reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Czarnulko no to jesteśmy umówione :) !!!

Mój Mały też jest dzis strasznie marudny, no i mieliśmy bardzo ciężką noc... Za nic na świecie nie dało sie go uspokoić. Myślę, że to przez te plamki na policzku, chyba bardzo mocno go swędzą, bo jest jakis zbyt nerwowy. Oj, niech juz będzie jutro!!! Chcę wiedzieć co ten gastrolog powie. Chciałam już dzis się wybrać, ale niestety nie dało sie przesunąć terminu wizyty, bo p.dr była bardzo zajęa. Już chcę wiedzieć co i jak. Poza tym jeszcze mu wyskoczyły jakieś kropeczki na szyjce. Ja już tego nie wytrzymam!!!

reklama
Ależ mnie dzisiaj okorpnie mdli :( Ja już nie mam na nic siły :( A jeszcze sprzątanko mnie czeka , bo rachuneczki teraz opłacałam i aż mnie głowa rozbolała :( bo tyle tego jest :(
Jejku jak ja bym już chciała wiosne :) Odrazu by mi się lepiej zrobiło :)

hej!!!!

Karolinna, w sumie to nie wiem czy mam jakieś symptomy zbliżającego się porodu bo nie wiem na co czekać ;) Mam skurcze, ale są ze mną od 7 miesiąca więc się przyzwyczajam, ostatnio to są nawet mniejsze, ale mam większą dawkę fenoterolu to pewnie przez to, poza tym często mi niedobrze i wymiotuję :-[ :p i często mam wrażenie jakbym się musiała wypróżnić, a no i spać chce mi się zdecydowanie więcej niż wcześniej. Na co mam zwrocić uwagę jakby co? Boję się, żeby jakiś oznak nie przegapić bo muszę mieć cesarkę więc muszę też zdążyć do szpitala. W ogóle strachliwe i ploche stworzenie się zrobiłam :-[ ::) Ale nie mogę się już doczekać Bartka na świecie :)

Mmmm, tak, będę rodzić w Gliwicach, mój gin tam pracuje i obiecał mi zrobić cesarkę- Kluszczyński. Co do lekarza to wyboru nie miałam bo pracuję z jego żoną (uczymy w tej samej szkole) ale jestem z niego baaaardzo zadowolona :) To dzięki niemu nie stracilam ciąży bo w porę zareagował, patałach do którego wcześniej trafiłam pomylił odwarstwienie kosmówki (które miałam) z mięśniakiem (którego nie miałam) i wylądowałam w szpitalu z silnym krwawieniem w 3 miesiącu bo nie takie zastrzyki podał :mad: :mad: :mad: Mmmm, czy powinnam coś wiedzieć o tym szpitalu? Czy coś zabrać dodatkowego nie z listy? Dużo kompletow mialaś dla Grzesia? Kosmetyki dla maluszka też brałaś? Miałaś cesarkę? Ja mam mieć cc z narkozą bo jestem po dwóch operacjach kręgosłupa i inaczej nie mogę :( Nie wiesz jak długo leży się w szpitalu po cc? I kiedy zobaczę maluszka? Gin ma mi wszystko powiedzieć 16 na ostatniej wizycie ale wolałabym już wiedzieć. Przepraszam za tyle pytań i dzięki za ew. odpowiedzi :) :)

Czarnulka, odpuść sobie sprzątanie i dbaj o siebie!!

Beatka, cieszę się, że z Mateuszkiem wszystko ok :)

Pozdrawiam Was mamusie i idę trochę pospać ;) :) :) :)

beatko mojej małej znów dużo krostek wyskoczyło :mad: i jestem bardzo ciekawa coo Ci powie lekarz jutro! zaraz napisz :)

czarnulka jak miała mdłości to jedyne co mogłam przełknąć to była coca-cola ::) nawet czysta woda mnie odrzucała a cola jako jedyna smakowała wybornie :)

kasia178
mdłości i biegunki mogą być zwiastunem rychłego porodu ale u Ciebie to może po tej zwiększonej dawce fenoterolu,słyszałam że tak się dzieje. Super imię dla synka! a tak dokładnie to Bartosz czy Bartłomiej ? bo mi strasznie się podoba Bartosz i chciałabym tak kiedyś dać synkowi na imię ;D ale mój mąż ma opory :p jeśli chodzi o cesarkę to nie ma się czego bać ;) chociaż ja miałam z.z.o. ale i tak jest to ok :) tylko szkoda że aż 1,5 roku nie zaleca się zachodzenie w ciąże ::) a co do spania to chyba Twój organizm wie co się powoli zbliża i gromadzi energię na nieprzespane noce :D

dziewczyny,właśnie wróciłam z przebicia uszu ;D pierwszy raz w życiu ;D trochę bolało ale da się przeżyć ;) na szczęście gabinet osmetyczny był nie daleko mieszkania więc mogłam się wyrwać na chwilę,no ale oczywście jak mój mąż zostaje z małą to ona mu zawsze śpi ::) ale przynajmniej nie mam stresu ;)

Gratuluje Karolinna!!!!!!! :):):)

ja dzis jestem nieprzytomna i rano przezylam pieklo bo mala sie nie ruszala...ale juz wszystko oki....:):)

hej!!
czarnulko to tez jestesmy umowione :) na niszczescie winda nie dziala zeby wjechac na gore spod dworca, ale jakis mily pan sie zawsze znajdzie, czasem sie uda podjechac winda towarowa :)
kasiu178 masz świetnego lekarza, ma bardzo dobrą opinię w szpitalu także nie masz się czego bać; mialam cesarke, ale ze zzo- jak mialam ją w poniedzialek wieczorem wypuscili mnie w piatek, ale powinnam wyjść w sobotę, ale na obcodzie była akurat moja pani dr i ją wyprosiłam żeby mnie puściła. Grzesiu czekał na mnie na sali pooperacyjnej, a wcześniej przyniosłami go położna jak byłam jeszcze na bloku operacyjnym
(wtedy pierwszy raz dostał mleczko od mamy :) ) Ja miałam tylko dwa komplety ubranek, ale weż sobie więcej bo mój Grześ jak miał tydz. to wszystko przesikiwał, koniecznie weź ze sobą pieluszki tetrowe po są potrzebne podczas ważenia, pampersy, chusteczki nawilżające do mycia, a resztę kosmetyków będzie w zestawach, które dostaniesz. dla Ciebie zaopatrz sie w takie duże podkłady na łóżko :) No właśnie a imię to Bartosz czy Bartłomiej- mój brat to Bartłomiej :)
grzes wzywa

Karolina i Mmm nasz synek będzie miał na imię Bartosz a na drugie Tomasz- cieszę się, że imię się podoba :)

Mmm wielkie dzięki za to, co napisałaś. O podkładach na łóżko to nie wiedzialam, nie mialam też pojęcia ile ciuszków zabrać malemu, no i wzięłabym pampersy ale o tetrowych nie pomyślałam ::) więc dzięki za pomoc. :) :)

Lilith, wiem, co przeżylaś rano, bo też się zawsze bardzo bałam jak nie czułam ruchów maleństwa :( Ale na szczęście wszystko ok, a te nasze dzieciaczki po prostu czasem sobie drzemkę ucinają :)

Pozdrawiam!!

Kasiu wiem wiem tylko jakos to do mnie jeszcze nie dociera:(:( Ale napewnoz a niedlugo juz sie uspokoje z tymi ruchami! czas wkoncu leci i mala rosnie:)

Lilith i Kasiu zobaczycie wszystko będzie dobrze :D. Czekam już na Wasze Maleństwa i nie moge sie doczekać kiedy je zobaczę. Pewnie nie bardziej niż Wy, co??? :) Jeszcze do dzis czasem z mężem wspominamy jak to było, ak Mateuszek był w brzuszku i czasem strasznie sie wiercił, a czasem wcale.

Mój Mały już słodko śpi, ale dał mi popalić przez dzień. Poszłam śladami Karolinki i ściągnęłam mu pampersa (też to lubi), no i przez chwilkę było cicho, to mogliśmy sobie pogadać. Muszę Wam powiedzieć, że przerzuciliśmy się z bajeczek na Harrego Pottera (IV część, poprzednie juz przerobiłam, a teraz mam okazję z przeczytać kolejną) i Mały jest zachwycony :). Jak tylko biorę do ręki książkę to już sie uśmiecha, a w trakcie czytania jest strasznie "rozmowny" :). Wprawdzie nie ma obrazków, ale on i tak by się z nich nie cieszył. Kiedyś czytaliśmy bajeczki (z serii "Poczytaj mi mamo..." - pamiętacie pewnie, co??), które przywiozłam z domu, jeszcze z czasów jak byłam mała, ale to nie zdało egzaminu, bo co chwilkę musiałam przewracać kartki (mało tekstu) i Mateusz się niecierpliwił. H.P. wprawdzie idzie nam BARDZO wolno, bo Mały nudzi się już po ok. 3 stronach, ale zawsze to coś, prawda? No i tyle ma z tego uciechy :).

No i dzisiaj pierwszy raz kąpałam Mateuszka sama. Zawsze jest ze mną mąż (on trzyma, a ja myję), a dzisiaj troszkę się spóźńił, Mały był już głodny, no i podjęłam "męską" :) decyzję. Myślę sobie: "Jak moge sobie nie poradzić z własnym dzieckiem?" No i wiecie jak nam dobrze poszło!!! Nawet nie zapłakał, w trakcie przyszedł mąz i aż sie zdziwił. Ja byłam tak skupiona, że nawet nie słyszałam jak się drzwi otwierają, a pot z czoła (z emocji) to myslałam, że mi skapie do wanienki. No, ale poszło nam nieźle. Az jestem z siebie dumna.

Karolinnko oczywiście, że napiszę co powiedział gastrolog. No i jak to wszystko wyglądało. Juz nie moge sie doczekać tej wizyty, bo chcę już wszystko dokładnie wiedzieć.

Buziaczki!

reklama
Do góry