reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
.Hej Dziewczyny.

.U nas wszystko ok ,trochę dobija ten gorąc a raczej brak choć jednej chmurki na niebie;-).

.Brzuch mi już sporo urósł,powoli zaczynają mi się skurcze przygotowujące do porodu,Malutka kopie,nie pisałam wam jeszcze ale zdecydowaliśmy że damy tej naszej Kruszynce na imię Daria :-) .

.Lenka zdrowa,wczoraj byliśmy na działce u teściów i tam się popluskała w baseniku,tylko trzeba kupić ciut większy;-) bo ten mamy z zeszłego roku i w sumie to mało w nim miejsca.Nie wiem czy któreś z was pamiętają jak rok temu były w sprzedaży takie jednoosobowe baseniki w auchanie,no i teraz przydałby się właśnie ciut większy:tak:. Kupiliśmy Lence ostatnio nowe łóżeczko ,takie z księżniczką:-D Lence bardzo się podoba :tak:.

.mmm raz jeszcze gratki:happy2: ,oj no to nieładnie upadłaś:no: ,dobrze że wszystko w porządku:tak: ,w pracy już wiedzą:confused:.

.justyna super ten twój brzusio ciążowy i całkiem spory jak na te tygodnie:tak:.

.czarnulka a zdawało mi się że nam pisałaś że Emilka już normalnie korzysta z nocniczka ale widać coś przeoczyłam. Super ci Wikusia powiedziała:cool2: ciekawe gdzie to słyszała:-p.

.monysia współczuje tych robotników:wściekła/y: a co do tej wysypki Mili to wydaje mi się że to może jakieś uczulenie na pokarm:confused:. A Mała cały tatuś,super wyszła na fotkach.

.bodzinka a my dziś popołudniu chcielibyśmy wyjść na basen i też się zastanawiam na zapas jak Lenka da się wyciągnąć z basenu;-).

.mamaboo mam nadzieję że z mężem już się ułożyło?. Fajne masz fotki w podpisie:cool2:.

.witam nowe mamuśki na śląskim wątku.

.pozdrawiam i życzę miłego dnia.

Ostatnia edycja:
reklama
czesc dziewczyny! zyje jakby ktoras sie martwiła:)ale naprawde nie mam kiedy pisac jestem padnieta moj maly mezczyzna mnie wykancza ale byle do 18 potem bede smazyła dupe na plazy :) jutro moj dzien i spedze go sama moj maz znow w trasie a w sobote Stasiu ma roczek i bez taty buuu mam nadzieje ze w sierpniu jak bedziemy odprawiac to bedzie.....monysia skad takie chamy sie biora brak słow :(kochane pozdrawiam was cieplutko ale moj maly juz roznosi mi pokoj trzymajcie sie cieplutko buziaczki dla brzuszkow :)

Hej,
Bodzinka jacy faceci są czasem bezmyślni... Szok....
Mój ostatnio pojechał do pracy (w sobotę o 15....)i po dłuższych pertrakchach wkurzyłam się na neigo i napsiałam mu smsa"Lecisz w ci.... jak zawsze". No to on wyłaczył telefon, wyłączył też jego kolega. W domu było po 24. Stał pod drzwiami jeszcze 15 minut, bo ja spałam jak azbita. Rano wstaje idzie pod prysznic i rzuca do mnie hasło, zebym mu kleszcza wyciągnęła. Delikatnie go wysmiałam i musiał chodzić z tym kleszczem w d... aż się zlitowałam i przez 2 godziny mu grzebałam. Cierpiał okropnie i dobrze mu tak :wściekła/y::tak:
Karolinna z nami to jest tak, ze jak się kochamy to na zabój a jak się kłócimy to tak, ze się boję żeby policji nie wezwali :-D Póki co jest ok, ale z nami to różnie bywa.....
Monysia a może to uczulenie ? Nie podałaś Milence czegoś nowego przypadkiem ?
Mmm uważaj na siebie, bo to dopiero początek,a ty już takie rzeczy wyczyniasz :-)
Justyna płacz ile wlezie jak ma ci to pomóć.
Czarnulka gratulacje dla Emilki !!!! Oskar też już zaczyna robić postępy u teściów albo woła, albo siada sam na nocnik a przy mnie za siusiaka się łapie. To już coś :-)

a mi dzis głowa peka !!!!

Karola to jak Ci teraz pokaze sie to zwątpisz :-D

a co z Anian, Basią ???

Giwioletta a gdzie sie wybieracie nad morze ???

Monysia mi tez wydaje sie że to moze byc uczulenie ! często od owoców takie sie robi np od truskawek !

MMM oj to sie pewnie strachu najadłaś jak fiknełaś ! dobrze ze ok !!

Czarnula gratki dla Emi

Hej !!!

Monysia a może to uczulenie ? Nie podałaś Milence czegoś nowego przypadkiem ?

Monysia mi tez wydaje sie że to moze byc uczulenie ! często od owoców takie sie robi np od truskawek !

Nie dostała truskawek ani żadnej nowości,
owoce oprócz jabłka i banana podaje ze słoika
podejrzewam że może robi jej się to bo wszystko
ciśnie do gębulki, a jeszcze pewnie nieraz brudne rączki...

Wczoraj pojechaliśmy do mojej Mamy
i wracaliśmy o 17 bo o tej porze miała być nasza roleta
do pokoju Mili, zaraz ją zamontowaliśmy
(Mila śmiała się z wiertarki :-D)
Budziła się zaś w nocy bardzo często
ale o 4 ostatni raz a potem spała już do 7.40 :szok:
jak dla niej to nieźle bo ostatnimi czasy budziła się po 5
i nie spała nawet do 13 :eek:
Myślę że pospała bo roleta daje mega zaciemnienie
a jak była zasłona to i tak widno było
a jak widno to trzeba wstawać :cool2:

Ja nawet dałam radę zrobić już obiadek :tak:
ale tylko dlatego że wszystkie składniki sobie
już wczoraj przygotowałam :-p

Pogoda do bani, ulewa :wściekła/y:

.Witanko:happy2:.

.Byliśmy wczoraj na basenie i trochę poszaleliśmy:-D Lenka skakała w wodzie i fikała itp wybawiliśmy się w sumie wszyscy:tak:.

.A dziś taki fajny deszczyk:blink: okna pootwierane i te fajne rześkie powietrze mam w domku ,ale ulga:tak:.

.mamaboo fajnie z tym kleszczem gdzie twój mężulek łaził,hehe chyba korzystał z ustępu na łonie natury:-p .Najważniejsze że chcecie się godzić po takich kłótniach.

.justyna że co? że niby teraz tak ci brzuszek skoczył mocno do przodu?;-) z Liwią tez tak miałaś?

.Moja Lenka wczoraj na basenie:-).
.
36e51643_copy.jpg
.

.Idę sie poszwendać po mieszkanku.

.Miłego ,w końcu rześkiego ,dnia:blink:.

Ja też się cieszę z tej pogody, wczoraj to myślałam, ze padnę.... Ale mam dzisiaj dobry humor, bo jestem osttani dzień w sekretariacie :-D Od poniedziałku jestem już w swoimd ziale i bardzo się cieszę. W dodatkus ię dowiedziałam, ze będę miaął przedłużaną umowę do końca września 2009 i automatycznie wskakuje mi nowy urlop, więc wybieram go od 31 lipca do ..... 17 sierpnia :-D Takze się wybyczę.
Wczoraj miałam znów samotny wieczór (i niemalże noc...) z Oskarek, ale ubawiłam się po pachy. Czytałam mu książkę a on mi potem opowiadał co widzi na obrazkach, nie przytoczę Wam teraz tego co mówił, ale to było takie zabawne. Bardzo dużo wie - to na pewno, ale on to z takim przejęciem mówi, ze mi aż łzy ze śmiechu poleciały.... Wczoraj wziął Mię na ręce, a ona zaczęła przeraźliwie miauczeć a on do niej "Kotku nie płacz".
Im Oskar jest większy tym bardziej doceniam trud wychowania i ciesze się z każdym dniem coraz bardziej, ze go mamy....
Karolinna ja mam już powoli serdecznie dosyć tego wszystkiego....
Wczoraj R. wybrał się na turniej w Pro Evolution Soccer w Kapeluszu. Wrócił o.....3:30 i jeszcze wywala z hasłem " Babe kupiłem ci pyyyszne ciasteczko". O 3:30 !!!! Ja do niego :"Super".Gadać mis ię z nim nie chcę, ale co ja mam zrobić jak on potem przychodzi do mnie, rozśmiesza, całuje, przytula. Ja mam do niego zbyt wielką słabość..... Wiem, ze to źle, ale co mi inengo pozostaje ? :-)A Lenka rośnei jak nadrożdżach, śliczna z niej kobietka.
Monysia to ja już nie mam pomysłu na tą wysypkę, Oskarowi ostatnio na łapkach po wew. str. wyskoczyły małe pęcherzyki, które pękały a potem skóra schodziła. Okazało się, ze to.... brak wit. A podobno bardzo częsty teraz u dzieci....
Gwioletta ominęłam Twojego posta, my też mamy zamiar wybrać się nad morze....Choć jeszcze nic nie mamy zamówione :szok: Mam nadzieję, że jeszcze się coś znajdzie...

I tak kochane jestem o rok starsza jak ten czas leci buuuuu.....no cóż nie można miec zawsze 18 lat;-);-);-)trochę obawiałam się ze spedzę urodzinki sama ale na szczeście mam pare dobrych przyjaciołek ktore nie pozwoliły mi dziś się nudzic więc bylo okey szkoda że bez męza no ale taką ma prace ciagle sobie tak tłumaczę....Jutro mój synuś bedzie miał roczek duzy chlopak juz z niego:-):-):-)
I tak patrzac na moje dzieci jak spią dziękuję Bogu ze je mi dał nie wyobrazam sobie zycia bez nich.......:-)
justynko jedziemy bodajze do bialogory pisze bodajze bo to maz zalatwial i jakos mnie to nie interesuje ja sieciesze ze jade nad morze oby tylko pogoda dopisała:tak:Dziewczyny trzymajcie sie cieplutko sciskam was mocno.....buziaczki​

reklama
hej !!!!

a ja wczoraj pojechałąm w tej duchocie do obi kupić basen nowy bo stary nie zdał egzaminu i dziecko moczyło sie w wanience a tu dzis takie coś :sorry2:

Karolcia z Liwią tez mi szybko było widać, poza tym jakaś część to z obżarstwa bo idę jak odkurzacz :cool2: z Liwia np nie miałąm takiego apetytu i smaków ! wczoraj w nocy tak mi sie chciało jajecznicy ale była burza więc wolałam przeczekać do rana, a ostatnio o 1 w nocy myślałam że szału dostane bo tak mi sie pączka chciało, juz P miałą budzić co by mi gdzieś zajechał - tylko gdzie tu szukać pączka o takiej porze :dry: zresztą "na pewno" by mi pojechał :-D

Giwioletta
wszystkigo co najlepsze, samych radosnych dni z Twoimi urwisami !!!!

56.jpg

no i chyba jako pierwsza złoże życzenia Stasiowi !!!​

rośnij duży, silny, zdrowy w 100% odlotowy !!!

Do góry