reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Hej !!!

Justynko śliczności te Twoje Córuchny :tak::tak:

Aga dobrze że to tylko ząbki, tylko i aż :-p
Nasza pani dr nie wie co poradzić żeby Milena
to jakoś lżej przechodziła, jest masakra poprostu,
dolne czwóreczki to wielkie były na dziąsłach :no:

MamaBoo
świetne prezenty, dzieciaki napewno
będa zadowolone, a sobie też niezły prezent
sprawiliście :-p

M właśnie walczy z mała żeby ją uspać
a ja chyba też zaraz padne :happy2:

reklama
izoldzia tego posta pisalam jak jeszcze nie wiedzialam ze zabek sie wyklul i myslalam ze to moze jakas choroba dlatego was pytalam o to wyjscie z malym ale potem wypatrzylam zabek i juz wiem ze to przez zabki bylo.
dzieki zawsparcie

monysiu co jej tak dlugo nte zabki wychodza kurcze mecza i mecza małą tyle !!! a co jej dajecie zeby tak nie bolalo ???

hej !!!

dzieki za miłe słowa !!!

Liwica jakby z dnia na dzień lepiej no i ja chyba tez wracam psychicznie do formy bo troche mnie to podłamało !
dzis z żabulami połozyłam sie do naszego łózka i czytałam i obie padły najpierw jak to Liwcia mówi na Lenke mała żabka a potem duza żabka i na koniec mama żabol tez padła i teraz sie pozbierałam :rofl2:
Jutro mam w palnie pierwszy spacer dłuższy bo jak dotąd to korzystałyśmy z balkonu ale czas na przechadzke i czekałąm jak Liwicia bedzie miałą wolny dzien !

Agnieszka no to super że to ząbek ! a temeratura spadła ??? jak jest temeratura to czy od zęba czy nie lepiej na polko sobie darowac !

Mokatka dzieki ! mam juz tą ksiązke zaraz zabieram sie za lekture !!!

Monysia a stosowałaś viburcol czopki homeopatyczne ? u nas przy Liwii i u koleżanek też sie sprawdziło !

dziewczyny u mnie sprawdził sie DENTINOX GEL jest rewelka!!!!!!!!a jeszcze podawałam Filipkowi rano i wieczorem po łyzeczce zwykłego wapna calcium to tez łagodziło:)

ide wypatrywac mikołaja hehhe

chociazż juz młotek dostałam:)

Hej !!!

monysiu co jej tak dlugo nte zabki wychodza kurcze mecza i mecza małą tyle !!! a co jej dajecie zeby tak nie bolalo ???

Monysia a stosowałaś viburcol czopki homeopatyczne ? u nas przy Liwii i u koleżanek też sie sprawdziło !

viburcol najlepiej dziala u malych dzieci tak do 10 - 12 miesiecy na mojego wikusia juz nie dzialaja te czopki, ale sa tez granulki homeopatyczne chamomille- chyba tak sie pisze i one tez sa na zabkowanie.

dziewczyny u mnie sprawdził sie DENTINOX GEL jest rewelka!!!!!!!!a jeszcze podawałam Filipkowi rano i wieczorem po łyzeczce zwykłego wapna calcium to tez łagodziło:)

nam lekarz tez kazal dawal calcium syrop, u nas dentinox nie bardzo dziala ale podobno jest gel babyorajgel ktory jest podobno bardzo dobry dziewczy bardzo sobie chwala go.

Dziewczyny daje właśnie małej calcium w syropie rano i na noc,
smaruje dentinoxem, viburcol też na nią nigdy nie działał,
orajel nie próbowałam ale te chammomille też mieliśmy długo i nic.
Czasem parze jej meliske i daje pare łyków ale też nie widzę
żeby ją to uspokojało, na noc i w nocy też daje nurofen w syropku
no ale ileż ją morzna faszerować ...
lekarz już nie wie jak jej pomóc a ja jestem bezsilna,
czasem płakać mi się razem z nią bo tak strasznie cierpi ...
a ja nie potrafie jej pomóc ...

No i jak tam po Mikołaju ???
Milena dostała radio zabawkowe z płytami,
niezłą ma frajdę :-D

Hej, zgłaszamy się i my po szalonym Mikołaju. Oskar w tym roku miał dwa - jeden w żłobku a drugi u rodziny w Zabrzu, gdzie co roku zbierają się wszystkie dzieci zx mojej rodziny i któryś z kolegów mojego brata się przebiera. Tak więc były moje 3 siostzrenice, bratanek, chrześnica, Oskar, córka Mikołaja i jeszcze chrześnica mojego brata, czyli córka jego przyjaciela. Mikołaj miał tak wielki worek, ze jakw chodził do pokoju to mu pękł. Było bardzo wesoło i dzieci zadowolone strasznie. Oskar dostał klocki, golf, słodycze, żółwia ninja a od nas garaż. Mój bratanek też dostał od swoich rodziców taki samam garaż i okazało się, ze jak go zaczęliśmy skałądać, ze nic się kupy ani d*** nie trzyma i wszystko lata. Ale wczoraj przyjechaliśmy do domu (bez Oskara, bo Młody w aucie zarządził :"Ty idziesz do pracy, Ty idziesz do pracy a ja jadę do babci, bo chcę mieć spokój") to poskręcaliśmy z Rafałem garaż od Oskara i oakzało się, ze się trzyma. Takze my też meiliśmy swojego Mikołaja, bo Ozik pojechał do drguiej babci, bo drugą częśc prezentów.
Dziewczyny widzę, ze trwa dyskusja o preparatach, no właśnie nie wiem czy na ząbkowanie czy na uspokojenie ?
Oskar jak był małym nerwusem przy ząbkach to lekarz przepisał nam neospasminę to taki syrop ziołowy na uspokojenie, bardzo nam pomógł. Tylko nie wiem czy jest na receptę, bo lekarze czasem przepisują na kuponach a się potem oakzuje, ze można i bez recepty kupić.

wiktorek dostal straz pozarna, dresik i sodycze a dzisiaj wracamy do domu bo jestesmy u moich rodzicow wiec moze od drugich dziakow tez cos dostanie, a my dzisiaj do media marktu jedziemy po telefon dla mnie to bedzie juz prezent na swieta :D ehhh :-D

u nas jak narazie z temperatura i placzem spokoj mam nadzieje ze juz tak nie bedzie cierpial.

reklama
witam dziewczyny:)
u nas po mikolaju tez super, ze wzgledu na to ze prawdziwy mikolaj ( moj brat) byl w pracy i mogl sie rpzebrac dopiero po poludniu to jak mala zjadla zupke pojechalysmy do katowic.
tam mala zalapala sie na rynku na poczke ze slodyczami.
a ogolnie to dostala keybord stojacy z mikrofonem i taboretem, ciastoline,nisidelko dla lalki.
a od dziadkow juz wczesniej dostala wozek dla lalki.
wiec mega zadowolona byla:)

a teraz siedzi i sie bawi.
a ja ide robic obiadek.

milej niedzieli:)

Do góry