żłobkowe? u mnie w przedszkolu rygor pod względem wieku.

a co do przedszokli - kiedy zaczyna się nabór w lutym czy marcu????

czesc kobietki:)

sandros gratki:) takie wpadki sa najsłodsze wiem z wąłsnego podwórka:)

boo duzo duzo zdrówka dla Ozika:) co do pracy hmm wiem kazdy nie lubi zmian ale powiem Ci ze u mnie tez L4 to główny powód zeby za bramę wyleciec:(
moze pracuj i jednoczesnie rozglądaj się za czyms innym..........trzymam kcikuasy za pracę i zeby grypsko szybko opusciło Ozika:tak:

kaska miło cie widziec kobieto:) urlop mi ise skonczył i sie nie spotkałysmy heheheeh

aga jak robisz nalesniki z mięskiem??/brzmi apetycznie a ja niemam pomysłu na obiad:)

hmmm cos jeszcze chciałam namazac ale pamięc mnie zawodzi heheehehe
aaaaaa tak jesli chodzi o przedszkole moja kumpela chvciała od wrzesnia zapisac swojego synka do przedszkola i jak jej powiedzieli kto ma pierwszenstwo w kolejce to sobie siadał chyba ze ........posmaruje 3000zł tiaaaaaaaa:)

spoadam moze pózniej wpadnę na dłuzej miłego dzionka:)

maja grupe od poltorej do 3 latek :-) potem od 3-4 , 4-5, 5-6 :-)
marzec- kwiecien maja byc zapisy u mnie

izoldzia tak nalesniki z mieskiem i warzywami bardziej na ostro :-) uwielbiam takie :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Aga daj przepis na te nalesniki:)

fajnie macie z tym przedszkolem:)
ja chociaz jestem sama z Oli to w przedszkolach ostro trzymia sie przepisow i w zewszlym roku jej nie przyjeli bo rocznikowo dopiero teraz ma 3 latka.
u nas karty do przedszkoli wydaja w kwietniu.
Izoldzia z tym pierszenstwetm to wogole chore jest, ja sama wychowuje mala i niby obejmuje mnie pierszenstwo w miejsach w przedszkolu.
owszem obejmuje... ale musze pracowac na chwile obecna. a to nierelane bo nie mam z kim Oliwi zostawic, wiec dalej w kolejce do przedszkola jestem za rodzicami pracujacymi.
ale w tym roku nie odpuszcze!! mala musi sie dostac i koniec!

Cześć!

Od czwartku jesteśmy już w domu. Dziękujemy wszystkim za gratulacje.

Uzupełnię informację Alicja ważyła 3820g i mierzyła 59 cm, przyszła na świat 26.01 o godz. 13.05.

Karolinnie nie podałam wszystkich informacji bo sama ich nie znałam, Ala urodziła się przez cesarskie cięcie, ale nie obyło się bez komplikacji. Była odwrócona jakoś nie tak, sama nie wiem dokładnie i przy wyciąganiu nałykała się wód płodowych, lekarz po wyciągnięciu zaczął po pupie ją klepać. Przez niecałą dobę leżała w inkubatorze. Miała 7/1/6/8 pkt Abgar. Neonatolog co chwilę przychodził do mnie z wiadomościami po kolejnych badaniach. Na szczęście były to coraz lepsze wiadomości i tak następnego dnia o 10 Ala była już przy mnie. Potem jeszcze były problemy z karmieniem. Ale teraz już wszystko za nami i cieszymy się sobą. :-)

Jeszcze powinnam Wam opisać jak doszło do cięcia, ale to już właściwie mało istotne ;-)

sandros gratulacje!!!!! Z tego co apmiętam Ty pierwsza mówiłaś o drugim dziecku na jakimś spotkaniu :-) więc jaka wpadka.....

olka22 no to faktycznie przegięcie z tym przedszkolem. Masz pierwszeństwo i koniec!!!

aga, iza fajnie że się spotkałyście, ja już nie mogę doczekać się kiedy będzie spotkanie na świeżym powietrzu :-)

powodzenia życzę wszystkim mamom uczącym się i zdrówka dla chorowitków :-)

reklama
MMM jeszcze raz ogromne gratulacje:)
no i najwazniejsze ze wszytko jest juz w porzadku i mozecie sie soba cieszyc w domku:)

a co do przedszkoli to Oli musi isc od wrzesnia i koniec kropka.
a ja jestem uaprta i na pewno znajde jej gdzies miejsce:)

Do góry