reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Hej, ja wpadam ostatnio tylko z rana , bo jak wracam z pracy to najchętniej już o 17 byłabym w łóżku. Kładę głowę na poduszkę i zasypiam. Od dzisiaj biorę witaminy, bo to pewnie też tego przyczyna. Powiem Wam, ze zmęczenie psychiczne jest gorsze od fizycznego. Mam wyrzuty sumienia, bo nie mam na nic siły, nawet żeby pobawić się z Oskórkiem. Na szczęście teraz jest w domu od tygodnia z tatusiem i wiem, ze rozrywek mu nie brak…. Jestem w zastępstwie w sekretariacie zastępców dyrektora i szlag mnie trafia, bo moja robota w dziale leży i czeka nie ruszona… Ale co zrobić….
Oskar od jutra maszeruje do żłobka, w piątek mają Mikołaja, boję się, ze zacznie płakać jak go zobaczy, bo on ma ostatnio taki etap, ze najchętniej to by się za maminą spódnicę schował i z nikim nie gadał 
Iza uroki przedszkoli i żłobków – my chorujemy praktycznie nieprzerywalnie od ponad miesiąca. Mam tylko nadzieję, ze się te nasze dzieciaczki wychowują i potem będzie spokój. Napisz potem co z uszkiem Karolinki.
Mmm witaj – dawno u Nas nie pisałaś, ja wiem o sklepie w Chorzowie – Centrum nazywa się Stokrotka i mają bardzo ładne i nawet nie takie drogi ciuszki ciązowe, ale przypuszczam, ze Chorzów Ci nie po drodze…
Iozldzia głowa do góry ! Wiesz, ze jak się piep**** to wszystko naraz. Ale pamiętaj, ze po złych zawsze przychodzą dobre. Mam nadzieję, ze już lepiej u Was. Współczuję tej niepewnością ile masz jeszcze urlopu ?
Justyna niezły miałaś poród. Dobrze, ze to już za Wami i możecie się cieszyć Lenką .
Kasiu dawaj linka do tego kalendarza, bo my się nie załapaliśmy w żłobku 
Zmykam, zajrzę wieczorkiem, bo zaraz przyjdzie nowa dziewczyna, którą musze uczyć. Buźki :*

reklama
.Elo.

.Dziękuję za kolejne życzonka dla Lenci!!!!!!!!:-).

.Lenka w przedszkolu,lekki katarek,praktycznie nic jej z noska nie leci,mam nadzieję że na tym stanie. Daria dalej katarek, ja się czuję nie za bardzo,katar,gardło. Jak ta pogoda ciepło-deszczowa się nie skończy no to lipa.Niech przyjdzie ten mróz i niech te zarazki powybija:baffled:.

.Dziś musimy skoczyć do sklepu kupić baloniki ,talerzyki i zamówić torciki:tak:.

.agnieszka
:-)
czytałam ze mieszkasz na Witosa? ,jeżeli dobrze przeczytałam;-) nawet nie daleko siebie mieszkamy,ja Ligota-Brynów.

.justyna no to przeszłaś przez ten poród... no ale nie wierzę że kiedyś na trzecie się nie zdecydujecie;-) sama wiesz że pewne rzeczy się zapomina:-p;-).Napisz jak tam dziś po dniu otwartym. A jakie masz szwy na brzuchu? .

.iza oj,żeby Karolci nic nie było,tego jej życzę.Jak tam nocka?.

.izoldzia pocieszam że po ciężkich dniach nachodzą lepsze:tak:.A z pracą jak to z pracą,może być inna,u mojego P. też kiepsko w robocie.

.Miłego dnia!.

hej

Justynko na szczęście masz już poród za sobą ;-) Ale współczuję ci tego co przeżyłaś!!

Kaśka miałaś wiadomość mi wysłać i co??

Iza śliczna foteczka w podpisie :-)

My w piątek idziemy z Emilką do przedszkola Wikusi na mikołaja :-) dałam na paczkę też dla Emilci i dostanie ją też od mikołaja :-)

hej!

justyna dobrze że masz już to za sobą i że wszystko dobrze się skończyło, ja teraz cieszę sie swoim brzuszkiem bo na 3 to się chyba nie zdecydujemy :sorry:

izoldzia fajnie że masz możliwość pracy na drugą zmianę, ale tak naprawdę to będziesz wyrabiać 2 etaty, będzie Ci napewno bardzo ciężko:sorry:, ale dasz radę :-D a co do spodni ostatnio zafundowałam sobie właśnie sztruksy... dzięki za propozycję...

kaśka również witam

iza , mama boo niestety często początki są chorobowo cięzkie, nam hartowanie zajęło rok, oby Wam poszło lepiej :tak:

oczywiście bluzki wczoraj nie kupiłam, same koszmary były:eek:, jutro sie jeszcze gdzieś wybiorę, czasu mam coraz mniej, a w piątek idę na lekcję pokazową z rytmiki do przedszkola. A dzisiaj moim zadaniem głównym jest moje nieulubione :baffled: prasowanie.

miłego

co za pogoda !! boze !!!
maly strasznie placzliwy , wczoraj zanim zasnol godzine wrzeszczal w lozeczku dalalm mu nurofen i chwile pozniej zasnol boze nie ch wyjd te zeby bo szlak mnie trafi chyba !! on tak cierpi a ja nie moge mu pomoc !!!

witam w skowroneczkach:)
Znalazłam u Zulki ząbka lewa dolna jedynka sie wyrzyna:!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ale się cieszę bo u Filipa to tatus znalzal i teraz mysle co tu kupic Zuzi moze macie jakies pomysły??????

MAMABOOO na urlopie jestem do 6 lutego 9 idę do pracy:(

KAROLINNA zdróweczka dla księzniczek:)

Wszystkim kobietkom miłego dzionka:)

witam dziewczynki.
pogoda beznadziejna....

chcialam wam powiedziec ze podziwiam mamusie ktore maja 2 dzieci.
dzis pol dnai spedzilam z Oliwcia i moja bratanica ktora ma dwa miesiace i normalnie mam dosc.
meczace zajecie.
teraz oliwka juz zadowolona w domku:)
a ja mam chwilke dla siebie

Wiki caly dzien mial stan podgorazkowy 37,8 , 37,9 byl strasznie marudny spal co godzine po 20 minutek i nadodatek ja musialam lezec przy nim, caly dzien tylko chcial sie przytulac, siedziec obok albo na mnie, ze smokiem w buzi (czego nie robi w ciagu dnia) dostal rano panadol w czopku teraz na noc dostal nurofen jak jutro tez tak bedzie to jedziemy do lekarza niech go zobaczy i powie o co chodzi, ja tam stawiam na zeby bo widac wszystkie i boje sie ze ida wszystkie naraz teraz i dlatego tak sie zachowywal dzisiaj, ale lepiej zeby go zobaczyl.

i jeszcze ta pogoda dzisiaj, juz jestem padnieta, ledwo zyje dzisiaj ...

pozdrawiam wszystkie mamuski :-* caluje was

reklama
hej !!!

głowa mi pęka od kilku dni, do tego nie poznaje mojej Liwii, nie mam juz sił i pomysłu na nią i to jej zachowanie !!! na szczescie Paweł opanowany jak nigdy dotąd bo ja znów dzis sie spłakałam okrutnie z bezsilności !!!

byliśmy tez z Leną na usg bioderek i ok tylko profilaktycznie pieluszki tetrowe zakładać i za miesiąc kontrola !!!

na tych zajęciach w przedszkolu w sumie krótko było bo 30 min jeszcze sie spoźniłam 10 min bo godziny mi sie popierzyły :baffled: ale Liwuś sie cieszyła ze byłam !

. A po południu zaczęła narzekać że boli ją prawe uszko :nerd:, dwa razy dawałam jej już nurofen, już się boję co z tego wyniknie :-(.

...

oj to mam nadzieje ze to jednodniowe a nie jakies zapalenie !!!! tfu tfu !!!

.

.justyna no to przeszłaś przez ten poród... no ale nie wierzę że kiedyś na trzecie się nie zdecydujecie;-) sama wiesz że pewne rzeczy się zapomina:-p;-).Napisz jak tam dziś po dniu otwartym. A jakie masz szwy na brzuchu? .

.

zawsze myślałam o dwójce i P tez no ale róznie sie w życiu układa ale póki co palnów nie ma :rofl2: A szwy ściągneli mi jak wychodziłam ze szpitala a rana mi sie juz fajnie wysuszyła, mam tak nisko to cięcie ze juz niżej chyba sie nie da :-)

Znalazłam u Zulki ząbka lewa dolna jedynka sie wyrzyna:!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)

no to brawo !!!

Do góry